Přejít na obsah

Technicolor a stabilita WiFi


Návštěvník 1grdecoca

Doporučené příspěvky

Návštěvník 1grdecoca

Zdravim,

poslednich par mesicu mi z mnou neznamych duvodu doma trochu hapruje wifi - mam odkoupeny Technicolor (pouzivam 2,4GHz pasmo), mam 300 internet. Mobily (Samsung S20, Huawei P10) obcas uplne ztrati sit na par desitek sekund az par minut, na laptopu mi 'padaji' cally na Teamsech, pripojena Samsung TV pres wifi docela ok, seka se jen O2tv apka, ale to je tema samo pro sebe 🙂

Nicmene dotaz zni - vyplati se pripojit vlastni router za Technicolor v bridge nastaveni? Nejde mi o advanced veci, ale spis o kvalitu, stabilitu a silu wifi signalu. Btw. je pak mozne mit na takovem routeru zaroven 2,4GHz i 5GHz pasmo, i kdyz Technicolor samotny obe pasma najednou neumi? Predem diky!

EDIT: Jakou mate verzi firmwaru Technicoloru? Ja STD6.03.03

Upraveno uživatelem 1grdecoca
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Návštěvník změnil název na Technicolor - stabilita wifi - pridat vlastni router?
Návštěvník 1grdecoca

Diky!

Staci teda ten AP, nebo router? 🙂 Pripadne podle jakych parametru vybirat.

Jinak jsem jeste spekuloval, jestli nepockat, az bude Vodafone podporovat Wifi 6 (802.11ax), ale to bude urcite trvat jeste dlouhe mesice, psal jsem na podporu, netusi zatim, kdy budou podporovat. potazmo mit v nabidce modem, co byb to umel. Ale pointa je, at ted nekupuju neco, co bude potreba brzy nahradit routerem, co umi Wifi 6.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Vodafone Station 2 (o ktorej sa povrava, ze bude podporovat WiFi AX), si este nejaky rok pockas.. v USA iba pred par mesiacmi zacali poskytovat velki kablovi operatori (Comcast) nove Arris/Technicolor kablove routery, ktore podporuju WiFi AX.. a ako obycajne, su plne chyb a neodladeneho fw.

Na druhej strane, do WiFi AX by som sa urcite neponahlal.. a pockal na druhu generaciu routerov v buducom roku, pretoze sucasna nema implementovane mnohe klucove vlastnosti WiFi AX (je to skor AX draft).

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Slamb změnil název na Technicolor a stabilita WiFi

Mozna bych se nejprve kouknul, na jakem kanale ted vysila. 2,4 GHz je v panelove zastavbe hruza. Sirku pasma bych nechal urcite na 20MHz, kanaly rucne na 1, 6, 11 podle toho, jak jsou zaruseny. Vlastni AP, nebo router je reseni, ale nastaveni vhodnych parametru 2,4 GHz WiFi se stejne nevyhnes

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník 1grdecoca

Tak zkusim to postupne, nejdrive ten reset, pak zbytek. Jsem zvedavy, jestli mi spadne verze FW, kdyz ho mam odkoupeny, cili podle toho, co jsem se tu docetl, bez FW aktualizaci od providera.

@Tube Nastaveni kanalu - nevim, jak na to, mam nastaveno 'automaticky' (1), dalsi moznosti jsou 'automaticky kanal', pak  'automaticke zapnuti' a pak 1 az 13. Ale netusim, jak nastavit poradi potazmo preferovane poradi, pokud to takto bylo mysleno?. Podle wifi analyzer apky na mobilu je z 'connected AP' kanal 1 nejlepsi (spolu s par dalsimi), 6 horsi, 11 nejhorsi. Omlouvam se, moje znalosti tohoto tematu jsou bidne 🙂

@Adolf.Shitler Jak to bylo mysleno, ze jde ten AP umistit vhodneji, nez router, kdyz musi byt propojeny lankou s modemem? Jakoze je jednodussi propojovat lankou nez koaxialem?
Sice mi uplne nevyhovuje na tom AP TP-Link RE305, ze se dava primo do zasuvky (nema adapter zvlast pres kabel), ale s tim si nejak poradim. Vypada to, ze o tomto modelu tu panuje shoda.

Diky vsem za rady a komentare.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...