tomus Posted February 26 Share Posted February 26 Tak předpokládám že když máš připojení přes xDSL tak musíš mít nějaký modem ne ? 1 Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaddy Posted February 26 Author Share Posted February 26 Modem mám vlastní, ne od Vodafone. Quote xDSL ≤50 Mb/s - - TP LINK TD-W9960 (vlastní) Rohov Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted February 26 Share Posted February 26 Aha, tak i vlastní modem je modem, ale možná by to v tom formuláři při vyplňování profilu mělo být lépe specifikováno, zkusím to pořešit s adminem, protože těch problémů je tam víc. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaddy Posted February 27 Author Share Posted February 27 Včera jsem se jako zázrakem dovolal na infolinku Vodafone a dokonce jsem se dostal i na linku s technikem. Podrobně jsem mu vysvětlil situaci a šlo vidět, že ví, o čem mluvím. Na konci rozhovoru mi řekl, že to předá na vyřešení na "vyšší místa" a že se mi buď on nebo přímo "vyšší" technik z "vyššího" oddělení ozve. Ptal se i na čas, kdy mi můžou zavolat. Tak jsem se domluvil na dnešek odpoledne. Poté mi ještě podruhé zopakoval, že mi zašle SMS zprávu s kontaktem na sebe, kdyby bylo ještě něco třeba a možná mi přijde i SMS na hodnocení. Ok teda. Tak jsem s falešným pocitem vypnul počítač, že se druhý den něco vyřeší. No .. je velice překvapivé, že mi nepřišla ani SMS s kontaktem na toho technika, co mi slíbil, že mi ji pošle, ani SMS ohledně hodnocení a samozřejmě se celý den nikdo neozval. Jelikož momentálně veškerá moje práce stojí a každým dnem přicházím o procenta z výdělku a bonusy za rychlost vývoje projektu, tak se hrabu, kde se dá a (konečně) se tedy dostávám ještě k jednomu dotazu. V nastavení routeru mám jako DNS nastaveno 8.8.8.8 (primární) a 1.1.1.1 (sekundární). Ale když se podívám na shrnutí, tak DNS je nastaveno na Vodafouňácké: Dá se to nějak přenastavit? Díky Quote xDSL ≤50 Mb/s - - TP LINK TD-W9960 (vlastní) Rohov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slamb Posted February 27 Share Posted February 27 tak si nastav dns přímo v kompu 🤔 nastavení ➡️ síť a internet ➡️ ethernet ➡️ přiřazení serveru dns ➡️ upravit 1 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted February 28 Share Posted February 28 @Slamb to asi nebude potřeba, pokud TP-Link funguje, jak má. @gaddy kde čteš to "shrnutí"? Přímo na síťové kartě počítače, nebo v modemu? To jsou dvě rozdílné věci. Přijde mi, že "shrnutí" je informace o získaném připojení z modemu. Získals veřenou IP 10.26.x.x a k ní ty dvě adresy DNS. Že tam vidíš VF DNS adresy je v pořádku. Ty získá tvůj modem po připojení na internet. Podle tvého nastavení, cos zadal v TP-Linku potom TP-link jako takový za ním připojeným zařízením by měl přidělovat DNS adresy tebou zadané(8.8....). Pokud bys je nezadal, pak by TP-Link propisoval na připojená zařízení DNS od VF (217.....) Aby to k něčemu vedlo, měl bys ještě napsat, co vidíš přímo na síťové kartě (ipconfig /all). Quote - - - Bridge KrPole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted February 28 Share Posted February 28 Nebo si to otestuj https://www.dnsleaktest.com/ https://dnsleak.com/ 1 Quote Kabel 300 Mb/s - - Cisco EPC3208 Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaddy Posted March 1 Author Share Posted March 1 (edited) V 28. 2. 2023 v 7:40, sodekcz napsal: @Slamb to asi nebude potřeba, pokud TP-Link funguje, jak má. @gaddy kde čteš to "shrnutí"? Přímo na síťové kartě počítače, nebo v modemu? To jsou dvě rozdílné věci. Přijde mi, že "shrnutí" je informace o získaném připojení z modemu. Získals veřenou IP 10.26.x.x a k ní ty dvě adresy DNS. Že tam vidíš VF DNS adresy je v pořádku. Ty získá tvůj modem po připojení na internet. Podle tvého nastavení, cos zadal v TP-Linku potom TP-link jako takový za ním připojeným zařízením by měl přidělovat DNS adresy tebou zadané(8.8....). Pokud bys je nezadal, pak by TP-Link propisoval na připojená zařízení DNS od VF (217.....) Aby to k něčemu vedlo, měl bys ještě napsat, co vidíš přímo na síťové kartě (ipconfig /all). No "shrnutí" (VF DNS) a moje nastavení(G,CF) je na jednom a tom samém routeru (VF - záložka status; G,CF - záložka Network - LAN Settings), proto mě to právě zaráží. Jinak ipconfig /all hlásí DNS Google a DNS CloudFlare. Když dám ipconfig /release a pak /renew, tak pořád Google a CF, jen prostě nechápu, co má router za problém, že ukazuje VFácké. Jinak borci z VF nakonec vyřešili problém tak, že mi přidělili jinou IP, takže teď zase všechno frčí tak, jak má, ale ... na jak dlouho. V 28. 2. 2023 v 8:35, Tube napsal: Nebo si to otestuj https://www.dnsleaktest.com/ https://dnsleak.com/ Boží stránka, díky za odkaz. 👍 Edited March 1 by gaddy Quote xDSL ≤50 Mb/s - - TP LINK TD-W9960 (vlastní) Rohov Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted March 1 Share Posted March 1 Takže IP adresa byla zřejmě na blacklist u wedosu, příště až se to stane, tak odpoj přes noc aspoň na 12 hodin modem od napájení, aby vypršela platnost vypůjčené IP adresy a dostaneš pak jinou. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted March 2 Share Posted March 2 @gaddy to, že router a síťová karta v počítači ukazují jiné DNS je v pořádku. Router ukazuje, co dostane při svém připojení na WAN port a to co máš ručně nastavené v routeru potom router přiděluje všem připojeným zařízením. Neboj, neřeš to. @tomus chudák, kdo potom dostane tu blacklistovou adresu (než se z blacklistu vymaže). Quote - - - Bridge KrPole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts