Přejít na obsah

Blokace portů


Návštěvník Silenth

Doporučené příspěvky

Návštěvník YABAKA

Podle mě dělá UPC jednu chybu a sice, že zákazníka neinformuje o blokaci a nedoloží mu konkrétně o co šlo, tj. nějakej log, časy apod. Pak by to asi bylo snadněji dohledatelný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nevim jak je to aktualne nyni, ale me tehdy (12/2009) mail prisel, jeste jsem ho ted i dohledal v archivu:

 

Vážený kliente,

 

dovolujeme si Vás upozornit, že dne 2009-12-20 22:07:55 prostřednictvím Vašeho počítače / Vašich počítačů došlo k rozesílání nevyžádané pošty.

Tím jste narušil provoz datové sítě UPC a porušil Všeobecné podmínky poskytování veřejně dostupných služeb elektronických komunikací společnosti UPC Česká republika, a.s. (dále jen „Všeobecné podmínky“).

 

Abychom předešli dalším negativním důsledkům, provedli jsme na Vašem internetovém připojení v souladu s Všeobecnými podmínkami blokaci portu 25 pro odchozí poštu.

Toto opatření má dalšímu šíření nevyžadané pošty zabránit, nebo jej alespoň výrazně snížit. V případě, že nepoužíváte pro správu Vašeho mailu poštovního klienta (např. Outlook, Thunderbird),

ale přistupujete k poště pomocí webového rozhraní (http://www.seznam.cz/, http://www.volny.cz/, http://www.upclive.cz/Servis/Webmail/, atd.) nezaznamenáte žádnou změnu.

 

Věříme, že k této nepříjemné události došlo neúmyslně a bez Vašeho vědomí. Většina nevyžádané pošty je rozeslána zneužitím počítače v důsledku jeho nízkého zabezpečení. Dovolujeme si Vám proto připomenout kroky,

které je třeba pro zabezpečení vašeho počítače učinit, aby byla v budoucnu co nejmenší pravděpodobnost napadení a zneužití Vašeho počítače.

 

1) Nainstalovat všechny bezpečnostní záplaty Vašeho operačního systému (např. pro operační systém Windows na stránce: http://www.windowsupdate.com/)

2) Zkontrolovat Váš počítač klasickým aktualizovaným antivirovým programem (např. UPC SmartGuard, Norton Antivirus,Avast, AVG...)

3) Prověřit Váš počítač programem na vyhledávání různých "červů nebo tzv. spyware". Mezi nejpoužívanější programy patří Ad-aware, SpyBot a UPC SmartGuard.

4) Nadále Vám doporučujeme používání firewallu.

 

Jakmile provedete výše doporučená bezpečnostní opatření či jiným způsobem zabezpečíte Váš počítač informujte nás prosím prostřednictvím kontaktního formuláře, který najdete na http://web.upc.cz/klpoz/cz/ a poté Vám bude řádné připojení obnoveno.

 

Nejste-li spokojen s Vámi prováděným standardním zabezpečením a doposud používanými systémy, doporučujeme novou službu na ochranu Vašeho počítače, která se jmenuje UPC SmartGuard. Ta nabízí komplexní

zabezpečení Vašeho počítače. Více informací naleznete na http://www.upc.cz/internet/extras/smartguard.

 

Věříme, že tato opatření, kterými se snažíme zamezit zneužívání sítě Internet a tím chránit i všechny naše uživatele, přijmete s pochopením.

 

UPC Česká republika, a. s.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Zdravim, mam stejny problem a porad dokola, mam pripojene jen playstationy 3 a 4, po aktualizaci sw dojde k blokaci portu a nemuzu na online store ani online hry, jinak internet chodi. Volal jsem jim mi rekli at si skontroluju zda v ps nejsou viry, rozesilam vir, coz pro me je to blbost a slisim poprve ze mam v konzole vir, ani nevim zda je mozne mit vir v konzole, podle techniku jo. A po 3 uz budu muset piseme pozadat o odblokovani portu, tudis po 3 nebudu zadat o odblokovani ale o ukonceni smlouvi, chci internet pro online hrani a kdyz mi UPC nedokaze vyhovet a pochopit ze konzole nemuzou mit vir, aspon jsem o tom nikdy neslisel... tak mi je takovej poskitovatel k nicemu, jsou i jine spolecnosti ktere mi poskytnou sluzbu bez problemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Joooo? A jak by se tam asi dostali? A co by asi spusobovali? No nevim ale precetl jsem toho spoustu a nikde jsem nesetkal ze by mel nekdo vir v ps. Je zajimave ze nikdo jinej s tim nema problem jen ty co maj UPC

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo to je, docela naprd pokud s tim neco neudelaj budu vazne uvazovat o jinem poskytovateli internetu, abych byl omezovan v online hrani. By me zajimalo podle ceho urcujou ze je to vir, pokud playstationy komunikujou a odesilaj informace na server sony a dal tak asi s nejakeho duvodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Ani herní konzoly nejsou ušetřeny

[17.10.2005 18:10] Sony PlayStation Portable napadá trojan Trojan.PSP.Brick.a, Nintendo napadá trojan Trojan.Nintendo.Taihen.a →Gaming systems targeted yet again →PlayStation Portable Trojan →Nintendo DS trojan

 

Zdroj

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...