Posted September 4, 20204 yr Dobry den, chcel by som sa spytat ako jednoducho prepojit UPC modem s TV cez koaxialny kabel. UPC modem sa nachadza v chodbe bytu a TV je v obyvaku bez zasahu zednicky uprav? Tomas
September 4, 20204 yr Kabelový modem se s TV nepropojuje přes koax. kabel, ale přes UTP nebo WiFi. A pokud potřebuješ dostat do TV signál RF přes koax., pak k tomu slouží účastnická zásuvka, resp. frekvenční rozbočovač TV/DATA. - - - - -
October 12, 20204 yr Dobry den, budu kupovat jeste jednu televizi na druhou TV zasuvku a puvodni kabel je zbytecne dlouhy. Chtel bych se zeptat jakym zpusobem muze rozdelit tento dlouhy kabel kterym je spojena TV zasuvka s televizi? Rozdeli mi ho v nejake elektru nebo to zvladnu sam a jenom to stipnu na pul a dokoupim koncovky? Muze mi prosim nekdo poradit dobre elektro v Praze nebo eshop kde tyto obe koncovky sezenu a jake je jejich oznaceni? Dekuju moc 😉
October 12, 20204 yr Kabel nedělit, jeho délka (pár desítek cm) nemá na nic vliv. Na výstup zásuvky dát IEC rozbočovač (celokovový, např. https://www.hofisat.cz/rozbocovace-slucovace/rozbocovac-dvojnasobny-iec-teroz-101.html) a z něho připojit jak původní, tak novou TV. - - - - -
October 12, 20204 yr @badware144 Tenhle kabel bych nedělil. V prodejně se satelitní technikou (nepíšete, v jaké části Prahy se pohybujete) koupit koaxiální kabel s koncovkami IEC-Male (samec) a na druhé straně IEC-F (samice). To za předpokladu, že druhá zásuvka je stejná jako první (nemá např. jen šroubovací F konektory). Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
March 11, 20214 yr V 4. 9. 2020 v 21:37, Adolf.Shitler napsal: Kabelový modem se s TV nepropojuje přes koax. kabel, ale přes UTP nebo WiFi. A pokud potřebuješ dostat do TV signál RF přes koax., pak k tomu slouží účastnická zásuvka, resp. frekvenční rozbočovač TV/DATA. Zdravim, mam podobny dotaz - UPC zasuvku pro internet/tv mame v chodbe a nyni vyuzivame na internet. Chceme zapojit i upc mediabox bez vetsiho zasahu do zdiva. V obyvaku je zasuvka na spolecnou antenu. Sla by predelat/pridat dalsi UPC zasuvka do obyvaku? Nechci tahat koax i ethernet z jedne mistnosti do druhe pres zed jen kvuli zapojeni do puvodni zasuvky a modemu, ktery tam mam nyni. Nedava mi smysl zasuvka v chodbe, vic uzitku by nadelala v obyvaku. Diky
March 14, 20214 yr Ano, dá se buď udělat druhá a nebo přesunout ta stávající z chodby. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
March 14, 20214 yr Ale ten koaxiální kabel z chodby se stejně bude muset natáhnout tak jako tak, protože stávající rozvod STA na tohle použít nelze. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
March 15, 20214 yr Já to mám třeba v bytě takto. Vpravo aktuálně nevyužitá zásuvka STA, vlevo (za zdí je balkón) UPC zásuvka. Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung Praha