Přejít na obsah

Výměna modemu


Návštěvník Carloss

Doporučené příspěvky

Návštěvník zobin
Mírně odbočím a vzpomenu na vzpomínání mého kamaráda, který určitý čas byl v USA a popisoval jak si tam zařizoval kabelovku. Jak si tam zákazníka váží, po určité době bezproblémového placení mu zdarma připojili dalších 10 filmových kanálů jako bonus, zrychlili automaticky zdrama net a na vánoce mu ta kabelovka ještě poslala čumkartu se Santa Clausem.

Tady se nedovoláte ani na podporu a že by vás někdo informoval aspoň emailovou zprávou o nějakých změnách, třeba že se budou vyměňovat medemy, tak to vůbec nehrozí. Jediná rychlá reakce je, když jim pošlete výpověď.

Ja si taky vzpomenu na kamarada z USA. Povidal, jak mu zavedli na kablu limit na data, o rychlosti 240 mbit si muze nechat zdat, nemluve o tom, jak to tam je drahe (v porovnani na nase). Takze ja bych si nestezoval :salut:

 

Jinak mam podobny problem s EPC3208 jako karlos, obcas (reknu cca 1x za 14 dni) se stane, ze po zapnuti vubec nenabehne (vypinam ho na noc i s routerem spinackama), neposkytne IP adrersu, neda se na nej vubec pripojit ani pri nastaveni staticke IP na 192.168.100.2, jedine, co pomuze, tak ho znovu vyponout a zapnout. Adapter jsem jinej zkousel, na UPC zalogovany je (potvrzeno linkou), ale LAN cast je proste mrtva, nehlasi se ani kdyz si pripojim notebook kabelem naprimo. Nemate nekdo tip? Reset cudlem toto bohuzel nevyresil a stava se to dost malo na to, aby se to dalo nejak zopakovat. Je sice v zaruce, ale aby mi to nezamitli jako neopravnenou reklamaci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může někdo kompetentní ( asi "Marek-26", "technik" nebo někdo z UPC) napsat zda je tato "výměna" modemů takzvaně povinná. Nebo jí lze odmítnout.

 

Ptám se protože, používám ještě starou MOTOROLU ( 5100 ) z dob Karnevalu, a za ní mám routr - "MIKROTIK". Modem se nehřeje, nepadá a na mou rychlost 10 M my scela postačuje. Prostě je to držák. A ve spojení s "MIKROTIKem" mám stabilní spojení jak po kabelu tak přes Wi-Fi.

 

A velmi, velmi nerad bych byl, kdybych dostal sice nový modem ( kde stejně nové rychlosti nevyužiji), ale měl pak nějaké problémy se stabilitou, napájením nebo zahříváním apod.

A , že jsou problémy s některými novými modemy jsou, to potvrzují diskuze i na tomto fóru.

 

Dík za odpovědi.

  • 150 Mb/s
  • -
  • Start
  • TC7200 (bridge mod), Router Asus RT-AX55
  • Litoměřice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník china

Pokud je instalace provedena správně, úrovně signálu jsou v pořádku, a modem není EPC3925 (které mívají problémy s výpadky wifi), tak problémy jsou výjimečně. U kabelových modemů téměř nejsou.

 

Akorát na fóru,kde se řeší problémy se to zdá, že 50lidí má problém s něčím ohledně internetu, z toho 50% jich to svádí na modem. Ale statistiku z toho těžko uděláte.

 

Je pravda, že SB5100/1 byl asi nejspolehlivější modem, ale výměně, to vypadá, se nevyhne nikdo. Jestli Vám to pak UPC vymění v rámci servisu nebo s poplatkem, že jste odmítal, neví nikdo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník zobin

hpfunny: dekuji za informaci, takze si precejen budu muset koupit to usb rele, abych ho moh kontrolovat z routeru :? Ono totiz i kdyz se modem nevypina, tak se za cas proste hryzne, i kdyz se to paradoxne stane mene casto, nez kdyz se pravidelne restartuje :o

 

china: no ja se JirkoviP nedivim, ze novej modem nechce, ja kvuli tomu shanel a kupoval jete EPC3208, protoze si dam za bridge taky radeji svoje reseni. Vzdyt ten technicolor, to je peklo, zkusenosti s nim tady nepisou jen lamy :wink: Hardwarove je mozna dobry, ale v software zjevne domrsili co mohli. No casem z nej treba bude take dobry bridge :mrgreen:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník china

Vždyť také říkám, že když má teď kabelový, tak dostane v rámci výměny od UPC zase kabelový a to Cisco EPC3208 (3212) nebo UBEE EVM3206 (3230).

Záleží, co přijde na sub-dodavatele na sklady :)

 

A souhlasím, sw ve wifi modemech je nepovedený (nevím jestli záměrně :-D )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník Michal.k

Zdravím, měl bych dotaz. Pokud teda mám kabelový, dojde k výměně za kabelový.

1.) Zvedne se cena za pronájem z 50 ti na 70 Kč?, v ceníku již ani pronájem kabelového modemu neuvádějí, pouze wi-fi. Njede mi o tu dvacku, spíše o princip, že se pořád cena mírně zvedá...

2.) Pokud nechci čekat, než na mě dodje řada a požádám o výměnu přes formulář (předpokládám spuštěný k akci zrychlování na léto)

http://vymena-modemu.newsletter.upc.cz/

dostanu opět kabelový za kabelový, nebo mi nabídnout jenom wi-fi? (u nových smluv už nabízejí pouze wi-fi, spoń tedda přes internet)

Uvažuji stejně spíše o koupi, ale zajímá mne, jak by to bylo s pronájmem.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...