Přejít na obsah

receiver Xtrend ET9500


Návštěvník inko1

Doporučené příspěvky

Návštěvník inko1

Zdravím,- je možno tento přístroj použít jako setobox pro kabelovku? A co vše by bylo třeba? Je to alternativa k TechSat ISIO C? Děkuji!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník inko1

Ty odkazy jsem už samozřejmě jako laik pročetl,ale i tak díky!Mě by spíš zajímal názor právě těch zkušených a věcí znalých,co by bylo pro kabelovku spolehlivější. U ISIO C např.vím, že s 2x CI+ kartami nefunguje , u Vu+Duo2 o funkčnosti nebo nefunkčnosti CI+ resp.CI jsem se nikde nedočetl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obavam sa, ze ta nepotesim - ako vlastnik ISIO C Digicorder a pozicaneho Vu+ Duo2 s DVB-C tunermi mozem povedat - ani jedno nie je idealne riesenie, vzhladom k cene tych kramov (400 az 500 EUR) robi betatestera zakaznik za svoje peniaze..

 

Vu+ Duo2 ma problemy s 2x Conax CI kartami s rovnakym predplatnym/balikmi (s jednou funguje perfektne), CI+ nepodporuje vobec! Udajne to bude opravene v novom release driverov/OS (CI+ nebude podporovane by design). Kvalita obrazu je porovnatelna (ak nie trochu lepsia) ako Technisat, moznosti konfiguracie na uplne inej urovni (kedze ma Enigma 2 Linux OS), LAN streaming (vratane onboard transcodingu s volitelnymi parametrami, ma vykonny 1,3 GHz dualcore Broadcom CPU) bez problemov v slusnej kvalite.. tunerova cast sa dost zahrieva (60-70 C), cize musi stale bezat ventilator - podla vyrobcu to nie je chyba :-)

 

Vu+ Duo2 je hw niekde inde ako Technisat, je urcene pre nadsenca, ktory nema problem si kompilovat/editovat vlastne os image a podobne.. samozrejme sa tam daju dosiahnut veci/funkcnost, ktore Technisat nikdy vediet nebude..

 

Technisat funguje celkom stabilne out-of-the-box (zakladna funkcnost), hoci watchme/streaming je taky nedovareny.. upnp server ma tiez kopu chyb, ale snad to soudruzi v NDR opravia..

 

Podpora CI+ je v kazdom pripade problematicka (ak vobec nejaka je).

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník inko1

Děkuji moc za cenné informace.Jak uvádíš "Vu+ Duo2 ma problemy s 2x Conax CI kartami s rovnakym predplatnym/balikmi (s jednou funguje perfektne)" - 1 karta stačí pro příjem všech předplac.programů a je možno z toho nahrávat 1 libovolný kanál ,kde je jedno, zda nekodov.nebo kodovaný? A na ext.disk nahrávku ukládá nekodovaně (možno dát do PC)? Oba dva dle Tebe pro kabelovku nic moc,ale kdyby už přecejen,tak který z nich?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Conax 7 CI modul sa neda zdielat, t.j. moze ho vyuzivat iba jeden tuner v danom okamihu.. cize mozes nahravat iba jeden kodovany program, druhy tuner moze zobrazit iba nekodovane programy - cize nevyuzijes vsetky moznosti toho kramu, to si mozes potom rovno kupit jednotunerovu verziu (Vu+ uno tusim, ine su iba dvb-s), nahravka v ts formate je samozrejme vzdy nekodovana.

 

Je ista sanca to obabrat cez vstavanu citacku a softcam (za urcitych podmienok pairingu) - ale to nie je legalne a tu urcite nie je priestor na taku diskusiu :-) Ironia je, ze samotny UPC HD DVR Kaon pouziva zdielanie jednej karty cez vstavanu citacku pre obidva tunery.. co by striktne podla Conax pravidiel nemalo ist :-)))

 

Technisat je pre bezneho uzivatela viac user-friendly, bez problemov funguju dva CI moduly, nahravky su tiez nekodovane.. ale ked chces vyuzivat veci ako streaming na tablet/ipad alebo cez internet, je to dost porod (ako to uz tu je na fore spomenute) a laborovanie.. tam narazis na obmedzenia, ktore Vu+ nema..

 

Kvalita obrazu je v oboch pripadoch velmi dobra (lepsia ako UPC HD DVR Kaon, co som mal dva roky).

 

Fazit - ak chces stabilne riesenie out-of-the-box pre dva tunery (a dva CI moduly), ber Technisat.. ale s vedomim, ze jeho funkcnost dalej nerozsiris a si odkazany na soudruhy v NDR v otazkach firmware/os. Vu+ Duo2 v sucasnom stave je skvely hw, s problematickym os - ma velky potencial, ale nie je dotiahnuty..

 

A este - designovo je (aspon podla mna) krajsi Technisat.. ale ja som konzervativny uzivatel v otazke designu :-)

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník inko1

quadra2030 ! Znovu moc díky, - ani jsem nedoufal,že dostanu tolik užitečných informací.Ne každý je tak ochotný a sdílný jako Ty.Jsem momentálně po vážné operaci, chtěl bych si zkvalitnit využívání TV.

Mám 2ks TV s CI kartami(Lica) ,z UPC mám obyč.STB.Uvažoval jsem o nějakém MMC ,ale ty nemají tuner.Proto bych chtěl nějaký HD STB s nahráv.na ext.disk a s možnosti přehrávání filmů přes USB.Tyto 2 se mi zdály nejpříhodnější (XtrendET9500 se prý nehodí).Ten 1 tuner by mi stačil(pouze na nahrávání). Ještě by mě zajímalo,zda pro neznalého je ve Vu+Duo2 překážkou ten Linux, a zda ten ventilátor moc hlučí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...