Odesláno včera v 14:501 den K tarifu "Maxi 5G" mám 2x OneNumber. Jednu jsem si ji instaloval do notebooku, jako datovou eSIM kartu, a přemýšlím, že bych druhou vrazil do záložního telefonu. Jak to pak funguje? Dají se data používat zároveň v obou telefonech? Protože hlavní telefon + notebook současně jede. A funguje v tom druhém telefonu i volání a SMS? Anebo je to druhé číslo jen datové (a taky bez roamingu)? Protože v notebooku mi ta karta v roamingu nejede... Upraveno včera v 14:511 den uživatelem Vulva Fibre 2000 Maxi Základní - localhost
Odesláno včera v 15:201 den OneNumber: volejte z hodinek - Vodafone.czOneNumber je služba umožňující používat jedno telefonní číslo s neomezeným tarifem na více zařízeních současně. Můžete tak volat, platit, posílat SMS a využívat data i bez telefonu.Dle Vdf to běží souběžně, jen to musí být e-sim a mimo Čr to nebude fungovat, jen na primárním tlf.Ale praktickou zkušenost nemám. Já používám jen double SIM a tma to souběžně nejde, nebo jde, ale dělá to strašný bordel pak na obou zařízeních. Ultra+ - - Vodafone Ultra Hub 7 Super Praha
Odesláno včera v 15:211 den V zahraničí bohužel další zařízení v rámci OneNumberu nefungují, nezapomeňte si proto vzít svůj hlavní telefon.https://www.vodafone.cz/pece/tarify-sluzby/vodafone-onenumber/onenumber-zahranici/ Upraveno včera v 15:211 den uživatelem zajdee - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno včera v 18:041 den Autor @Komár já tu stránku mám načtenou, ale jak se to bude chovat na 2 telefonech současně mi z toho jasné není :) Chtělo by to někoho z Vodafone, třeba @Veronika - Vodafone ? Fibre 2000 Maxi Základní - localhost
Odesláno před 23 hodinami23 hod Funguje souběžně. Jedu takto v NTB a hodinkách (+mobil). Zvoní mi mobil i hodinky zároveň (i když nejsou propojené) a data normálně běhají na obou zařízeních nezávisle. Každopádně OneNumber není určeno přímo pro mobil, spíše na různé wearables jako doplněk. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno před 11 hodinami11 hod @Vulva Tak jak to funguje technicky taky nevím, ale funguje to prostě :-)ChatGPT to vysvětluje takto, ale zda to je dobře, nevím, někdy kecá :-) :Zjednodušeně: OneNumber není „jedna SIM, která je fyzicky na více místech“, ale spíš jedna mobilní služba / identita v síti, ke které má operátor navázaných víc zařízení s eSIM. Vodafone u CZ uvádí, že stejné číslo a tarif můžeš používat až na 2 dalších zařízeních s eSIM vedle hlavního telefonu. (Vodafone)Technicky se tam dějí dvě oddělené věci:Identita a oprávnění v sítiKaždé zařízení má svoji SIM/eSIM profilovou identitu pro přihlášení do mobilní sítě. U OneNumber se do hodinek / tabletu / náhradního telefonu stáhne samostatný eSIM profil přes standard GSMA Remote SIM Provisioning. To je ten QR kód / vzdálené nahrání eSIM. GSMA to popisuje jako vzdálené stažení operátorského profilu do zařízení. (Vodafone)Mapování na stejné veřejné telefonní čísloI když mají zařízení z pohledu sítě svoje vlastní SIM/eSIM profily, operátor je v jádru sítě sváže k jednomu MSISDN — tedy k tomu telefonnímu číslu, které znáš jako „své číslo“. Síť pak rozhoduje, jak doručit hovory, SMS a data tak, aby to navenek působilo jako jedno číslo na více zařízeních. Vodafone to přímo popisuje jako „sdílení telefonního čísla“ s hodinkami, tabletem apod. (Vodafone)Jak je možné, že to funguje současně:Příchozí hovor: v síti je nastavené, že při volání na tvoje číslo může operátor „zazvonit“ na víc přidružených zařízení najednou, podobně jako forking u IP/IMS telefonie. Které zařízení to vezme první, to hovor převezme; ostatní přestanou zvonit. To je důvod, proč může zvonit i telefon i LTE hodinky. To, že Apple Watch fungují se stejným operátorem a stejným plánem jako iPhone, potvrzuje i Apple. (Podpora Apple)Odchozí hovor: když voláš z hodinek nebo jiného přidruženého zařízení, síť tomu hovoru přiřadí jako caller ID tvoje hlavní číslo, ne nějaké „vedlejší číslo“. Z venku tedy voláš pořád „ze stejného čísla“. To odpovídá tomu, že Vodafone službu prezentuje jako jedno číslo sdílené napříč zařízeními. (Vodafone)Data: zařízení má vlastní datové připojení přes svůj eSIM profil, ale účtuje a řídí se to pod stejnou službou/tarifem. Proto hodinky umí fungovat i bez telefonu poblíž, pokud mají LTE a aktivní OneNumber. Vodafone zároveň uvádí, že je potřeba tarif s neomezenými daty a zařízení s podporou LTE/VoLTE. (Vodafone)SMS / notifikace: tady záleží na typu zařízení a implementaci výrobce. U hodinek často nejde o „plnohodnotnou druhou kopii telefonu“, ale o kombinaci:nativního doručení přes síť tam, kde to platforma podporuje,a synchronizace přes ekosystém výrobce (Apple/Google/Samsung), hlavně u zpráv a notifikací.Proto volání bývá nejčistší „síťová“ funkce, zatímco zprávy se mohou chovat podle platformy trochu jinak. Vodafone má pro jednotlivé typy zařízení zvláštní návody a omezení. (Vodafone)Proč to není totéž jako obyčejná druhá SIM:obyčejná druhá SIM má obvykle jiné číslo,OneNumber má jiný eSIM profil, ale stejné veřejné číslo,a síť má speciální logiku, aby obsloužila paralelní registraci / doručení služeb na více zařízení.Proč to někdy funguje na hodinkách, ale ne na každém NB:notebook musí mít mobilní modem + eSIM,výrobce a operátor musí ten konkrétní scénář podporovat,a u některých zařízení je podpora omezená spíš na data než na plné hlasové služby.Vodafone uvádí hodinky, náhradní telefon, tablet nebo notebook, ale konkrétní chování se může lišit podle zařízení.Jednou větou:síť vidí několik různých eSIM zařízení, ale služby operátora je svážou pod jedno telefonní číslo a přes IMS/VoLTE logiku umí hovor doručit i obsloužit na více zařízeních současně.A praktický detail: u Apple Watch Vodafone výslovně uvádí, že LTE na hodinkách funguje právě přes OneNumber; běžná samostatná eSIM s vlastním číslem tam nestačí.před 11 hodinami, Marek-26 napsal:Funguje souběžně. Jedu takto v NTB a hodinkách (+mobil). Zvoní mi mobil i hodinky zároveň (i když nejsou propojené) a data normálně běhají na obou zařízeních nezávisle. Každopádně OneNumber není určeno přímo pro mobil, spíše na různé wearables jako doplněk.A když si budeš z hodinek volat na tlf, tak budeš mít obsazeno? :-D Upraveno před 11 hodinami 11 hod uživatelem Komár Ultra+ - - Vodafone Ultra Hub 7 Super Praha
Odesláno před 10 hodinami10 hod Autor Ohledně toho fungování v zahraničí, je možné, že když bych to vrazil do záložního telefonu, OneNumber eSIM, a připojil se přes Wifi, že si přesto zavolám, i když to neumí roaming? Jde mi o případ, že mi v zahraničí někdo ukradne hlavní telefon, a já bych přes ten záložní a OneNumber to mohl snadno řešit, včetně potvrzovacích SMS.Vím, že tam chybí podpora roamingu, ale jak se to chová s VoWifi?Tam se to tváří jako lokální hovor.Mohlo by to jet? :)@Veronika - Vodafone @Ondra - Vodafone Upraveno před 10 hodinami 10 hod uživatelem Vulva Fibre 2000 Maxi Základní - localhost
Odesláno před 3 hodinami3 hod @Komár Je nám líto, ale s volaným číslem se nelze spojit 😁@Vulva Řekl bych, že tento use case se asi netestoval. Jak jsem psal, One number není určeno pro mobilní telefony, ale pro doplňková zařízení. Takže bych očekával neurčitou odpověď s vymezením se odpovědnosti za funkčnost. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno před 3 hodinami3 hod Centrum péče @Vulva Chápu myšlenku :-) Obecně pro OneNumber je potřeba, abyste byl v dosahu VoLTE, přes které probíhají hovory. Zároveň platí, že v roamingu služba nefunguje. Wi-Fi volání ve spojení s OneNumberem vyzkoušené nemáme, resp. takový scénář nemůžeme garantovat, samozřejmě to můžete zkusit :-) Super Fibre Extra ALLinONE Vodafone TV app Samsung Pardubice
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.