Jump to content

Vzpomínky na internet před mnoha lety

Adolf.Shitler

Recommended Posts

Před hodinou, Adolf.Shitler napsal:

Stálo by za úvahu zde zřídit nějaký retro koutek, aby si pamětníci zavzpomínali na dřevní doby internetu a mladší ročníky jenom nevěřícně koukaly, jak to bylo kdysi těžký (a drahý) 😄

Vytáčené připojení na telefonní lince? To by bylo retro. Nebo dva modemy někde proti sobě s kamarádem, aby kolegové věděli, jaká byla situace 🙂

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole

Na tom jsem v 96 začínal, byl to jakýsi start-pack od Telecomu s instalačkou IE 3. Cena připojení lidová, cca 60 Kč za hodinu ve špičce. O dva roky později už technický pokrok v podobě euroISDN2, kde ani nepadalo připojení a šlo využít 64+64 kbps, ovšem za cenu 2x 60 Kč. Bohužel s příchodem W2000 zdechl euroISDN2 telefon DeTeVe, takže už jenom čekání na ADSL a pak přechod ke kabelovce, jakmile to šlo...

• -
  • -
  • -
  • -
  • -

před 3 hodinami, Adolf.Shitler napsal:

Na tom jsem v 96 začínal, byl to jakýsi start-pack od Telecomu s instalačkou IE

K tomu pripojeni od Telecomu jsem mel cirou nahodou pristup jeste o kousek driv - jeden znamej delal v Telekomu a zamestnanci to meli v ramci nejakyho testovani jeste predtim, nez to slo verejnosti... no a tak se o to "tajny" dialup cislo podelil 😉. Tak jsem zhavil svuj tehdejsi OS/2 Warp a IBM WebExplorer...

Šáhnul jsem do šuplíku a vytáhnul svou první smlouvu na internet. PVTNet Ostrava, z 10.6.1996. Rychlost 14,4 kbit/s za 1350 Kč (+ cca. 2000 Kč za telefon).

Ještě předtím jsem hojně využíval BBS po celé republice, tak to byla taky pálka. Dneska by z toho některé omyli, nám to muselo stačit na tu dobu. A když sis na modemu neuhlídal rychlost a omylem se připojil celých 28,8 kbit/s, tak přišlo vyúčtování v podstatě dvojnásobné. Ale některým bych opravdu přál, aby žili v té době, třeba by se drželi nohama na zemi, když čtu některé nářky.

• Agree 1
  • -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
  • Speedtest