Guest RDP Posted August 19, 2022 Share Posted August 19, 2022 Ahoj, od dnešního odpoledne kolem 14:30 mám signál pouze EDGE. Nyní je kolem 21:30 Momentálně žiji v Göttingenu v Německu, ale obvykle zde signál vždy indikoval 4G/LTE Mohl by mi někdo pomoci vyřešit tento problém? Zkoušel jsem resetovat nastavení mobilní sítě a restartovat telefon, zdá se, že nic nefunguje. Můj telefon je iPhone 11 s iOS 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted August 19, 2022 Share Posted August 19, 2022 Zdravím, a místním LTE funguje? Quote Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RDP Posted August 19, 2022 Share Posted August 19, 2022 Ano, místní LTE funguje.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted August 20, 2022 Share Posted August 20, 2022 Zjevně lokální operátor blokuje LTE pro roaming (třeba z důvodu přetížení sítě), takže pokud nelze použít pro roaming jiného operátora (kde by bylo vše v pořádku), pak asi nezbývá nic jiného, než pro data pořídit nějakou místní SIM. Samozřejmě se dá podat podnět VF, aby danou situaci prověřil, ale to bude nejspíš běh na dlouhou trať a s nejistým výsledkem. Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RDP Posted August 20, 2022 Share Posted August 20, 2022 chápu, to dává smysl. nejdříve zkusím koupit místní SIM a pak to znovu zkontroluji v dalších dnech. děkuji mnohokrát!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek-81 Posted August 20, 2022 Share Posted August 20, 2022 Je zvláštní, že německý operátor kdesi v Německu blokuje lte kvůli přetížení. Co by tedy pak měli dělat operátoři třeba v Itálii nebo Francii kde se do roamingu připojí statisíce turistů za den. Přitom v Itálii jsem nikdy žádný problém neměl ani s LTE. Quote Basic Red Basic -, Základní -, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Může za tím stát nějaký technický problém, to není nic výjimečného. Zvlášť, když tazatel sám uvádí, že mu to dřív fungovalo. Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Standa Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Jinak to v Německu bude jako operátor určitě Vodafone DE. CZ operátoři už mívají pouze jednoho partnera v "zemi", takže si člověk bohužel ani nemůže vybírat Quote Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted August 22, 2022 Share Posted August 22, 2022 O víkendu byl problém s roamingem v DE. Už funguje? Pokud ne, bude třeba kontaktovat Vodafone. Quote Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest COJS Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Zdravím, Momentálně jsem na dovolené v Německu, konkrétně v Berlíně a mám úplně ten samý problém. Do včerejšího večera jsem měl plné 5G všude (iPhone 13) a od dnešního rána mám buď pouze EDGE a nebo kompletně "no service". Změna sítě z VODAFONE.DE na O2 nebo Telekom nepomůže a mám pouze hlášku "no service". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts