Odesláno 11. dubna 2018 7 let Zdravím, nedopatřením se mi podařilo narušit (asi jen lokálně poškozené stínění) UPC kabel, který vede od rozvodné skříně v baráku do mé účastnické zásuvky. Funkce TV zůstala zachována v pořádku, jen rychlot internetu je cca 20mbitů. Dá se použít na opravu nějaká spojka, nebo musím natáhnout celý nový kabel ? Díky za info.
Odesláno 11. dubna 2018 7 let Řekl bych, že je potřeba to nahlásit na UPC. Po účastnickou zásuvku je to jejich rozvod, do rozvaděče se ani nedostanete. A něco jim na tom bastlit, to by se mohlo pěkně prodražit. Basic, Super Red Basic Lite Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul Brno
Odesláno 11. dubna 2018 7 let Dá se použít spojka na F konektory ale jak píše zlaťák radši se v tom moc nevrtejte. https://www.mironet.cz/oem-f-konektor-65-mm-sroubovaci-kusovy-prodej+dp270753/ https://www.mironet.cz/zircon-f-spojka-samicesamice+dp270755/?gclid=Cj0KCQjw5LbWBRDCARIsALAbcOd2JdZDCw2aZDsYZeYotkWac3VKMSaUbdVHotliK5e7-IiQNo-_D_EaAkh_EALw_wcB#157847089 Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 12. dubna 2018 7 let Kontaktujte UPC a objednejte si tzv. práce vyžádané klientem. Přijede technik, posoudí, zda stačí opravit poškozený kus či je třeba vyměnit rozvod a opraví. Každý přidaný pasivní prvek znamená určitý útlum signálu a po opravě vlastními silami, byste nemusel mít dostatečný signál na zásuvce. Navíc, je-li -síť elektronických komunikací v objektu ve vlastnictví UPC Česká republika, s.r.o. má status obecně prospěšného zařízení a před poškozením, zničením, odstraněním či jen ohrožováním je chráněna ustanoveními zákona č. 40/2009 Sb., trestního zákoníku. Takže jakýkoliv zásah do rozvodu je trestným činem. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 12. dubna 2018 7 let před 5 hodinami, Marek-26 napsal: Navíc, je-li -síť elektronických komunikací v objektu ve vlastnictví UPC Česká republika, s.r.o. má status obecně prospěšného zařízení a před poškozením, zničením, odstraněním či jen ohrožováním je chráněna ustanoveními zákona č. 40/2009 Sb., trestního zákoníku. Takže jakýkoliv zásah do rozvodu je trestným činem. Já bych to tak nehrotil. Pokud tazatel patří k osobám znalým (asi ne, když se tak naivně ptá) může spojit kabel správnou spojkou, jak naznačeno v příspěvlu výše. Nebo požádat někoho, kdo tuto operaci zvládne... Na př. u mne montážníci, kteří zaváděli kabel do bytu, volně pohodili připojenou zásuvku s kabelem na zem s tím, že si to na stěnu namontuji sám, kde m ito vyhovuje. Jaká to "ochrana" podle Zákona? Samozřejmě, když dojde k poškození kabelů mimo byt, tam bych už raději volal UPC (akce pravděpodobně za peníze).
Odesláno 12. dubna 2018 7 let Miesto poruseneho koaxialneho kabla je ako antena - vyzaruje a hlavne prijima rusenie z okolia (a to je v dnesnej dobe casto velmi silne - vdaka mobilnym operatorom ci dvb-t).. Super - Základní - Bratislava
Odesláno 12. dubna 2018 7 let před 2 hodinami, jobro napsal: Já bych to tak nehrotil. Pokud tazatel patří k osobám znalým (asi ne, když se tak naivně ptá) může spojit kabel správnou spojkou, jak naznačeno v příspěvlu výše. Nebo požádat někoho, kdo tuto operaci zvládne... Na př. u mne montážníci, kteří zaváděli kabel do bytu, volně pohodili připojenou zásuvku s kabelem na zem s tím, že si to na stěnu namontuji sám, kde m ito vyhovuje. Jaká to "ochrana" podle Zákona? Samozřejmě, když dojde k poškození kabelů mimo byt, tam bych už raději volal UPC (akce pravděpodobně za peníze). Je lepší o tom vědět. A samozřejmě se může stát, že bude vznikat rušení i opačným směrem a může pak být takový zákazník dle VOP odpojen (aby to ostatním šlo normálně), než proběhne oprava. S tím vším je třeba počítat. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 12. dubna 2018 7 let před 5 hodinami, Marek-26 napsal: ...může stát, že bude vznikat rušení i opačným směrem a může pak být takový zákazník dle VOP odpojen (aby to ostatním šlo normálně), než proběhne oprava. Pokud došlo k (jakému ?) poškození stínění kabelu, už nyní musí docházet k odrazům na změněné impedanci a k následnému rušení. Protahování debaty zde nic neřeší. UPC používá hvězdicový rozvod signálu a jeden účastník nemá šanci výrazně ovlivnit ostatní. Vada je jeho věc a nemá to řešit na fóru, ale přímo s technickým oddělením UPC.
Odesláno 12. dubna 2018 7 let Porušený kabel u jednoho zákazníka ovlivňuje rušením všechny ostatní zákazníky připojené do stejného optického bodu. Takže dostatečně dobře porušený kabel zruší internet třeba i pro 200 zákazníků - - Jiná služba nic UPC
Odesláno 12. dubna 2018 7 let před 1 hodinou, technik napsal: Takže dostatečně dobře porušený kabel zruší internet třeba i pro 200 zákazníků Škoda, že to vím teprve dnes. Před lety byl u mne technik řešit vypadávající připojení na Technicoloru a kostičkování HD kanálů. Mohl jsem ho poslat prověřit všechny přípojky v domě...
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.