Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Mě také od pátku běží 1Gb a já jsem spokojen ryhlost neklesá pod 950Mb/s, oproti 150/10 velké zplepšení. První puštění Vodafone station trvalo cca 30min, než vše začlo běžet.

Ještě k těm co jim kolísá rychlost a mají výpadky, když jsem ještě měl 150/10 cca rok zpět, jsem měl také problémy s kolísaním rychlosti a neustálé výpadky, začlo to zničeho nic a technik zjistil že v rozvodne skříni jsem měl povolen F konektor, jen lehce povolen, po dotažení vše ok.

Odesláno

@Marek-26 Dneska se mi ozvali z UPC, údajně je přípojka v pořádku, ale technik měl něco zkontrolovat v rozvodné skříni (což neudělal, dal mi modem mezi dveřma, podepsal jsem papíry a "pápá"), údajně vzhledem k tomu, že modem využívá víc downstreamů než ten předchozí, musí se tam něco přepnout. Dneska to zatím občasně padá, co jsem koukal na Vypadky24, tak během včerejška a dneska dopoledne měli nárůst výpadku. Ještě jsem koupil novej koaxiál, který ještě dneska natáhnu a uvidím, každopádně v úterý má dorazit technik, tak dám pak vědět.

EDIT: rychlost právě teď ve 12:13

Snímek obrazovky 2021-04-11 v 12.11.40.png

Upraveno uživatelem chlupacz

Odesláno
  • Autor

@chlupacz V rozvodné skříni se nic nepřepíná. Rozvodná skříň je něco jako zásuvka, prostě buď je kabel zapojen a jde do něj signál nebo nikoliv.

Dříve se v rozvodné skříni dávali filtry dle nabídky televize, ale od té doby, co je v analogu jen jedna nabídka a máme digitální televizi tak se nefiltruje. Filtr se dává maximálně, když někdo ruší do sítě.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

@Marek-26 aha, tak uvidím, jak to dopadne :) síla signalu je mezi 36-39db, tak to by mělo být OK, co jsem pochopil z předchozích příspěvků. 

Odesláno

Mám stejný problém. V pátek nový modem. Rychlost kolísá mezi 75 až 150 Mbits. Lokalita Brno. Podle informací je na modemu temporary bootfile takže tam není správný konfigurační balíček na 1000/50. Jediná možnost je podle technika objednat tzv. servis po migraci. 

Upraveno uživatelem garzon

Odesláno

Ještě mě zaujaly ty čísla u Rx. výkonu, to co je před lomítkem odpovídá rychlosti, která se pak skládá dohromady?

Snímek obrazovky 2021-04-11 v 16.24.22.png

Odesláno

To je úroveň přijímaného signálu v dBmV/dBuV,

0 dBmV odpovídá hodnotě 60 dBuV.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Tak jsem opět volal na operátora. Ukázalo se, že právě OFDM kanál je v mém případě zarušený tak, že cituji "tohle jsem ještě neviděl" 😕 Zajímavé je, že v pátek mi na lince tvrdili, že signál vypadá v pořádku. Už mám objednaného technika na pondělí, to jsem zvědavý, co s tím udělá, jestli je ten signál tak špatný, což když na to koukám v porovnání s ostatními kanály, asi je 🙁

659461F6-0537-41D9-8D97-800785C3F427.png

Odesláno

Jak je možné že tam máš nějaký rušení, ale z toho screenshotu je opravdu vidět že ten kanál je v podstatě mrtvý.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

U mě podobná situace jako u @KejPi viz. screenshot. Zítra budu volat na technickou podporu...

VDF_OFDM_2.jpg

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague