Přejít na obsah

Problémy s bootováním K-B3000HDCO


Návštěvník lavoisier

Doporučené příspěvky

Návštěvník lavoisier

Poslední dobou (nejspíš po posledním updatu firmware) se doba bootování Kaon K-B3000HDCO prodloužila v lepším případě na desítky sekund, ale v některých případech nenabootuje ani po několika minutách! Raději pak set-top-box vypnu a zapnu znovu.

 

Všiml jsem si, že má STB RJ-45 výstup. Ale po připojení k němu se nic neděje (ani po jeho restartu se zapojeným konektorem), neprobíhá ani žádná komunikace s DHCP, prostě síťově úplně mrtvý stroj. Jak mohu zjistit, co ten krám vlastně (ne)dělá špatně během bootování?

 

Co v tom STB vlastně běží za systém? Nějaký embedded Linux? Je dost drobných věcí, které bych si případně rád opravil (pokud je tam nějaký unix-based systém), ale nejen že nevím jak se k tomu krámu připojit, ale ani nevím jestli k tomu někde rostou zdrojáky nebo jestli to není jen klasická proprietární patlanina, kterou velmi nerad její výrobce nebo distributor udržuje.

 

Děkuji Bohu, že mě nenapadlo si tu krabici koupit, protože její užitná hodnota je mimo síť UPC téměř záporná. Ale na druhou stranu bych si alespoň mohl dovolit ji rituálně rozmlátit nebo vyhodit z okna.

 

Dají se z toho elektrošrotu nějak přenášet videa? Nebo je potřeba vykostit HDD z case a připojit si ho k počítači ručně? Dát za tu plastovou nádheru 10 tisíc, tak bych si už nejspíš vytrhal vlasy.

 

Díky za případné rady ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RJ-45 je jen pro servisní účely. Přes to se do přístroje nedostanete. A co se děje během bootování nezjistíte.

Co je v tom za systém je otázka. Ale nejspíše něco na unixu popř. na Javě. Co taky jiného. A určitě to nebude otevřené k úpravám :) někde tu na fóru se dal stáhnout firmware, třeba z toho něco zjistíte, ale ono to reverzní inženýrství není až zas taková sranda. Zdrojáky dostupné nebudou.

Oficiálně se z něho dostat nedají. Jediná cesta je vyndat HDD, ale to by UPC určitě neschválilo, aby jste jim rozebíral přístroj. Ale jestli do toho půjdete i přes to riziko, udělejte si tam rovnou kontrolu toho HDD :) a zkuste nabootovat bez něj. To je pak prý panečku rychlost.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lavoisier

Děkuji za informace. Něco podobného jsem bohužel předpokládal. Opravdu ale nevím, jaký význam pro běžného člověka může mít koupě takto zřejmě funkčně dost ořezaného kusu železa. I při případném prodeji po součástkách to nejspíš neudělá ani pětinu prodejní částky. A předpokládám, že se na tom ani nedá provozovat nějaký jiný (multimediální) software. Prostě jednoúčelová krabice jen pro účely provozovatele, ale s minimální hodnotou pro běžného kupujícího.

 

Reverzní inženýrství tady nedává žádný smysl. Kromě ztráty času by to u tak jednoúčelově postavené krabice nemělo ani žádný význam. Hrabat se jim v tom bez jejich výslovného povolení určitě nebudu. Prostě to zresetuji do továrního nastavení, smažu obsah disku a ať si tu nádheru odvezou.

 

Sice to nemůžu zatím nijak potvrdit, ale podle mě jen odchází disk. Ale protože nebudu pátrat po nějakých servisních trojhmatech na ovladači nebo panelu, abych se mohl telnetem či jinak dostal k terminálu, a nebudu to rozebírat, abych zkontroloval alespoň S.M.A.R.T., tak už to neřeším a hlavně po tom nepátrám ;-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lavoisier
O tomhle boxu jsou zde kilometry prispevku, takze nez polozis otazky, tak si je procti.

To jsem opravdu udělal. Ale protože jsem na většinu věcí, které jsem chtěl znát, nenašel odpověď, tak jsem raději napsal. Pravděpodobně jsem se zde dozvěděl více než kdybych napsal přímo provozovateli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyto STB jsou delane na miru pro provozovatele kabelove tv a podle toho (ne)jsou vybavene funkcemi,

osobne si myslim, ze odkoupovat tento STB jsou vyhozene penize, protoze jejich kvalita je na nevalne urovni a proto je mnohem lespi si platit mesicni pronajem a mit tak nekonecnou zaruku.

U toho veseho kusu predpokladam, ze bude mozna stacit sformatovat HDD.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...