Přejít na obsah

VOIP telefonie


Návštěvník evid

Doporučené příspěvky

Návštěvník evid

Mám internet od UPC a nechce se mi platit jejich předražené poplatky(vyplatí se mi koupit VOIP telefon za cca 1500 Kč.)

Když si pořídím VOIP telefon, nebudou mi to blokovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník evid

Doporučte nějakého operatéra (co nejlevnější volání na mobily a samozřejmě spolehlivého).

A telefonní přístroj - aby měl jednoduché ovládání - moje manželka je moc hodná ale technice moc nerozumí.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja pouzivam leta operatora 802.cz, se kterym jsem velmi spokojen, na levne volani na mobil jsou ale i lepsi operatori, nekdo tu zpinovam IPVOX:

od randomofamber » pát, 14.10.2011, 08:57

Takže jsem se podíval na ty ceny hovorů. Pro volání na pevné linky používán 802 a tam je (s DPH) ve špičce 0,52 a mimo špičku 0,3. UPC má na pevné 1,15 a 0,58 což je sakra rozdíl (to jsem nečekal)... Pro volání na mobily používám IPVOX a ten má 1,30 po celý den oproti UPC, které má 4,91 a to už je rozdíl, který má konkurenci snad jen už u předplacených karet jednotlivých mobilních operátorů (ti mají plus mínus od 5,5 po 7)... Navíc 802 ani IPVOX nemají paušál. 802 má minimální plnění 20Kč a to protelefonuji s přehledem. Navíc UPC si cenu ještě navýší tarifikací 60+60 oproti 802, které má 20+1 a IPVOX dokonce 1+1 .

 

A jaky pristroj pouzit se musis rozhodnout sam, budto IP telefon, nebo VoIP adapter + obycejny telefon - tam jich pak muzes pripojit vic do serie jako u pevne linky.

 

Podle tveho tarifu take budes nejspis potrebovat router pro moznost pripojeni vice zarizeni k internetu, nebo kup VoIP pristroj, ktery ma jiz router zabudovany primo v sobe.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

No já bych vám zase doporučil -SMAZANO- protože opravdu teda podle mého dokáží doporučit to nejlevnější dokonce i takové ty tarify o kterých se všude píše jako o neveřejných ale nedají se nikde sehnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, obnovit 4 roky staré vlákno. Gratuluji a rovnou na nějaký srovnávač (skrytá reklama, že by?) a vidím tam jenom operátory se SIM, nikoliv s VOIP!

Pro VoIP je nejlevnější odorik, 802 případně opencall. Případně pak něco s tarifem, ale to už nabizí již ty tři zmíněné.

 

 

//EDIT: Díky tomusovi za smazání odkazu, ale rovnou by bodlo smazat celý jeho příspěvek a i pak můj :)

  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník

Dobrý den, rád bych se informoval zde - u odborníků. Předem děkuji za informace. Využívám u UPC 10 Mbit + Pevnou linku od UPC. Rád bych pevnou linku od UPC úplně zrušil a nechal si jen internet. A teď se dostávám, co bych potřeboval vědět, co je k tomu potřeba ... jde mi o volání přes internet prostřednictvím klasického bezdrátového telefonu (za volání Odorik - aktuálně používám přes 5 let na callback). Co je k tomu potřeba, co se týká zařízení, kde se, co zapojuje? Od UPC mám wifi modem CISCO EPC3925. Ten wifi modem má sloty pro drát pevné linky, když si pořídím např. Siemens Gigaset A120, tak stačí drát od tohoto telefonu zapojit do wifi modemu? A pak by to, jak fungovalo, abych mohl volat za ceny Odoriku přes internet? Nebo je třeba si pořídit např. Siemens Gigaset A510 IP, a jeho základnu propojit s wifi modemem od UPC a poté kontaktovat Odorik o nastavení? Změnu chci v domácnosti z toho důvodu, že se chci zbavit zcela pevné linky od UPC a využívat levné volání skrz Odorik přes internet, avšak při zachování pohodlí telefonního přístroje. (starší ročníky v domácnosti, kteří jsou zvyklí na pevnou linku). Volání do UPC neřešíme, ani nemáme, je tam tarif s volnýma minutama, ale co si budeme povídat, 2,75Kč/min. s účtováním 60+30 žádná výhra. Někdy se nevolá vůbec a stále zde není online přehled o provolaných minutách, takže zrušit a nahradit, ale teď jak a čím. V tom se příliš neorientuji. Na závěr, předpokládám, že pak stačí si pořídit další linku u Odorika, pořídit si klasické číslo pro daný region, tuším za 20Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Dobrý den, pokud si obyčejný DECT telefon připojíte k phone-zdířce WiFi modemu, tak byste nadále volal přes službu UPC, za ceny UPC.

Pro váš případ proto nestačí DECT telefon A120. Doporučuji ten Gigaset A510 IP. Je levný a spolehlivý. Připojíte ho do LAN-portu WiFi modemu.

Nastavení VoIP účtu odorik v A510IP si podle návodu (na stránkách odorik) uděláte sám nebo vám jej nastaví zdarma přímo v odoriku.

V nastavení základny A510IP je možné zadat i několik VoIP účtů (myslím, že až 5), takže je pak možné využívat, dle potřeby, i několik VoIP operátorů s tím, že jeden z nich si nastavíte jako výchozí. Základna A510IP má i webové rozhraní, takže vše lze nakonfigurovat poměrně komfortně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Telefon koupit přímo u Odoriku, už ho dají nastavenej. A pevnou od UPC bych nerušil, spíš ji překlopit na paušál za 1 kačku. V Gigasetu 510 jde provozovat oboje a ta pevná od UPC se občas hodí, třeba při bezplatným volání na zákaznickej servis a samozřejmě k příjmu hovorů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...