Přejít na obsah

Problém s 26. multiplexem 578MHz 6900kb/s QAM 256


Návštěvník jimenez

Doporučené příspěvky

Návštěvník jimenez

Zdravím a potřeboval bych poradit od zkušenějších.

 

Zprovoznil jsem na svém boxu ( Octagon SF3038 HD E2 tripletuner 2xDVB-S2 + 1xDVB C/T ) kabelovku od UPC ( dokoupil jsem z druhé ruky CA modul ) a naladil nabídku UPC kterou mám předplacenou, ale mám problém s multiplexem 26. Vše ostatní hraje, ale u tento multiplex se po naladění identifikuje ne jménem kanálu, ale např. jako 578 SID 0xa28, 578 SID Oxa2b apod. Při předpnutí na tento kanál se u některých načte EPG, ale název zůstává, signál kolísá resp. kvalita kolísá v sekundových intervalech mezi 0 až 94% a nenaskočí ani kostičky. Chtěl bych se tedy zeptat, kde hledat problém? Může to být kabeláží? ( vše ostatní bez problémů hraje ) Nebo může být problém v boxu, modulu případně v operačním systému Enigma, který může mít s touto konkrétní frekvencí problém? Jenom pro úplnost dodám, že ze stejné zásuvky je připojena TV ve vedlejší místnosti, kde pomocí CA modulu kanály z tohoto multiplexu bez problémů hrají. Předem děkuji za každou radu a tip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakým způsobem je připojeno k té zásuvce? Píšete, že z jedné zásuvky máte napájena dvě místa. To máte zapojené přes nějaký rozbočovač a nebo jdou oba kabely přímo do zásuvky? Na jaký výstup je zapojeno?

Ano, může to být problém se signálem. Závadu u sebe na rozvodech můžete vyloučit vcelku snadno, napojte napřímo box nejlépe kratším kabelem (ozkoušeným) se zásuvkou (do zdířky pro Tv) a zkuste onu sílu signálu.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jimenez

Pánové děkuji oběma. Box je zapojen přes rozbočovač. Druhý kabel z tohoto rozbočovače vede do druhé televize ve které programy z tohoto multiplexu bez problémů hrají. Jinak bydlím v Praze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkuste tedy napojit napřímo bez rozbočovače a klidně i kabelem, na kterém to u druhé TV nedělá problém. Jestliže to bude OK, můžeme vyloučit částečně box (může být náchylnější na kvalitu signálu než TV a když bude ona frekvence zarušená, může to způsobovat problémy).

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jimenez

Děkuji za odpověď. Stejný kabel bohužel použít nemůžu, je zalištovaný a protažený zdí. Večer tedy zkusím tedy tento původní kabel zapojit přímo a případně cestou rovnou koupit kabel nový a uvidíme, nicméně stále nechápu proč nefunguje pouze jedna frekvence. Děkuji a dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... nicméně stále nechápu proč nefunguje pouze jedna frekvence...

Protože na té konkrétní frekvenci někde někdo něco vysílá a to vysílání se skrz špatné stínění smíchá se signálem kabelovky. Na frekvencích, kde se nic nevysílá, bude signál v pořádku i se špatně stíněným kabelem/konektorem.

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Modem Compal, HD Mediabox, CA modul
  • Mladá Boleslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jimenez

Takže jsem dnes zkrátil kabel přesně na požadovanou délku ( původní byl zbytečně dlouhý ) vyměnil konektory na původním kabelu ( anténní jsem koupil nějaký profi šroubovací za 34 Kč ), ale bez úspěchu, výsledek stále stejný. Také jsem zapojil kabel do druhé zdířky rozdělovače signálu a naprosto stejný výsledek ( v této druhé zdířce prokazatelně funguje kabelovka i s tímto multiplexem ve vedlejší místnosti ). Zkusil jsem tedy zapojit kabel přímo do zásuvky bez rozdělovače. Zde byl výsledek o něco málo lepší. Box již naladil kanály alespoň se správným názvem, a i obraz občas přes kostičky naskočí nicméně je to stále nekoukatelné. Jediné tedy kde může být chyba je v cca 2.5m původního kabelu, který jsem zatím neměnil. Kabel je po vizuální stránce v pořádku, zapojen je do rozdělovače f-konektorem a do boxu klasickým anténním konektorem, má cenu kabel měnit nebo hledat závadu někde jinde?

 

P.S. Nevím jestli se správně orientuji v tabulce frekvencí DVB-T, ale dle mého v Praze na této frekvenci nic nevysílá, nebo se pletu? Za každou radu nebo tip budu moc rád a předem děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník hupkydupky

Mě kdysi pravidelně zlobily, tak 2x - 3x do měsíce oba Viasaty v SD, tak jsem koupil tohleto:

http://www.fonetip.cz/zasuvkovy-antenni ... 0?hparam=h

(odkaz na prodejce je náhodný, třeba to pořídíte levněji)

A byl klid. Asi před čtvrt rokem jsem měnil TV a zkušebně zesilovač odstranil, protože se zdálo, že nová TV má citlivější tuner, ale problém byl stejný, takže jsem zesilovač zapojil zpět a je po problému.

Já využívám jen jeden vývod, ale je to zesilovač s rozbočovačem, vhodný pro DVB-T i DVB-C takže pro Vás ideální řešení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...