Přejít na obsah

Nova spustí MTV Czech


Návštěvník Slim

Doporučené příspěvky

Návštěvník onak

Podle me v dnesni dobe snad uz vsechny ... Staci se kouknout treba na Ocko nebo na jinou stanici, tam je videt, ze ten klip je vysilan s cernejma pruhama nahore a dole, takze myslim, ze jsou vyrobeny v 16:9.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I kdyby to nakrásně byla pravda (o čemž pochybuji), tak se stále nabízí otázka: co se starými klipy? Ořezat po vzoru nováckých zpráv? Děkuji nechci. Než takovou prasárnu, tak to ať raději vysílají ve 4:3.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

To by mě tedy taky zajímalo, co znamená ořezat po vzoru nováckých zpráv, vždyť to není nijak ořezaný .... je to vysílaný 16:9 a navíc na Nova HD i ve vysokém rozlišení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, novácké záběry jsou v HD. Ale podívejte se na většinu agenturních nebo archivních záběrů. Uřezané hlavy, loga TV stanic a hlavně u sportovních záběrů různě ořezané informační lišty.

Ale abych byl fér, Nova není jediná, kdo tuhle prasárnu dělá. ČT to má také v oblibě. A možná dokonce mnohem více než Nova. Dokonce jsem slyšel, že prý takovýmto způsobem vysílali i nějaké sportovní přenosy na ČT4 (snad Bundesligu, nevím, já fotbal nesleduji, je to jeden z nejnudnějších sportů).

Tyhle ořezy ze 4:3 do 16:9 jsou prostě prasárny, proti kterým je třeba tvrdě bojovat!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Tak si bojuj :lol: , já bych spíš řekl, že v dnešní době je třeba bojovat proti formátu 4:3 a nahrazovat ho vysíláním v 16:9. Mě třeba prostě úplně štve vysílání v letterboxu. Proč to vysílají ve 4:3 s černýma pruhama, když to je vyrobeno v 16:9. V dnešní době je prostě formát 4:3 už přežitek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ona: Letterbox samozřejmě obhajovat nehodlám, ale je třeba si uvědomit, že u letterboxu člověk o nic nepřichází a většina TV to dokáže nazoomovat na celou obrazovku (byť na úkor kvality, uznávám). U ořezu je ale část obrazu ořezaná a už nikdy ji nevidíte. A to já rozhodně nechci. Já chci vidět všechno tak jak to bylo natočeno. Už jen z tohoto důvodu formát 4:3 není a nikdy nebude přežitek, protože se v něm točilo někoélik desetiletí. A já opravdu nechci, aby byly takto natočené pořady ořezávány, tak jako byla v minulosti většina filmů, které byly natočeny v 16:9.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PN: no a sleduješ občas starý filmy (třeba meziválečný)? a některý filmy socialistický? Myslíš, že byly natáčený ve formátu 4:3? V televizi pak byly ořezaný až ostudně.

  • Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • V.Station 3.1, VTV STB 2G_A, 3xCAmodul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...