Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Podobnou představu mám i já, coby, řekněme, zasvěcený laik. Nicméně, jisté malé procento uživatelů má minimálně podobné znalosti jako já, těm by určitě pomohlo, kdyby některé informace o sítích UPC netutlal a na svém oficiálním webu zveřejnil. Bývalý Karneval tak v éře analogu činil podle jednotlivých oblastí (HS). K jistému zlepšení oproti minulosti už na webu UPC došlo, ale stále to není ideální a toto fórum oficiální web supluje... To jen tak k zamyšlení, podle mnoha příznaků v UPC skutečně pravá ruka neví, co dělá levé. V žádném případě nemám na mysli techniky, těm naopak i za to málo patří dík (toť otázka, zda málo - jsou to jediné dostupné a relevantní informace).

Edit: Nejenom S11 až S16, ale třeba i K26 (HS Meziboří)

Odesláno
Docela mne pobavilo, jak si z poslanců a jimi vyhlášených zákonů dělají někteří toaletní papír. Po vydání zákona o zákazu reklamy na ČT se prostě reklamní blok změní na upozornění na sponzory a jede se dál. Podle toho to v Česku vypadá. Zákony se vydávají jen pro bázlivé.

A ten zákon vznikl jak? Z požadavků lidí nebo lobbingem Novy, která skrytě hrozila, že ten, kdo se jí postaví, bude pak negativně vláčen v jejích zprávách, o nichž si můžem myslet cokoliv, ale prostě jsou nejsledovanější? Je to prostě jen zákon psanej na objednávku firmy, jak je ostatně v tomle státě zvykem a že ho ČT obchází, mě naprosto netrápí. Je to prostě parafráze na Zloděj křičí chyťte zloděje.

Odesláno

Na sítí UPC byly všechny kanály v B/G rastru (7 MHz v pásmu 50-300 MHz a 8MHz v pásmu 300-500 MHz) v síti karnevalu byl rastr 8 MHz v celém pásmu.

Karneval vysílal analog 130 MHz - 230 MHz a 470 - 860 MHz (pásmo 230-450 MHz vyhraženo pro DVBC a DOCIS)

UPC vysílal analog v pásmu 140 MHz - 500 MHz) (DOCIS 110-140 MHz).

Proto jsem psal o přesunutí programů na kanály S11 - S16, které se v současné době využívají pro analog (zatím :-) )

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC
Odesláno
A pak že jsou sítě jednotné. Nejsou!

Sítě se sjednocují z pohledu digitálního rastru.

Přelaďování analogových kanálů je další problém.

Pokud dříve na kanálech S11 - S16 (kde většinou na UPC vysílají analogové kanály) vysílalo DVB-C, tak nešlo tyto kanály přesunout. Vypadá to na postupné přesouvání analogových kanálů na S11 - S16 podle lokality a potřeby.

Pokud by se však přelaďoval celý rastr, tak vzniknou velké problémy s přelaďováním TV. U STB je to jednoduché a v 98% případů se STB sám přeladil nebo KC pomohlo udělat tovární nastavení a znovu naladit STB. U analogové TV to tak jednoduché není a proto se to nedělá plošně.

Otázkou je, kolik lidí ten analog ještě využívá do té míry, že by jim opětovné naladění činilo potíže a byl by to nějaký zásadní problém. Když se rušila nabídka Klasik, tak to bylo určitě horší. Jinak si ale myslím, že je lepší provést změnu naráz a u všeho, než pořád do něčeho "vrtat", protože to není týden, aby nebyla nějaká změna a toto člověka naštve víc, než když bude muset udělat přeladění jednorázově a pak zase nějakou dobu klid.

Odesláno
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Další HD kanály přibudou podle plánu koncem léta, viz.:

• Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
Odesláno

otázka jaké programy to budou jestli to vůbec bude stát za to

Odesláno

Bude ;) Nevím, v jakém pořadí se budou postupně spouštět, ale letos jich přibude ještě dost :)

EDIT: Ještě jedna informace. Mělo by dojít k navýšení rozlišení u HBO, HBO2 a HBO Comedy ze 640x576 na 720x576. Kdo nechytá HDčko, jistě to uvítá.

EDIT2: Programy HBO v SD mi přestaly fungovat, stejně jako Fanda SD. Všechny stanice ukazují 0% signál. Zřejmě se o zrovna přelaďuje?

• Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Hlavní město
Odesláno

Technik psal, že dneska vypli staré kmitočty - takže i HBO ....

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

Tak to jsem zřejmě přehlédl. Jsem v Praze v původní síti UPC.

• Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Hlavní město
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague