Přejít na obsah

Internet FUP


Návštěvník wencel

Doporučené příspěvky

Návštěvník wencel

Zdravím, po výpovědi služeb u UPC čekám na vyrování přeplatku a uvažuji objednání nových služeb, tentokrát jen pouze internet bez ničeho dalšího.

Nicméně pohledem na ceník (platný od 1.2.2012) zjišťuji že UPC zde uvádí uplatňování FUP: "Společnost uplatňuje tzv. Fair Use Policy (FUP) dle Všeobecných obchodních podmínek."

Když hledám ale ve Všeob.obch.podmínkách (platné od 1.2.2012) tak zde bohužel žádnou bližší specifikaci možného omezení rychlosti nenacházím. Jediné co se týče omezení v tomto dokumentu je: "Omezit nebo přerušit poskytování Služeb Vám můžeme také v případě, že: .... d) užíváte Služby způsobem, který může negativně ovlivnit provoz sítě či jakékoliv její části, nebo kvalitu Slu-žeb poskytovaných jiným účastníkům (např. užíváte zařízení neschválené pro provoz v ČR);"

 

Kde je stanovena nějaká hranice rychlosti a přenosu dat?

Nebylo by fér ty podmínky nějak specifikovat do závazné formy pro obě strany?

 

Když to vezmu do důsledků, uzavřu smlouvu se závazkem na rok, nikde nemám přesně stanovenou rychlost ani limit pro FUP takže pokud si UPC usmyslí že po přenosu třeba 500MB jejich síť přetěžuji tak mi můžou do konce měsíce omezit rychlost (opět nespecikováno na jakou úroveň) a já proti tomu nezmůžu nic, protože obecně je snížení rychlosti zakotveno ve VOP a já s tím souhlasil.

Docela se teď zdráhám si internet od UPC vůbec objednat... Sice si řeknete že limit bude určitě dostatečně vysoký, ale kdo to zaručí? A na jak dlouho?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FUP znamená Fair Use Policy, takže třeba zásady férovýho užívání... tzn. pokud budeš rozesílat spam, zablokujou ti porty, o tom se tu píše docela často... v takovym případě je třeba odvirovat komp/y a napsat si o odblokování, většinou to proběhne do druhýho dne, nicméně pokud nebyla očista důkladná, může se stát, že to zase hned zablokujou...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník wencel

No v ceníku je to uvedeno v poznámce s hvězdičkou u rychlostí, takže je otázka, zda-li je to skutečně FUP co do smyslu spamu nebo co do objemu stažených dat. Žádná pořádná definice totiž ve VOP nikde není, takže se to dá vyložit právě jakkoli dle potřeby, což mi přijde trochu ne-Fair :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak když se zablokujou porty určitejch služeb, je jejich přenosová rychlost 0, což s tim souvisí, ale je pravda, že to asi vypadá divně... někdo by měl ty ceníky občas zkontrolovat na nejasnosti a překlepy :roll:

jinak přímo na webu píšou tohle :lol: Měsíční objem dat (FUP): bez omezení

z toho zase vyplývá, že objem dat je neomezenej (což je pravda a tak to funguje), ale už se nikde nepíše právě o tý blokaci za rozesílání spamu...

nebudeme si nic namlouvat, ale tyhle věčný změny vedou k jednomu - k totálnímu bordelu... už sem z toho taky celkem otrávenej :? i když zrovna v tomhle konkrétním případě k žádnejm změnám nedošlo už řadu let...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník piposek

FUP se provozuje krom zablokování portů při rozesílání spamu a identifikovaných útoků také na omezení rychlosti. Není to na základě přeneseného objemu dat, ale na základě aktuálního vytížení sítě a tak se může stát, že rapidshare, oron, hotfile a podobně sdílecí servery (pokud ještě fungují :-D ) nepojedou plnou rychlostí, ale budou zpomalené. Místo plnejch 3.5 MB/s na 30/1.5 mbps přípojce to pojede dejme tomu 1.5, jindy zase 2.5 a někdy třeba jenom 150 kB/s.

Typický argument je, že jsou přetížené vzdálené sdílecí zdroje, ale nenechte se zmást - mám ověřeno několikrát z vlastní zkušenosti i z několika jiných zdrojů, že ke zpomalení dochází až v síti UPC. Také se to týká všech uživatelů v dané lokalitě, nikoli jedinců.

Proto v papírech nějaká podobná klausule o FUP musí být zmíněna, aby to bylo právně nenapadnutelné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neni to divny, ze kdyz budu od rana do vecera koukat na streamovany filmy, tak muzu byt oznacen za stahovace a oFUPovan, samorejme v ramci zkvalitneni sluzeb pro ostatni? to ze to nebudu moct ja pouzit v rozsahu jakej zaplatim uz se moc neresi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...