Přejít na obsah

Altinik

Uživatel
  • Příspěvky

    67
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    2

Vše od uživatele Altinik

  1. Altinik

    Kabel pro optiku

    @Aleš: Aleši, pro fungování TDM je zásadní - během aktivačního procesu ONU - tzv. jejího prvního spuštění přidělené ekvalizační zpoždění, čímž se ONU virtuálně vyrovnají do stejné vzdálenosti a tím TDM funguje správně. @Slamb: MI nějak nesedí spojení GPON a switch, když PON je od passive optical network 🙂 se switchem to bude AON active optical network. Spojení 10/5 Gbit sedí spíše až na XG(S)-PON, kde je právě 10/10 Gbit pro oba směry.
  2. @Ivo2003: Očekával bych, že se bude jednat o vodotěsnou optickou spojku.
  3. @thaischumi: Podle čeho jste usoudil, že upgrade u Vás již proběhl, dle dostupného 60 Mbit uploadu? Nechce se mi totiž žádat dvakrát na 60 Mbit a pak zase na 100 Mbit. Zároveň se mi nezdá, že by VF neinformoval ve zprávě o takové události, zřejmě se čeká na kompletní upgrade a pak se řekne, že všichni mají tu a tu možnost.
  4. @Jenda: dekuji Vam, tohohle jsem se presne obaval. Zkusim pockat, jestli neuvidim trojmistnou hodnotu uploadu a pak bych pozadal.
  5. @kautskym: snad nebude turo drobnou zmenu za novou sluzbu. Posledni prechod z 500 Mbit na Gbit take nebyl bez emoci. Zasuvku jsem mel v rezimu IPv4 only a zmenou jsem byl znovu v DS a muzes znovu zadat a prepnuti zasuvky na IPv4 only.
  6. @Technikus @kautskym: dekuji mnohokrat obema. Zkusim jeste pockat, jestli se upload nezlepsi na peknou stovku. S timto navysenim bude nepomer rychlosti snesitelnejsi a synchronizace NAS nebude tak bolestiva 😊
  7. @tomus: Mohu se zeptat na mestskou cast Brna, kde vidite uploam 100 Mbit? Na sve adrese vidim pouze 60 Mbit (mam nyni 50 Mbit). Musi se o navyseni nejak zadat?
  8. Altinik

    Voyo v nabídce Komplet

    U mě se zatím neobjevil ani kód v samoobsluze 🙂
  9. Altinik

    Modem Vodafone Station

    @Marek-26: Děkuji Vám za informaci. Vidíte, prosím, kde byla včera přesně chyba? Nízké SNR... Ve finále jsem rád, že se problém vyřešil rychle.
  10. Altinik

    Modem Vodafone Station

    @Marek-26: Ano, Bystrc a nyní je hlášen výpadek služeb na 4. 4. Plánovaný čas údržby: 3.4.2023 23:00 - 4.4.2023 6:00. Jedná se o můj první problém s konektivitu, jinak stabilní a vše funkční. Nyní po zásahu je to v pořádku.
  11. Altinik

    Modem Vodafone Station

    Dobrý den, na podporu jsem se včera dovolal v 7:00, od 7:06 byl evidovaný výpadek na mé adrese i na stránkách Vodafone. Po ukončení servisního okna se konektivita probrala a zdá se, že funguje dobře. Přesný problém, ani jeho odstranění, se asi nedozvím, ale konektivita je opět funkční a dle inzerovaných parametrů.
  12. Altinik

    Modem Vodafone Station

    @Daviddvbc: otázka je, jestli budu s technikem spojen. Nemám tušení, jestli se jedná o rušení u mě doma, kde mám relativně kontrolované prostředí, jsem schopen věci povypínat, nebo či to může rušit soused, kde s tím nic nezmůžu.
  13. Altinik

    Modem Vodafone Station

    Záměrně jsem odpojil vše a výsledek je stále stejný. Zítra kontaktuji VF a uvidíme co se bude dít.
  14. Altinik

    Modem Vodafone Station

    OK, zkusim zavolat na VF a uvidime co se bude dit. Downstream jede prakticky krasnym Gbitem, upstream slabymi 3 Mbit a hure.
  15. Altinik

    Modem Vodafone Station

    Dobry den, pozoruji, ze se mi pro upload zmenil modulacni format a silne klesla prenosova rychlost. Z puvodnich a stabipnich 50 Mbit jsem nyni na 3 Mbit. Dlouhodobe jsem mel pro upstream 64QAM nyni jen 16QAM. Mel nekdo shodne potize? Jak se vse resili? Dekuji moc
  16. Altinik

    Modem Vodafone Station

    @Marek-26: rozumím, děkuji Vám
  17. Altinik

    Modem Vodafone Station

    @Marek-26: divné mi to připadá z pohledu, že mám ve spektru oddělené kanály, proto když vytěžím jeden směr, druhý by měl stále fungovat zcela normálně. Respektive na UPC jsems e s tím nesetkal, nejednalo se o Gbit spojení. Vytížený upload se nerovnalo nefunkční downstream.
  18. Altinik

    Modem Vodafone Station

    Rád bych se zeptal, jetsli někdo pozoruje stejný problém jako já. Když plně vytížím upload (FTP downlaod z NASu) celý Internet se dosti zpomalí a dostávám i connection timeout pro webové stránky (i jiné služby), jakmile upload omezím, aby nedošlo na plné vytížení, vše je zcela v pořádku a připojení funguje normálně.
  19. @MekliCZ: Mohu se zeptat v čem? Parametry, stabilitou? Nemám žádnou představu, sám vlákno netrpělivě vyhlížím 🙂
  20. Altinik

    Modem Vodafone Station

    Děkuji @Marek-26 za popis, dá se usoudit, že než se tomu tak stane nějaký čas uteče. Nedává asi smysl spouštět po lokalitách, nabízí se většinou všem nebo nikomu.
  21. Altinik

    Modem Vodafone Station

    Děkuji mnohokrát @Marek-26 @tomus za vysvětlení. Na downstream si člověk stěžovat prakticky vůbec nemůže, je naprosto stabilní, upstream alespoň 100 Mbit by bylo opravdu fajn. Zmíněné OFDM je záležitost na měsíce či spíše roky 🙂?
  22. Altinik

    Modem Vodafone Station

    Ahoj, je v současnosti limit uploadu (50 Mbit) hraniční (firmy mají 60 Mbit), co současné spektrum umožňuje?
  23. Altinik

    Modem Vodafone Station

    Zdá se nakonec, že mít jen modem od VF je utopie a bude potřeba dát bridge a opět pořídit druhý krám, na kterém budu provozovat vše potřebné 😞
  24. Altinik

    Modem Vodafone Station

    @quadra2030: jde mi o nastavení VPN serveru an straně VFS, používám nyní OpenVPN na svém routeru, ale ten nechci mít jako další zařízení, ideálně vše mít v VFS zařízní.
  25. Altinik

    Modem Vodafone Station

    Plánuje se, prosím, přidat do VFS i VPN nastavení?
×
×
  • Vytvořit...