Přejít na obsah

TechniSat TechniStar K1 - alternativní HD PVR Box


Návštěvník Kodl

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kodl

Pravděpodobně disky s rozhraním USB 3.0 mají vyšší spotřebu a proto je TechniStar K1 "neutáhne".

Nepředpokládám, že by byl problém v datové kompatibilitě s USB 2.0.

Pokus s "Y" kabelem jsi zatím nedělal? Tím by se to ověřilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém je určitě ve spotřebě, o tom již není pochyb. Novější disky s rozhraním USB 3.0 už mají zkrátka odlišný hardware, na který 500 mA nestačí a kapacita disku už zde nehraje žádnou roli. Např. modelová řada WD My Passport Ultra 500 GB už má jiné vlastnosti i spotřebu než WD My Passport Essential 500 GB.

Pokus s Y kabelem se mi zrealizovat nepodařilo, ale ještě než oba disky vrátím zkusím pro zajímavost pokus s USB hubem, který má vlastní nápajení přes 5V adaptér.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mezi aktuálně dostupnými disky na trhu by si podle mě všechny tyhle PVR přístoje nejlépe rozumněli s USB SSD disky. Nízká spotřeba, super rychlost, žádný problém s roztáčením mechanických částí. Jenže to je zase otázka peněz. SSD disk 500 GB je investice minimálně 10 tis. 1 TB i dvojnásobek. Tak snad za pár let :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Po sérii experimentů metodou pokus - omyl jsem nakonec přece jen zvítězil. Dal jsem na rady Kodla a po výše uvedených nezdarech s 2,5" USB 3.0 disky pořídil externí 3,5" disk WD My Book AV-TV 1TB. Tento multimediální disk funguje naprosto dokonale podle mých představ. Disk se zapíná i vypíná plně automaticky s Technisatem. Navíc se disk při nečinnosti delší jak cca 10 minut sám uspí do stand by režimu (disk se přestane točit a dioda na čelním panelu pomalu bliká).

Hlučnost je téměř nulová, ze vzdálenosti 2,5 metrů nejsem schopen narozíl od 2,5" disků WD My Passport a WD Elements registrovat, že disk běží. Nahrávání i přehrávaní funguje perfektně. Jedinou výhradu bych směřoval na intenzitu diody na čelním panelu. Při čtení z disku dioda navíc bliká, což je při sledování televize ve večerních hodinách docela rušivé. Vyřešil jsem přelepením diody černou fólií. K řadě Technistar tento disk jednoznačně doporučuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Vzhledem k tomu, že z nabídky "přijímací zařízení" zmizela možnost pronájmu CA modulu (prodej byl zrušen už dříve), tak si už kabelové set-top-boxy TechniSat (a i jiné) nebudeme moci koupit, neb nám budou na dvě věci. I ti, co si hodlají zakoupit televizor s kabelovým tunerem, aby nemuseli mít po cestě "krabičku", tak i jim bude kabelový tuner v TV na dvě věci. Já jen doufám, že se jedná o nějaké nedopatření. Pokud nikoli, tak UPC konečně našla tu správnou cestu, jak se zbavit potencialních zákazníků. A samozřejmě i těch, co ještě jedou na stará zařízení a nechtějí ta nová (z různých důvodů). Těmto dosavadním zákazníkům vlastně jinou možnost, než udělat pápá UPC, ani nedávají.

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...