Přejít na obsah

Horizon GO Android - nelze spustit na displeji naležato


Návštěvník Info@vocab.cz

Doporučené příspěvky

Návštěvník Info@vocab.cz

Multimediální jednotka, Android 9, rozlišení 1024x600 naležato, paměť 4G/64G/SD128G. Otočit displej není možné, změnit rozlišení také ne, je to zablokováno systémem.

Po spuštění se objeví volba "Vyberte svou zemi", ani po odrolování není zobrazeno žádné tlačítko "Pokračovat", takže jediná cesta ven je "Storno". 

Prosil bych o informaci zda lze a jak tento problém obejít. Anebo nahlásit jako chybu, protože autor zřejmě nepočítal s tak nízkým vertikálním rozlišením.

IMG_20190428_183419.jpg

Upraveno uživatelem Info@vocab.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě bych ze zvědavosti zkusil HBO GO když horizon go nelze rozjet. O rozlišení si myslím, že to nebude když lze pustit na mobilu tak přes android box či PC. Spíš samotnou APP a její podporou. Na Sony bravia s androidem zatím není APP k dispozici formální cestou. Ale to je jiný případ... Zkusil bych též výrobce, podpora... ale to už nejspíš máte za sebou...

  • Super
  • Super
  • ALLinONE
  • Compal CH7465
  • Karlovarský kraj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Info@vocab.cz

Přímo na jednotce nejde klávesnici vyvolat - není žádné vstupní pole. Zkusil jsem ovládat z mobilu pomocí remote, tam klávesnice je, ale bohužel nereaguje na žádné tlačítko. Support výrobce mě odkázal na UPC ČR 🙂 UPC formulář se mi nepodařilo odeslat. Obecně z technickou podporou různých aplikací nemám nejlepší zkušenosti, oni se nenamáhají když je aplikace zadarmo 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Info@vocab.cz

Takže, od podpory UPC jsem obdržel velmi fundovanou odpověď: "Bohužel , aplikace není kompatibilní se všemi zařízeními. Garantujeme pouze telefony a tablety". Tak to je opravdu člověk na svém místě 🙂

Pro všechny, koho by podobný problém postihl (tedy u jakéhokoli zařízení s nízkým vertikálním rozlišením), zde uvedu řešení, které jsem mezitím objevil.

1. Vertikální rozlišení pro překonání počátečního nastavení musí být minimálně 640 řádků.

2. U automobilových head unit je změna rozlišení i rotace obvykle Androidem zablokovaná, apky na změnu rozlišení vyžadují ROOT (takže tudy cesta nevede).

3. Použil jsem ADB přes USB a nastavil z PC rozlišení 1024x640 (namísto nativního 1024x600). Takto se projde úvodním nastavením.

4. Rozlišení vrátit zpět (adb shell příkaz: wm size reset).

Voila! Horizon Go nyní běží zcela normálně. Programátoři prostě zvolili špatné list boxy s předpokladem, že asi v dnešní době nikdo tak nízké rozlišení nepoužívá. A technická podpora to má na háku. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Nadhera.

Tabletu s rozlisenim 1024 x 600 je i dnes na trhu spooousta.
Takze bych navrhoval vzit takovy nejaky tablet a osobne tam zajit, at mi ten chytrak pro tento tablet tedy poskytne podporu... :-(

No a protoze uskutecnit tento plan neni mozne, tak jsem si aspon tady ulevil 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
Před hodinou, becvys napsal:

Já si myslel, že rozlišení zařízení na to mít vliv nemůže...

Definuj "to" 😉
Rozliseni (popr. nastaveni DPI?) muze mit vliv na to, jestli uvidis nebo neuvidis GUI prvek, kterym muzes toho nastavovaciho wizarda posunout dal. Tedy pokud je ten screen nadesignovany tak blbe, ze se s nizsim rozlisenim nevyrovna.

I na desktopu jsem uz takovych aplikaci videl dost. S rozlisenim 640 x 480 si sveho casu neporadilo dost programu. Pozdeji se minimalni rozliseni pro testovani posunulo na 800 x 600, dneska je to zrejme 1024 x 768 (nevim, testovanim se uz delsi dobu primarne nezabyvam).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Info@vocab.cz

1024x600 je dáno poměrem stran 16:9. Správně by už dnes každý výrobce měl dělat displej alespoň 1920x1080, ovšem to je zřejmě holá utopie. Kde vyhrabali 1024x600 při velikosti 9", že vůbec někdo něco takovýho vyrábí, je k zamyšlení (před dávnými 10 lety prodávali to stejné s rozlišením 800x400). Zřejmě nasekali miliony levných displejů a potřebují se jich zbavit. Naštěstí auto není fotostudio. Až na pár problémů s nekompatibilními aplikacemi se s tím dá žít. Aspoň procesor pak sviští, kdoví jak by reagoval při vyšším rozlišení.

Technická podpora nefunguje ani tady, ani u těch Číňanů, takže "pomoz si sám" platí stále. Nejefektivnějším řešením bude nejprve provést ROOT a pak už je mnoho free aplikací, které pomůžou problémy s displejem vyřešit.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...