Přejít na obsah

internet uz jedine s televizi? wtf?


Návštěvník zombee

Doporučené příspěvky

Návštěvník zombee

Mate nekdo nejaky napad, jak se zbavit televize? Dle upc je (nove) nedilnou socasti sluzby, do ted to bez telky slo. A to mi prave vadi. Je to vubec legalni? Pomohla by mi treba stiznost u CTU? Proc musim kupovat sluzbu, kterou nevyuzivam, vyuzivat nechci, a ani nevyuziju i kdybych chtel, kdyz uz nemam ani telku. Vadi mi to jako proste z principu. Je to stejne, jako kdyz jeden cas v hospode prodavali cigara jenom se zapalovacem za 30Kc, kdyz se zavedli kolky a nemohli tudiz mit prirazku 3 petky na krabce. Nemam nic proti volnemu podnikani, regulaci cen trhem a tak, nemam problem platit 400 stovky za net, ale mam problem platit 370 za net + 30 za telku, i kdyz bude vysledna cena stejna. Je tu nejakej pravnik? 8)

 

To mi zachvili v kauflandu neprodaj chleba, kdyz si k nemu nekoupim jeste activii... :puker:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemusí to být až zas tak hloupá otázka, neboť ta televize "zdarma" v konečném důsledku stojí 180 Kč/měs., tedy koncesionářské poplatky za televizi a rozhlas. Samozřejmě by to daný zákazník měl vyřešit čestným prohlášením, že není vlastníkem televizního a rozhlasového přijímače, nicméně pokud to začnou příslušné instituce zkoumat a najdou zákazníka v seznamu lidí u UPC, kteří mají zavedenu televizní službu (obsahující i rozhlas), tak teoreticky může mít problém. Pro klidnější spaní by určitě bylo lepší televizní službu vůbec nemít. (UPC snad doposud seznamy svých zákazníků ČT a rozhlasu neposkytuje, ale to se může změnit.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nestrašte těch pár lidí co televizi a rádio skutečně nemají, mohou je vymáknout i přes elektřinu a čestnému prohlášení se nevyhnou.

 

(4) Jestliže je fyzická osoba nebo právnická osoba, která není

přihlášena v evidenci poplatníků rozhlasového poplatku nebo v evidenci

poplatníků televizního poplatku, odběratelem elektřiny připojeným k

distribuční soustavě^5) , považuje se za poplatníka rozhlasového a

televizního poplatku s povinností platit, pokud Českému rozhlasu nebo

České televizi (dále jen "provozovatel vysílání ze zákona") po jejich

písemné výzvě neoznámí písemným čestným prohlášením opak, a to s

účinností od marného uplynutí lhůty 30 dnů ode dne doručení této výzvy.

Součástí výzvy musí být poučení o následcích neprokázání opaku v takto

stanovené lhůtě.

  • Start
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Brno-Žabovřesky
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník KarelBrno

Podle zákona musí koncesionářské poplatky platit ten, kdo má doma zařízení schopné příjmu TV vysílání. Takže to, že má někdo v ceně internetu i TV, je pro příslušné instituce irelevantní.

 

Jinak vztekat se, že mám k internetu i zdarma TV, to je jako kupovat auto a být naštvaný, že má i zpátečku, přitom já jezdím jen dopředu a nechci ji, protože couvat neumím :) Navíc TV k internetu byla vždy, jen to bylo takové veřejné tajemství.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník zombee

O poplatky za telku nejde, ty platim stejne, aby aspon jedna televize "nezavisla", kdyz si Babis media kupuje ve velkem...

 

Jde mi o to, ze mi fakturujou neco, co jsem si neobjednal a co nechci, coz zrejme mistnim flamewarriorum nedoslo. Ja se nehadam s nikim o to, jestli chce cucet do bedny. Ackoliv to je (prozatim) k internetu "zadarmo". Nebude - oni Vam to zdrazej, nebojte se. O castku za net mi nejde, ja se hadam o to, ze mi cpou na fakturu neco, co jsem si neobjednal. Doted to slo bez telky a najednou ne? Ja to vidim tak, ze asi technicky ze neumeli lidem pustit jen ten internet, pritom by stacil frekvencni filtr, jenze ten taky asi neco stoji a radsi vyzkousej, co lidi snesou. Nakonec si ovce zvyknou, zaplatej. vecer sednou k oridnaci v ruzove zahrade a nebudou frflat.

 

Takhle pomalu totiz zacina vsecko, co se deje, akorat se deje pomalu, takze se radeji pustite do me :) Dneska Vam nevadi toto, zitra Vam nebude vadit prikladani reklamni zpravy pri pouziti smtp upc, pozitri to povina reklamni prouzka u kazde prohlidnute stranky, za tyden to bude priplatek za prehravani HD videa na youtube, za pul roku bude v cene i HBO, protoze si hru o truny stejne lidi stahujou z ulozta a kdo bude chtit mit internet taky za rok, bude muset ubytovat taky jednoho "uprchlika"? Kam az Vam to prijde normalni, hm?

 

Jo hlupakum to nedojde nikdy a blbcum to bude jedno... No mel jsem se zeptat na lamparne :thumbdown:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

ale chápeš, že tu tv máš prostě zdarma? zdarma je a bude. To, že píšou něco na fakturu je naprosto irelevantní, protože cena ti zůstala stejná. A když se ti to nelíbí, tak můžeš odejít ke konkurenci, je ji tu sposta. Nebo ne? ;)

 

Ohledně frekvenčního filtru - ten se dřív používal a víš proč se už nepoužívá? Protože dnešní rychlý internet potřebuje co nejčistší a nejsilnější signál. No ono se to nezdá, ale takový filtr dělá útlum i na frekvencích, které nefiltruje. Pro mě za mě, klidně si ho nech nainstalovat, ale cena ti zůstane naprosto stejná a služba se ti zhorší ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...