Přejít na obsah

Detekujete často (zvlášť ve špičce) rozpad obrazu?


Návštěvník Weiny

Doporučené příspěvky

Návštěvník Weiny

Možná pomohu, možná ne, zatím mám jen SD rozlišení s Handanem 5000. S kostičkami jsem se dost natrápil, stejně tak s brumem v celé hifi sestavě která se objevila po připojení UPC signálu do Handanu. Po přestěhování se do jiné oblasti města (Otrokovice) se toho moc nezměnilo, a to jsem dostal technikem na místě pomocí spec. kleští vyrobený špičkový koax, absolutně nekompromisní (prej v ceně cca 3kil). Trochu se to díky němu zlepšilo, přesto často právě po osmé večer (ordinace a spol.) některé dny obraz natolik tuhnul, že jsem musel po protestech ženy potupně koukat na analog.

Pak jsem koupil síťový filtr Belkin (jsou i jiné), a až úplně nakonec se rozhodl jednu z jeho pěti zásuvek obětovat Handanu. Navíc jsem přes něj prohnal i samotný UPC signál a konečně mě zbavil brumu v repro bez omezení signálu, a to i z rádiové zástrčky.

Od té doby tyhle rozpady skoro úplně ustaly! Mám tedy velké podezření že je to naším skvělým EONem a jeho naprosto divokou sítí. Sousedka vedle ve vchodě výpadky detekuje pořád, což mě v podezření ujistilo. Pouvažujte i o této variantě, taky už mě nebavilo pořád spílat UPC a dostávat rady o kabelu. Více zde, viz můj posl. příspěvek:

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 806#p33806

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pochybuju o tom ze by pres el. sit slo do STB nejake ruseni, maximalne se tam muze vyskytnout zemni potencial a ten odfiltrujes galvanickym oddelovacem.

Spisch bych hledal zavadu nekde koaxiani casti privodu kabelove tv.

Kostickuji ti vsechny kanaly, nebo jen nektere ?

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Weiny

Dělaly to skoro všechny, ve dvou bytech s jinými rozvody. Na ty jsem to právě sváděl a nezměnilo se lautr nic. Bylo to nárazové a nejvíc to člověka štvalo právě po osmé hodině večerní u nejvíc sledovaných seriálů a tedy i největšího odběru elektřiny. Na fórech se shodla spousta lidí na tom, že bordel v síti je neskutečný, klesá to a stoupá od 200V až po 260V a do toho jsou ještě různé jiné ruchy a brumy, soused může něco zapnout (mikrovlnku) a způsobí to vlnu která se projevuje dál. V tomhle jsem laik, ale tyhle síťové filtry mají viditelný pozitivní účinek na veškeré zobrazovadla i zvukovou aparaturu, nikomu to nevnucuji ale stojím si za tím, že mě problémy od toho dne ustaly. Čekal jsem až skončí prázdniny aby to bylo regulérní a je to pořád OK. Co mi spíš vadí že mi Handan co týden zamrzne, dokonce i bez přepínání, sám, z ničeho nic, šmejd. Ale doufám že do měsíce půjdu do HD, tak připlatím za HD Handana, snad se to trochu sklidní.

Mimochodem galvanické oddělovače jsem si koupil na základě zdejších rad celkem 3, od 100 do 200kč každý jiný a všechny 3 sice odrušily brum, ale rapidně zhoršily kvalitu signálu! Analog začal zrnit, digitál se rozpadal o to víc, rádio jen chrčelo. Belkin to odfiltroval bez ztráty a přitom je to u něj jen bonus navíc (ta funkce)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Otrokovicích mám stejné problémy, zrovna dnes zase po 19:00 kostičkuje obraz a vypadává zvuk. Navíc se jedná o nepravidelnou záležitost a to jen u TV, STB se zdá být v pohodě... A aby to nebylo tak jednoduché, rozpadá se obraz jen u českých programů, které asi UPC přebírá z DVB-T (ČT1 až 4, NOVA, PRIMA). U jiných českých a HD to nedělá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Weiny

Já nevím proč mi tu nikdo nevěříte, že od doby co mám Belkin PF-30 už problémy nemám!? Já zde chtěl poradit a zatím se nějak míjím účinkem... Jediné co STB dělá i nadále je, že občas zamrzne, ale to je jeho vlastnost a dělá to všem, co jej aktivně používají. Signál jsem kontroloval mockrát a byl pořád stejný, i když to zrovna zlobilo či ne. Prostě pokud si jste jisti kabelem a UPC signálem a přesto to zlobí, popřemýšlejte o bordelu v síti. Včera jsem se taky skoro celý den koukal na telku a přepínal mezi ČT, Novou a Primou a kostka žádná, tak nevím jak už to mám napsat. Rozpadalo se to nedávno a to jen u přímých přenosů z atletiky apod, kde byla chyba u zdroje, ne u mě.

Nedělám ničemu reklamu, jen jsem chtěl pomoct. Myslím že kdo má plazmu a víc zařízení měl už dávno síťový filtr pořešit, jakýkoli, navíc zrovna na Belkiny je doživotní záruka, což znamená, že si firma věří a myslí to vážně :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Luger

Mám Belkin PureAV PF-50, kráva skoro za 15tis.

Na co funguje naprosto bezvadně jsou recievery / CD. Že by to nějak výrazně pomohlo při nekostičkování nepozoruju. Zapojená je do něj jak TV, tak STB (technisat). Není v něm modem od UPC.

 

Pravdou je, že přes to nezkouším prát přímo signál na koaxu, používám výhradně na síť 220V a LANku. Zkuséíme a uvidíme já když viděl ty útlumy na koaxu v manuálu tak jsme to rovnou zavrhl, čistě teotericky by to mělo spíš signálu uškodit než pomoct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...