Přejít na obsah

UPC vs STA


Návštěvník Neutral

Doporučené příspěvky

Návštěvník Neutral

Zdravím,

asi před 3 měsíci jsme odhlásily analogovou tv od Upc a nechaly si od nich pouze internet.

Bydlíme v družstevním domě,kde před časem zavedly centrální digitální televizi na společnou tv anténu,výhodné je to v tom,že není potřeba žádný set top box a možno připojit více tv a je to levné.

Takže pán co to má na starost dole ve sklepě (tam je skříňka) nám to zapojil,ale nastal problém,že nám přestal jít net od Upc,takže nakonec pán zkusil jakýsi slučovač,v něm tedy zapojil jak ten kabel od Upc tak Sta a vše šlo,jak má jít až do nedávna...

Z ničeho nic nám Tv vypadla a pak po několika telefonátech jsme se dozvěděly,že přišel pán od Upc a kabel odpojil a začal nám tvrdit,že se to nesmí,že je to zásah do jejich sítě.Celou záležitost tedy předaly k vyřešení k Upc.

Psal jsem jim i email a žádal o povolení toho slučovače,nebo aby v obýváku,kde je krabička Upc,aby ji předělaly jako dřív,kde byla zdířka pouze do Sta.

Bohužel,nakonec,opět po několika telefonátech nám bylo sděleno,že to nelze.

Problém je,že v domě jsme jediný,kdo má tento problém,nikdo nemá od nich net(zavedly ho začátkem roku),všichni mají sta.

Furt si myslím,že by to určitě vyřešit šlo,reklamaci jsme nepodaly,to trvá měsíc...

Set top boxy doma nechceme,taky jsme uvažovaly odhlásit net,ale v naší lokalitě lepší není.takže nakonec jsme si od Upc včera objednaly digi Tv starter,prý je v ní i analog,takže základní programy by měli jít do 2 tv.

Chci se zeptat,zda neměl podobný problém a proč není v nabídce program Public Tv,který jinak vysílá volně.

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta STA nepatri UPC ?

Pokud ne, tak ono je to slozite takto popojovat dve cizi site, muze dojit k ruznym technickym problemum.

 

Proc neni u UPC Public TV ti nikdo asi nerekne, budto je to nizkou programovou urovni Publicu, nebo se proste tihle dva nedohodli.

 

Pokud budes mit ten Starter + Net, tak ti STA nepojede ?

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Neutral

Sta není od Upc,samozřejmě,že mi Sta nepojede,když budu mít Starter + Net,to bych si ten Starter nepořizoval,chápu,že ten slučovač se Upc nelíbí,ten technik mi říkal,že to bere nějaká data či co.

Je to složitý no,prostě kdo by chtěl v domě přijímat Sta + Upc tak se nechytá,dle mě měly když jsem Upc zaváděla kabelovku oddělit připojení na Sta zvlášt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejak pořád nechápu kolik tam v domě máte rozvodů /paralelně funkčních vedle sebe/. UPC nemá zavedené svoje přípojky do jednotlivých bytů ? Ta STA tam už byla dříve, nebo se teprve nyní zavedl digitální rozvod nově do bytů, či se k tomu snad použilo rozvodů UPC ?

  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Technicolor, 2x CA modul
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Neutral

Upc má rozvody do jednotlivých bytů,Sta tam byla dříve,Upc v domě mělo před tím dost lidí (analog),ale postupně to lidi odhlašovaly,jelikož se obnovila Sta a letos se zřídila i digitální Sta,letos Upc zavedlo i ten Net i digi tv,vše je v krabici ve sklepě,nevím,nevyznám se v tom,ale kdyby se dříve udělaly zvlášt krabice na Upc a Sta v obývaku,tak by bylo po problému,takhle jde buď Upc či Sta-oboje nejde,jinak na ten slučovač nám to jelo 2 měsíce v klidu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vše je v krabici ve sklepě

 

Tak snad by mělo být vše v každé účastnické přípojce v každém bytě, tedy dvě přípojky v každém bytě /UPC a STA/. Pak snad by nebyl problém přijímat TV z STA a internet z UPC. Jsem nějak natvrdlý, takže je v bytě jen jedna přípojka STA nebo UPC ?

  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Technicolor, 2x CA modul
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Neutral

V bytě máme jednu krabičku,kde máme 3 díry-radio,net,tv,když se dole ve sklepě odpojí upc a zapojí sta,jdou pak z té krabičky tv z sta,ovšem když se zapojí třeba jen net(takhle to teď máme),tak nejde sta.

Technik od Upc mi osobně říkal,že to prostě nejde udělat,celý problém jsem předal i vejš na Upc,podrobně jim napsal problém,žádal aspoň o to povolení onoho jednoduchého slučovače,ale zamítly to.takže ve středu,nám přijde technik zapojit tu nabídku starter,abychom mohli konečně po 14 dnech koukat na televizní programy a zároveň i surfovat...takže Upc vyhráli,když se to tak vezme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...