Odesláno včera v 12:451 den Autor Okay, vyzkouším a poreportuju.Jen ještě UPDATE. Někdo jiný zde - https://www.techforum.cz/topic/64361-výměna-modemu-bude-fritz/ minulé úterý psal, že naopak mu chtějí Vodafone Station měnit za Fritz - divný když už se vlastně nenabízí a mělo by se měnit na HUB 7.Tak jsem hned volal na linku a rezervoval jsem si výměnu HUB 7 na Fritz s tím, že je šance, že mi budou volat, že už to není možné.Zároveň jsem se ptal, jestli kdybych si koupil vlastní, jestli je to OK a teoreticky ano.No uvidíme... Ale s*aní s tím se strašný... Premium BezLimitu XL Extra - Vodafone Ultra Hub 7 Praha
Odesláno včera v 12:591 den @royal198 v Praze ty FRITZ!Boxy jsou, s výměnou by neměl být problém. Super - 18+ Vodafone Ultra Hub 7 Brüx
Odesláno včera v 14:131 den Autor @Marek-26 neslibuj, vlk taky sliboval 😝Super, děkuji za informaci. Fingers crossed 🤞🏻 😊před 1 hodinou, zajdee napsal:Co test tcpdumpem? Je mozne na synology spustit tcpdump a podivat se, jestli dorazi z wifi klientu SYN pakety na tento (blokovany) port? Pokud nedorazi, je to jasny a neodvratitelny dukaz, ze VF router filtruje provoz.Spustil jsem na NASu tcpdump s filtrem na cílový port 32400 a začal se připojovat z iPhonu přes lokální Wi-Fi. Výsledek? Router ten lokální provoz opravdu natvrdo zahazuje ještě předtím, než vůbec dorazí na kabelový port NASu.Zde je pro zajímavost výcuc z logu (IP adresy jsem pro jistotu anonymizoval):administrator@NAS:~$ sudo tcpdump -i any port 32400 tcpdump: data link type LINUX_SLL2 listening on any, link-type LINUX_SLL2, snapshot length 262144 bytes # 1. Úspěšné spojení zvenčí přes záložní AWS cloud Plexu (SYN paket dorazí bez problému) 16:26:33.953070 eth0 In IP [AWS_PLEX_RELAY_IP].57472 > NAS.32400: Flags [S], seq 2485952717, win 62727, options ... # 2. Úspěšné spojení zvenčí napřímo přes mou veřejnou IPv4 adresu (SYN paket dorazí bez problému) 16:26:34.648135 eth0 In IP [MOJE_VEREJNA_IP_WAN].63016 > NAS.32400: Flags [S], seq 530614783, win 65535, options ... V celém rozsáhlém logu normálně vidím iniciační SYN pakety (Flags [S]), ale výhradně zvenčí z internetu. Z lokálního rozsahu mé Wi-Fi (192.168.0.x) tam nespadlo absolutně nic.Tím si myslím je potvrzeno, že firmware ve Vodafone Ultra Hub 7 dělá agresivní a hlavně nežádoucí filtraci přímo na interním WLAN – LAN mostu. Telefon paket do Wi-Fi sítě bezesporu odešle, ale router ho detekuje a na kabel už nepustí. S tímto jdu rovnou na druhou úroveň podpory. Ještě jednou díky za ten nápad s tcpdumpem!@zajdee Díky za tipDále jsem na chvíli vyzkoušel vypnout firewall a nepomohlo - byť to pro mě stejně není systémové řešení.PS.:Pokud jsem takto jediný (což dle hovoru s technickou podporou zatím jsem), tak to ani v rámci firmware nebudou řešit. Premium BezLimitu XL Extra - Vodafone Ultra Hub 7 Praha
Odesláno před 11 hodinami11 hod před 22 hodinami, royal198 napsal:Jako dočasně, jestli to bude fungovat, nebo napořád? Já nemám nikde další FW, který by mě chránil....Myslel jsem samozřejmě dočasně, jen pro test, zda je to tím. U mě to tím bylo.Já nakonec nakoupil vlastní router jako přípravu na optiku a mám po problémech. Ale je to zbytečně drahý 120/měsíčně sranda.Vypadá to, že budeš muset přejít na streamovací služby s přestat krást 🤣🤣 Cable+ 1000 - Základní Vodafone Ultra Hub 7 Děčín
Odesláno před 11 hodinami11 hod Autor @Petr Řezníček :D Hele pokud vše dopadne dobře 🤞🏻, tak dostanu Fritz!Box, kde mám od @pubso potvrzeno, že to funguje a problém ve FW tam není. Router má i na poměry Vodafone nadstandardní možnosti nastavení.Pokud by ani to neklaplo, tak si Fritz!Box koupím za svoje peníze a nechám si ho u Vodafone registrovat.Nebo se vrátím na 1Gbit tarif a Vodafone Station WiFi 6 😊 Premium BezLimitu XL Extra - Vodafone Ultra Hub 7 Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.