Přejít na obsah

Začátek xDSL


Návštěvník Dragokazov

Doporučené příspěvky

Návštěvník Dragokazov

Bohužel ne tohle se řeší individuálně podle potřeb firmy..

Na webu mají: Internet FWA

Výhody

Standardně jsou služby založeny na technologii xDSL. Nevýhodou je nutnost pevné telefonní linky, asymetrie (rozdíl mezi příchozí a odchozí rychlostí připojení u ADSL), cena (symetrické SHDSL linky) a omezení maxima přenosové rychlosti.

 

Přehled

Záloha internetového připojení pro firmy a společnosti při požadavku na maximální stabilitu

Domácnosti, kde není dostupnost jiných způsobů připojení

 

Ale už to asi nemá daleko k tomu aby začali nabízet i běžné aDSL domácnostem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ludek

Tak doufam ze toto neni clanek uplne od veci http://www.novinky.cz/internet-a-pc/227567-telefonica-o2-nabidne-rychlejsi-internet-pres-pevnou-linku-od-kvetna.html . Opet bych si polozil recnickou otazku . Kdy a jak bude UPC reagovat? a jako uz vzdy si myslim ze reagovat nemusi , ale bude :) a muj tip zni 1.5.2011

 

Ludek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, když porovnáme UPC Fiber Power 25 (25/1.5 za 600Kč/m) s "nahým" VDSL (25/2 za 440Kč/m), tak i při tom, že vezmeme v úvahu, že se v případě O2 jedná o velkoobchodní cenu (a na druhou stranu nevezmeme v úvahu nižší cenu za "oblečenou" verzi), to vypadá celkem zajímavě. Jak cenově, tak poměrem dl/ul. Samozřejmě velmi záleží na lokalitě atd, ale i tak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na rychlý internet přes pevnou linku by měla podle údajů O2 dosáhnout zhruba polovina uživatelů.

jestli tohle bude aspoň trochu platit, tak upc zareagovat bude muset 8)

těch 10/1 za 300 je už slušná cena :wink: dokážu si představit i 25/1,5 za 400... ty rychlejší internety by mohly bejt taky levnější...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Neco o chystnem zrychleni VDSL Telefoniky, myslim ze tohle pro UPC zase tak velka konkurence neni.

 

Začiatkom marca prezentovala Telefónica O2 Czech Republic svoj zámer spustiť služby na báze VDSL2 pre veľkoodberateľov (telekom. operátorov) a 21.apríla v tlačovej správe spoločnosť oznámila, že k rovnakému dátumu, tzn. 9.mája 2011, spustí služby aj pre koncových spotrebiteľov.

 

 

Možnosťami a rýchlostnými limitmi VDSL2 podľa štandardu ITU-T G.993.2 z roku 2006 sme sa zaoberali vo vyššie uvedenom článku, pripomeňme teda len, že z teoretickej hodnoty 200 Mbit/s na veľmi krátke vzdialenosti sa vo svete používa maximálne polovica, ktorá je však k dispozícii taktiež len do vzdialenosti rádovo 0,5 km od ústredne/DSLAMu a preto prichádza do úvahy prakticky len v hybridnej sieti s optikou a predsunutými miniDSLAM-ami. Omnoho častejším a praktickejším prípadom je rýchlostný strop dosažiteľný pri VDSL2 do vzdialenosti 1,3 km od ústredne, ktorá už pokryje značnú časť populácie. Dodajme, že mestskej populácie, preto obyvatelia vidieka prichádzajú bez nasadenia miniDSLAM-ov opäť naprázdno.

 

V Česku sa podľa údajov O2 v uvedenej vzdialenosti nachádza cca 45% domácností, operátor sa však poistil a rýchlostné maximum (možno len dočasne) stlačil na 25 Mbit/s. Aj na takúto redukovanú rýchlosť však dosiahne len 31% domácností, pretože vzdialenosť od ústredne nie je jediným limitujúcim parametrom. Rozhodujúcim faktorom sú útlmové charakteristiky kábla v nadhovorovom pásme, kapacitné nerovnováhy a s nimi súvisiace presluchy, rušenie a pod. Vzhľadom na to, že miestne káblové siete v Česku majú podobne ako na Slovensku za sebou často históriu niekoľkých desaťročí spojenú s množstvom opráv (tzn. káblových spojok), ich technické parametre zďaleka nie sú ideálne.

 

Rýchlosť a dosah ADSLx vs VDSL. Zdroj Telefónica

41621.jpg

 

Od mája teda zhruba 45% českých domácností v pokrytí miestnych káblových sietí dosiahne teoreticky na VDSL2 (nie je celkom jasné, či pôjde skutočne o VDSL2, alebo o starší variant VDSL podľa štandardu ITU-T G.993.1 z roku 2001, pretože vo veľkoobchodnom cenníku uvádza O2 VDSL2 a v maloobchodnom len VDSL, pričom 25 Mbit/s by bolo aj v silách VDSL). Len pre 31% domácností však bude k dispozícii program Internet Aktiv s rýchlosťami do 25/2 Mbit/s za cenu 850 Kč (35,15€), zvyšných 14% domácností v okruhu do 1,3 km od ústredne bude môcť získať „len“ pomalšiu verziu Internet Optimal s rýchlosťou do 16/1 Mbit/s za 750 Kč (31 €). Aj v tomto prípade ide však o zaujímavú ponuku, oproti ADSL2+ s rýchlejším uplinkom.

 

 

 

Ide však len o základné cenníkové ceny, preto je namieste očakávať, že v kombinácii s hlasom, prípadne s mobilným internetom v rámci balíkov služieb môže byť reálna cena za internet VDSL2 ešte nižšia.

 

http://www.mobil.sk/spravy/clanok11079- ... source=rss[/img]

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ritchi

Na Slovensku ponuka UPC internet s rychlostou 25/2 Mbit/s za 9,90€,co vyuzivam momentalne aj ja a k tomu 80 kanalov + 10 kanalov(Discovery World,Discovery Science,F & H atd),spolu 90 nekodovanych kanalov cez CA modul na jednej tv a zakladny STB na druhej tv,telefon v sieti UPC volania zadarmo,to vsetko za 27€.Za 50/5 Mbit/s zaplatime 15€.To tam v cechach mate nejake drahe.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...