Přejít na obsah

Za předčasné ukončení smlouvy můžete zaplatit tisíce


Návštěvník c12345

Doporučené příspěvky

Návštěvník c12345

mě např : Novela zákona o elektronických komunikacích měla usnadnit vypovídání smluv na dobu určitou. Sankce mohou nově činit nejvýše pětinu měsíčních paušálů zbývajících klientovi do konce závazku.... a to následné převádění všech smluv na dobu neurčitou....

 

necháme se vyjádřit i ostatní ne :) a kdyby Vám neseděli novinky tak ten článek vyšel např. měšec, hospodářské noviny apod. V každém případě se snad schodneme, že a´t to prošetří jestli náhodou UPC neobchází zákon....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník radoslavcz

Jojo, a slibuji, že do vyšetřování nebudu nijak zasahovat ;)

Nicméně jak došly k té částce 4900 Kč, to mi hlava nebere :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník c12345

cituji : "No proste UPC s tim populistickym zakonem doufam vyjebala a je to jenom dobre."

Zamysli se nad tím co jsi napsal , od toho zákony jsou, aby se dodržovali aniž bych předjímal jak dopadne šetření zda UPC porušila či nikoliv. Ale v principu ta věta s nějakým vyjebáváním zákonů, různým obcházením apod. je zcela zcestná a proto to taky u nás vypadá jak vypadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Když nějakej chytrák vymyslí populistickej zákon, tak musí taky počítat s tím, že se ho budou snažit legálně obcházet. A ten zákon (jeho novela) skutečně populistickej je, o tom nemá smysl nijak debatovat. Navíc je typický, že to postihlo jenom jeden segment trhu (elektronický komunikace), zatímco v jiným segmentu (třeba dodavatelé energií) ty stejný praktiky jako jsou opce u smluv apod., se nezměnilo vůbec nic. Prostě veřejnost měla vidět, jak se o nás naši volení zástupci vzorně starají a mají na paměti naše blaho, no a co z toho vylezlo netřeba dodávat :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník c12345

Tak tohle je na delší povídání. Ano máš pravdu pokud se jedná o legální obcházení zákona, myslím tím díru v zákoně /to ani jeden z nás neví/ tak s tím nemám problém. Ovšem pokud se prokáže, že je to za hranou zákona tak v tomhle případě, protože se nejedná o trestně právní věc tak hrozí znatelný postih a pokud je to v rovině trestně-právní/ což samozřejmě tohle není/tak hrozí i trestní postih.I když máme už odpovědnost i právnických osob.... Nemá cenu se rozčilovat jestli to je populistický, nebo není, to by si se musel obrátit /respektivě ten telekomunikační segment/ na naše zákonodárce a od toho jsou pozměňovací návrhy a novely.... A myslím, že my Češi jsme v tomhle směru jak něco ojebat, kličkovat, překrucovat, atd velmistři... tak o tohle mi jenom jde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Sankce mohou nově činit nejvýše pětinu měsíčních paušálů zbývajících klientovi do konce závazku."

 

c12345 : Dokážeš pochopit, co je v té citaci vůbec napsáno? A před čím má ten zákon zákazníka chránit?

  • 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Modem Compal (černý), CA modul
  • Ústí nad Labem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dragokazov

Pořád se tady omílá věta "Sankce mohou nově činit nejvýše pětinu měsíčních paušálů zbývajících klientovi do konce závazku.".

Já osobně to chápu tak, že pokud ukončíte smlouvu, třeba po roce a závazek máte na dva roky, tak Vám operátor může naúčtovat jen 1/5 zbývajících paušálů jako pokutu o tom žádná.. Ale to, že chce doplatit rozdíl za již využité období není podle mě žádná saknce, jen chce navrátit částku o kterou by se defakto zákazník neoprávněně obohatil. Uzavřel totiž smlouvu na dobu určitou s nějakou cenou x - sleva za závazek. Ve chvíli, kdy se závazek zruší, tak zákazník přeci nemůže požadovat slevu poskytnutou právě za ten závazek..

V takovém případě je přeci naprosto v pořádku, že již vyčerpané období se dopočítá jako kdyby nikdy závazek nevznikl a klient využíval služby za plnou cenu :roll:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...