Odesláno 12. dubna 2020 5 let Ahoj, Chtěl bych se vás tu zeptat jestli nepozorujete poslední 2-3 dny sníženou maximální rychlost internetu? V poslední době nejsem schopný se dostat na 150 Mb/s dostanu se maximálně okolo 80 -90 Mb/s. Další věc je že když zvolím na speedtest.net connections single nedostanu se víc jak cca 32Mb/s dřív to 150Mb/s dosáhlo. Speedtest od google taky víc jak 32Mb/s nedám (možná měří také single connection?) Hodnoty v modemu (compal) jsou stejné tak jako dříve, zkusil jsem restart a měřil jsem to schválně přímo na kabelu, ale je to stejné jako na 5G wifi. Neproběhla nějaká změna přechodem pod Vodafone?
Odesláno 12. dubna 2020 5 let INTERNET 150+ Minimální zaručená úroveň kvality 60 000 / 5 000 Minimální zaručená úroveň kvality je pro každou jednotlivou Službu Internet konkrétně stanovena v ceníku služeb a odpovídá rychlosti stahování a odesílání atd. v denním průměru (tj. za 24 hodin). - - - - -
Odesláno 12. dubna 2020 5 let Dobře, ale mávnutím kouzelného proutku se najednou rychlost sníží, ze dne na den? To bych to musel už někdy předtím pozorovat. Upraveno 12. dubna 2020 5 let uživatelem liberal3
Odesláno 12. dubna 2020 5 let Důvodů může být víc, nechal bych tomu cca týden nebo 14 dní a pak to teprve řešil. - - - - -
Odesláno 12. dubna 2020 5 let Pokud.je signál na modemu ok a nejsou ztráty paketů (zkus změřit), tak to může být třeba přetížená linka, spousta lidi sedí doma a visí na internetu. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 12. dubna 2020 5 let Přechodem pod VF žádné změny neproběhly. Restartujte modem vytažením z elektriky a proveďte nová měření. Jestliže ani tak nebude OK, pošlete mi do soukromé zprávy MAC adresu modemu nebo číslo smlouvy. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 12. dubna 2020 5 let U sebe jsem žádný problém s rychlostí nepozoroval. Pro jistotu jsem to zkusil před chvílí - speedtest.net i speedtest na Google mi ukazují správnou rychlost (145 Mb download a 9.8 Mb upload). Super 500 Mb/s - Komfort STB Kaon K-B3000HDCO, Compal CH7465VF Teplice
Odesláno 12. dubna 2020 5 let Já mám tarif 300/20, poslední měsíc mi to běží 220/20, podle ceníku je minimální zaručená 220/14, takže stěžovat si nemůžu, ale netěší mě to. Dříve jsem běžně naměřil 300/22, asi to přidusili na tu zaručenou úroveň. Teď jsem změřil 180/20, takže víkendy asi jsou ještě horší. Testuji na https://www.speedtest.net/ . Premium - - Vodafone Station WiFi 5 Praha 10
Odesláno 12. dubna 2020 5 let Pokud potřebujete garantovanou rychlost, kupte si garantovanou linku. Tyhle speedtesty jsou v reálném použití k ničemu, protoze odrazí ve většině případu rychlost k providerovi, ale ne skutečnou rychlost do internetu. x iPad x
Odesláno 13. dubna 2020 5 let U mne vse ok... https://www.speedtest.net/result/9275737507 Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.