Přejít na obsah

TechniSat ISIO C -dva multimediální dvoutunerové HD PVR boxy


Návštěvník Kodl

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kodl

Tak to je záhada. Já totiž myslel, že celý tvůj problém spočívá v tom, že ve výběru stanic pro automatickou noční aktualizaci SFI nemáš zvolené stanice .

Implicitně set-top box do toho výběru pro SFI aktualizace vloží prvních 60 programů. Jenže těch prvních 60 programů bere v pořadí dle laděných multiplexů. V síti UPC jsou ale na začátku ty ne-HD programy. HD programy (včetně těch ČT *HD atd.) by se tak do zúženého implicitního výběru nemusely dostat.

Zkus nahrávat dva programy najednou, jestli vůbec máš v pořádku oba tunery! Je to sice málo pravděpodobné, ale už jsem se na webu potkal s tím, že uživateli jeden tuner "odešel". Odzkoušej pak pro jistotu, jestli se opravdu ty paralelně nahrávané pořady úspěšně zaznamenaly.

Zajímavé je, že podle těch údajů ve snímku obrazovky set-top box tvrdí, že se mu podařilo těch 45 programů úspěšně aktualizovat.

Těsně po zapnutí je u VŠECH stanic v SFI přehledu "žádná dostupná data" ?

Jen abychom dohledali případné další tvé odlišnosti provozu oproti mému - máš set-top box připojený k internetu? (já mám).

Nevypíná se ti zcela přívod elektřiny k set-top boxu? Občas někdo mívá "master-slave" zásuvky či podobné vymoženosti.

Já set-top box provozuji v režimu rychlý start a mám ho trvale připojený k elektrice.

Co máš nastaveno v menu Podmíněný přístup / duální kódování? (já tam mám "Vypnuto")

Ve výběru stanic, ke kterým se má stahovat automaticky SFI aktualizace, mám vybrané úplně všechny (byl jsem líný vybírat :-) ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Ještě otázky:

V době automatické aktualizace - má set-top box přístup k internetu?

Ta obrazovka s výpisy "žádná dostupná data" vypadá, jakoby předtím došlo k resetu SFI dat.

Reset SFI dat bývá následkem:

a) provedení soft-reset (dlouhé stisknutí zapínacího/vypínacího tlačítka na dálkovém ovládání)

b) provedení některých nastavení konfigurace v menu, které soft-reset provedou.

 

Možná automatická aktualizace SFI proběhne správně, ale mezi aktualizací a spuštěním proběhne soft-reset. Nezapíná ti někdo v domácnosti přístroj tak, že zapínací tlačítko pár vteřin podrží?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... co máš nastaveno ...

 

Bohužel nejsem doma, takže jak budu, podívám se na to.

 

Teď vím že:

1.) Nahrávání dvou zakódovaných HD programů souběžně funguje

2.) K internetu nemám u rekordéru stálé připojení. V případě, že rekordér připojím Internet funguje, HbbTV funguje, funguje i test na německé webové SFI... Už si nejsem jist, zda jsem zkoušel nechat rekordér na Internet přes noc připojený a tedy provedu nechám z dneška na zítřek a uvidíme...

3.) Elektřinu nevypínám žádným způsobem. Master/Slave řešení u rekodérů postrádá smysl, ale chápu, že jsou lidé, kterým to nedocvakne...

4.) Jak jsem psal, zkoušel jsem oba režimy spánku, jak hluboký, tak rychlý, který mám nyní nastaven viz obrázky. Matně si vzpomínám, že jsem se jednu noc šel napít, na záchod a tak a rekordér byl ve 3 hodiny ráno probuzen (tehdy to bylo dokonce z hlubokého spánku) a měl tam nějakou hlášku o hledání, a tak jsem tehdy radoval (zbytečně), že to funguje.

5.) Co mám v menu Podmíněný přístup / duální kódování si nepamatuji, prověřím. Otázkou je, pokud to mám zapnuté, co se stane, když to vypnu? Do podmíněného přístupu a nastavení CI+ karet se mi moc hrabat nechce, abych si třeba nerozhodil možnost nahrávat dva zakódované HD programy zároveň...

 

Nastavení a výběr stanic pro SFI jsem řešil právě kvůli tomu, aby se stahovalo jen to co využiji. Logickým důsledkem menšího počtu stanic je jak kratší doba aktualizace, tak rychlejší vyhledávání pořadů v nataženém SFI...

 

Mimo jiné, objevil jsem funkce, které vývojáři jaksi nevychytali. Například tlačítko STOP/DVR je nešťastné a druhá funkce DVR je zbytečná. Pokud se člověk dívá na pořad, který je zrovna nahráván, místo aby přešel do DVR se logicky objeví možnosti zda nahrávání zastavit. Takže místo tl. STOP/DVR používám NAV a funkce DVR na STOPce je na prd... Kdyby místo takové zbytečnosti udělali na tlačítka "o stránku nahoru" a "o stránku dolů" skoky v přehrávání po X minutách (Stlačí se tl. a objeví se +1, stlačí se podruhé objeví se +2 a atd... a řekněme při +6 dám OK a záznam poskočí o 6 minut vpřed.) ...

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
5.) Co mám v menu Podmíněný přístup / duální kódování si nepamatuji, prověřím. Otázkou je, pokud to mám zapnuté, co se stane, když to vypnu? Do podmíněného přístupu a nastavení CI+ karet se mi moc hrabat nechce, abych si třeba nerozhodil možnost nahrávat dva zakódované HD programy zároveň...

K nastavení "CI duální kódování":

Existují moduly, které umožňují dekódovat dva programy najednou. To ale není případ UPC Conax modulu. Nastavení "Auto" by teoreticky mělo stačit, ale přepnutí na "Vypnuto" je jistota, že to set-top box ani nebude zbytečně zkoušet.

 

S tím internetem nepřístupným zrovna v době aktualizace SFI to může souviset.

Po prvotním připojení a nakonfigurování sítě se totiž ISIO přepne do módu, kdy se snaží aktualizovat programy primárně z webu TechniSatu (konkrétně ze serveru technibutler.de - viz nastavení zdroje SFI) a teprve pak se pokouší aktualizovat SFI z kabelu, ale už jen pro programy, které na webu Technisatu nejsou. Pokud však při přístupu k webu nastane problém, může to ovlivnit další průběh aktualizace. Zřejmě nevadí, pokud na přístroji vůbec nikdy nebyla nakonfigurována síť. Stejně tak zřejmě nevadí, pokud síť připojená je, ale server Technisatu není nedostupný. Vadí zřejmě jen případ, kdy po úvodním nakonfigurování sítě je internet zcela nedostupný (zřejmě nějaký DNS timeout ?).

Jak píšeš, otestuj automatickou aktualizaci SFI při připojeném internetu k set-top boxu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K nastavení "CI duální kódování"

 

V tomto nastavení tam mám volbu "auto"...

 

Na této stránce je ještě volba "CI hodiny", u kterých mám aktuálně nastaveno "sníženo"... Bohužel nevím co tato volba dělá, ale druhá možnost je "normální"...

 

Takže udělám toto: zapnu Internet, přepnu duální kódování na vypnuto a nastavím CI hodiny na normální a uvidíme jestli se to projeví... Jo a ještě si dám budík na 3:00 a budu sledovat co se děje :twisted:

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

držím palce

 

Tak to nepomohlo...

 

Ve 3 ráno se rekordér zapnul, na displeji se objevilo "Vyhledávání SW XY%", kdy se procenta načítala do 98% což trvalo asi 5 minut. Pak to na 98% zůstalo do 3:15 (asi 10 minut). V 3:15 to skočilo na 100% a pak se objevil nápis "Uložení dat", který po chvíli zmizel s tím, že se rekordér uspal. Vzápětí jsem provedl kontrolu a výsledek = 0 ... :(

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Vyhledávání SW? Že by kolidovala aktualizace SW (test) s aktualizací SFI dat?

Zkus v nastavení přesunout aktualizaci SFI-dat na jiný čas než jak je nastavená aktualizace SW.

Teď nemám možnost zjistit, jak to mám nastavené já. Nemyslím si, že by to mělo kolidovat, ale za zkoušku to stojí.

V noci není nutné vstávat - dočasně naplánuj aktualizaci SFI třeba na 22:00.

 

Pokud ani ten pokus výše nepomůže, tak je tu poslední možnost - kompletní reset (obnova nastavení). Možná sis při úvodním prozkoumávání a nastavování někde v nastaveních něco ... "pokazil" :wink: .

Pokud chceš, můžeš si před resetem zazálohovat seznam programů na PC pomocí programu TechniPort Plus Beta.

Samotný hard-reset (Obnovu výchozích nastavení) nejdeš v menu (nevzpomínám si přesně kde).

Případně snad jde hard-reset provést i současným podržením tlačítek standby + šipka nahoru po dobu aspoň 5 sekund. To jsem ale nikdy nepotřeboval tedy ani nezkoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dočasně naplánuj aktualizaci SFI třeba na 22:00

 

Bože, vůbec mě to nemyslí... No nic, :diky díky za nakopnutí/nápovědu jak urychlit testování variant nastavení...

 

Mimo jiné pokud mám nastavenou aktualizaci SW tak si ji asi vypnu, protože bych nerad, aby se mě provedl update FW, který třeba bude mít nějaký, pro mě nepřijatelný bug... což mě vrací k otázce, která zde byla několikrát položena "Neví někdo, zda je možné provést downgrade FW?".

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Downgrade fw pri ISIO C nie je mozny.. v prvych verziach (pred dvoma rokmi) to mozne bolo, od verzie 2.49.0.5-2165 maju certifikaciu Conax CSP (ISIO C obsahuje certifikovanu citacku Conax kariet), tak sa to neda - to je podmienka certifikacie Conaxu.

 

Downgrade fw ti dokazu urobit iba v Erfurte (sidlo Technisatu) - viem o pripade, ked nemecky uzivatel ISIO C nebol spokojny s novou verziou fw, napisal ostry pravnicky list do Technisatu, ze chce mat zariadenie v takom stave, akom ho kupil (mal tam povodne este stary fw 2.47).. musel poslat STB vyrobcovi.

 

SFI - mas nastaveny/vybrany SFI kanal - t.j. kanal, z ktoreho nacitava STB EPG data pri pravidelnom update? Je to v Hlavni menu -> Nastaveni -> Programovy denik -> SFI kanal.. primarny zdroj je www server Technisatu, sekundarny je DVB-C kanal poskytovatela (idealne taky, ktory ma EPG pre vsetky multiplexy - v UPC SK je to Slager TV).. ale v kazdom pripade STB najprv taha data z internetu, az potom DVB-C - cize ak nemas pripojeny STB do internetu, moze to hned skoncit s chybou (a ani sa nepokusa nacitat DVB-C EPG).

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...