Přejít na obsah

Prepojenia 2 tv a Horizon HD Mediabox a kvalita obrazu


Návštěvník Milosko78

Doporučené příspěvky

před 23 hodinami , Evzen napsal:

Nechapeme se.
Ve streamu jsou pritomny informace o formatu obrazu, poctu zvukovych stop, jejich formatu, jazyku, apod., to vse s presnym timestampem.
V programovych metadatech - tj. v informacich o poradu nekde v databazi (odkud se tyto informace vkladaji do vysilaneho streamu, EPG, apod.) - jsou tyhle (a asi i jine) informace taky... a opet s nejakym timestampem (planovany cas vysilani).
Dale lze napr. vyhodnocovat strukturu a hlasitost zvuku, popr. i obrazu...
A slozenim techto zdroju informaci a aplikovanim sikovne logiky nad tim se da slusne detekovat skutecny cas zacatku nebo konce poradu.

Nerikam, ze to je jednoduche, ale aspon by to bylo usili, vynalozene na neco OPRAVDU UZITECNEHO pro divaky... a neco, co by atraktivitu sluzby posunulo na jiny level.

Musím vás trochu zklamat, databázi pořadů a časů vysílání pouze programer, data pro EPG poskytuje 3. stranám taktéž programer, ale neprovádí update při posunu vysílání ohledně reklamních bloků. (Zkoušeli, jsme tento problém např řešit s Primou. Tam se prostě programové oddělení ráno rozhodne, že prodalo reklamní blok 20-30 minut, tak ho prostě vloží do vysílání, program se posune, ale nikomu se to neoznámí, ani na svoje stránky...)

Jediný kdo si obecně vytváří EPG pro sat a DVBT distribuci synchronizované s odbavovacím pracovištěm je ČT, která používá vlastní řešení.

Opravdu tak věříte, že nějaký sw správně zdetekuje začátek a konec pořadu v čase, kdy se vlastně pořad ani nemá vysílat ..., co když bude shodou okolností reklamní blok ůvnitř pořadu v čase začátku pořadu podle EPG .. jak potom určit správná začátek pořadu ..

Jestli timestamtem myslíte PTS, tak každý pořad nemusí mít vlastní časování, ale průběžně pokračuje časování z předešlého pořadu (PTS vkládá encoder ..)

 

 

On 12/25/2018 at 2:44 PM, Milosko78 napsal:

Akoze sorry ale ten archiv sa mi nepaci, programy zacinaju asi strojovo podla hodiny kedy boli naprogramovane,takze sa stava ked tv program zacne skor a spätne idete pozret archiv nejde od zaciatku.  To je uplne na nic casto..Aspon nejake 5-10 min oneskorenia tam mohli dat. Nerozumiem tomu

 

Mohl byste mi prosím poslat příklad programu, který začal dříve.

Jinak všechny nahrávky by měly být o 15 minut delší. U 99% pořadů to stačí.

Pokud chybí konec, lze si pustit následující pořad a můžete dokoukat ...

  • -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milosko78

Bol tam program minuly tyzden na Tv Joj,kde archivna nahravka zacala a uz bezal program. Je mozne ale ze to bolo v predchádzajucom programe tan zaciatok..

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
On 12/27/2018 at 10:44 AM, technik said:

Musím vás trochu zklamat, databázi pořadů a časů vysílání pouze programer, data pro EPG poskytuje 3. stranám taktéž programer, ale neprovádí update při posunu vysílání ohledně reklamních bloků.

No vsak zadny update neni potreba, protoze analyzou vysilani (a tim myslim VSECHNA vysilana data, vcetne obrazovych (treba pritomnost loga v obraze!), zvukovych, titulkovych(!) a dalsich), slozenim vysledku analyzy a aplikovanim sikovne logiky nad tim se da aktualni stav zjistit.
Uplne stejne jako to dela lidsky mozek, ten taky proste POZNA, kdy bezi film a kdy reklama a jestli film uz zacal nebo ne.

To je presne to, co dela ta slavna "AI", kterou vyrobci v posledni dobe cpou vsude mozne.

On 12/27/2018 at 10:44 AM, technik said:

Jestli timestamtem myslíte PTS, tak každý pořad nemusí mít vlastní časování, ale průběžně pokračuje časování z předešlého pořadu (PTS vkládá encoder ..)

Ne, nemyslim. Myslim tim uplne normalni udaj o aktualnim case. Ten se da v procesu analyzy pomoci AI porovnavat s vysilacim planem (vcetne porovnavani s porady PRED a PO!!!) a vyhodnocovat, kteremu poradu aktualne vysilana data (tim myslim obraz a zvuk vysilany v dany moment) patri.

Porad vam, panove, chybi predstavivost...
To zase bude muset prijit nejaky Cinan, ktery necetl ty vsechny vase duvody, proc to v zadnem pripade neni mozne udelat, a takovy program proste napsat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Idealni pripad jak recit nasledek nikoli pricinu.

Proc proste "nadodni TV stanice" nemohou vysilat zacatek poradu ve stanoveny cas?

Po zavedeni teto AI zatlaci Nova, Prima, Markiza a JOJ na zakaz pretaceni reklam a bude vysmato.

Uz to dokonce probehlo pres nektere weby ...

 

Jeste by vlastne tou analyzou slo zjistit co vlastne vysilaji a rovnou z databaze vlozit spravny nazev poradu pri zmene ve vysilani [emoji23]

 

Jeste mozna bude jednim z duvodu co by to asi mohlo stat pro tech zatim cca 60 programu

 

Odesláno z mého Redmi Note 5 pomocí Tapatalk

 

 

 

 

  • 300 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • modem, VTV box
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
1 minute ago, Standa said:

Proc proste "nadodni TV stanice" nemohou vysilat zacatek poradu ve stanoveny cas?

Uz jsem to psal - protoze v dobe sestavovani vysilaciho planu (coz je mesice(!) predem) neni znamo, kolik reklamy a na jaky vysilaci cas bude na dany den nasmlouvano.
Takze kdyz je v planu misto na 15 minut reklamy a ono ji je nasmlouvano 30 minut, je proste potreba ji do vysilani dostat. Protoze komercni TV z penez za reklamu zije.

Takze pokud chces resit pricinu, zkus pouvazovat, jak by se ti libilo mit vsechny komercni TV extra placene... a to vcetne sportovnich kanalu...
Protoze jsem si nevsiml, ze by treba takovy Nat Geo mel problemy s dodrzovanim vysilacich casu (a abychom se vratili zpatky k tematu, tak v Horizonu Go jsou presto porady Nat Geo nakousane dost priserne "pres sebe"... teda aspon naposledy, kdyz mi Horizon Go fungoval, to tak bylo).

12 minutes ago, Standa said:

Po zavedeni teto AI zatlaci Nova, Prima, Markiza a JOJ na zakaz pretaceni reklam a bude vysmato.

To muze fungovat jen tam, kde bude program takove pravidlo respektovat.
Takze pokud to nekdo predposrany a papezstejsi-nez-papez honem naimplementuje do nejakeho UPC set-top boxu, bodou se s tim muset divacke ovce smirit.
Ale pokud budes pouzivat rozumnejsi zpusoby sledovani, ktere na takova uboha pravidla budou zvysoka prdet, budes v pohode.

16 minutes ago, Standa said:

Jeste by vlastne tou analyzou slo zjistit co vlastne vysilaji a rovnou z databaze vlozit spravny nazev poradu pri zmene ve vysilani emoji23.png

Ty se sice smejes, ale ano, to by klidne slo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Evzen - člověče, ty jednou obhajuješ, že komerční TV mají právo na umisťování reklamy, protože z nich žijí (a já s tebou souhlasím), a podruhé se domáháš toho, aby UPC udělala taková opatření, abys je nemusel sledovat. A to, že by ty zmíněné TV chtěly prosadit zákaz přetáčení reklam v jejich zaznamenaném pořadu (a je jedno, jestli si ho nahraješ sám z TV, nebo to je záznam v Horizon Go) je fakt a je docela možné, že si to i protlačí stejně, jako ten zákaz přebírání vysílání sportovních přenosů na zahraničních TV, pokud tady vlastní práva někdo jiný. A UPC to bude muset aplikovat. To není o žádné "předposranosti".

  • 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Modem Compal (černý), CA modul
  • Ústí nad Labem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
1 hour ago, beepee said:

člověče, ty jednou obhajuješ, že komerční TV mají právo na umisťování reklamy, protože z nich žijí (a já s tebou souhlasím), a podruhé se domáháš toho, aby UPC udělala taková opatření, abys je nemusel sledovat.

Nene, o zadnem nesledovani reklam nebyla rec, unika ti asi hlavni tema debaty - detekce zacatku a konce poradu pro ucely zpetneho zhlednuti a/nebo Horizon Go.

A nez zacnes argumentovat, ze v konecnem dusledku to znamena, ze reklamy nebudu sledovat, tak si uvedom, ze to plati uz ted - na Horizon Go reklamy nesledujes tak jako tak, jen je jejich preskakovani tezsi, kdyz zacatky a konce poradu jsou nasekany podle planovaneho vysilaciho casu a ne podle skutecneho casu vysilani.

Krom toho, za celou dobu jsem nenapsal nic o tom, ze by se mely nejak oznacovat reklamy UVNITR filmu... to by samozrejme vyhodnocovaci logika mela rozeznat (ze film jeste neskoncil a ze jde o pouhe PRERUSENI reklamou)... a oznacit jako konec poradu az ten skutecny konec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Detekcia reklamneho bloku vo filme nie je zase taky problem a je celkom spolahliva - je to zmena formatu ci parametrov audio stopy a vyrazne vyssia priemerna hlasitost (loudness), kedze je to prehnane kompresorom.. a videl som aj sw, ktory to dokazal v real-time pocas vysielania a stopol nahravanie pocas reklamy.

Ako pises, sucasna AI (ktorej maju vsetci plnu hubu) by to zvladala bez problemov.. ale to nie je v zaujme majitelov vysielacich prav, ze ano..

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...