Odesláno 5. prosince 2025 5. pro Tak já mám teda statickou veřejnou IPv4 od T-Mobile grátis jak k 500/500 tak předtím k 1000/1000 - - - - Praha
Odesláno 5. prosince 2025 5. pro před 13 hodinami, Slamb napsal:já potřebuju jakoukoliv statickou ip adresu - jestli to bude ipv4 nebo rozsah ipv6, to už je celkem jedno 🤔 o2 má ipv6/64 za 120, vodafone ipv4 za 175 a t-mobile ipv4 za 99, ale ještě sem se tim nezačal zabejvat, dneska nebyl moc čas, nicméně pořád sem zvědavej, jestli u mě pude využít tu síť t-mobilu 🤔 co sem se tak ptal známýho obchodního zástupce, prej mu tady systém nabízí jenom vodafonní docsis a cetin 🤔 na druhou stranu ten týpek na infolince, co sem s nim řešil esim, zněl docela přesvědčivě, když mi řikal, že by to šlo i na tmobilu 🤔Těch 120,- za jeden subnet /64 je fakt bizardní. Upraveno 5. prosince 2025 5. pro uživatelem pkoci - Super+ - - Praha 7
Odesláno 10. prosince 2025 10. pro V 4. 12. 2025 v 21:56, Slamb napsal:jestli u mě pude využít tu síť t-mobilu 🤔 co sem se tak ptal známýho obchodního zástupce, prej mu tady systém nabízí jenom vodafonní docsis a cetin 🤔 na druhou stranu ten týpek na infolince, co sem s nim řešil esim, zněl docela přesvědčivě, když mi řikal, že by to šlo i na tmobilu 🤔Tak pak dej vědět jak jsi dopadl. Řekl bych, že asi dost záleží na adrese. Na jedné adrese mají jenom koax, ale přitom T-mobile tam má optiku a dle Vodafone to T-mobile nesdílí. - - ALLinONE - Praha
Odesláno středa v 14:00 1 den Autor Rychly update: Tak jsem dnes zjistoval u VF jestli tady nabizi i optiku, pry ano (ackoliv na jejich strankach nabizi jen Docsis). Uz cca dva tydny testuji optiku na me adrese od jisteho ISP a mam potvrzeno, ze mi to bezi na XGS-PON siti, ackoliv se jedna "jen" o nesymetricky tarif 2000/1000.Proto me zaujalo, ze VF nabizi v aktualnim ceniku i tarif symetricky 2000/2000, dokonce 2x s jinym nazvem a jinou cenou (Internet Ultra+ Fibre / Internet Ultra+ Fibre Lite).Dokazal by mi nekdo za Vodafone rict, jestli bude mozny na me adrese i tento symetricky 2G/2G tarif ktery vyzaduje XGS-PON fyzickou vrstvu? Aktualne se pripojuji pres PPPoE (VLAN tagging neresim, to dost pravdepodobne dela jejich ONT). Sit tady vybudoval TMo, ale nabizi je dal ke sdileni pres Cetin. Premium - - Vodafone Station WiFi 5 Praha 10
Odesláno středa v 14:10 1 den Řekl bych, že ne. Nemívají dostupné tarify se stejným down a rozdílných up v rámci jedné adresy. Jestli je to přes Cetin, pak mrkněte sem: Ověřit dostupnost - cetin.cz Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno středa v 14:18 1 den Autor Jen pro upresneni - na telefonu mi VF potvrdil, ze 2000/1000 mi jsou schopni tady nabidnout. Mne ale zajima ten duvod, ze proc by neslo nabizet i 2000/2000 kdyz sit to podporuje (je to XGS-PON). Kdybych vedel ze maji v ceniku i 2000/2000, rovnou bych se je na to zeptal, cenik jsem ale prochazel az pote. Upraveno středa v 14:19 1 den uživatelem Mirek Premium - - Vodafone Station WiFi 5 Praha 10
Odesláno středa v 14:36 1 den Jestli je to síť Cetinu tak odpověď Vodafone může být maximálně taková, že jim na té adrese Cetin toto nabízí a 2/2 nikoliv. To by musel říci někdo spíše z Cetinu, proč tam nenabízí symetrický 2Gbps. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno středa v 14:41 1 den Zdá se, že v tomhle případě jde o službu, kterou Vodafone od CETINu velkoobchodně kupuje (tj. nepronajímá si vlákno, odebírá hotovou službu). CETIN nenabízí symetrický 2 Gbps profil, nejrychlejší profil v jejich nabídce je 2000/1000 (nezávisle na technologii). Proto ani Vodafone nemůže zprostředkovaně nabídnout lepší tarif. - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno středa v 14:45 1 den Autor Mozna se mylim, ale co jsem si zjistoval tak Cetin/O2/TMo zatim velkoobchodne pro retail symetrickych 2G/2G nenabizi (vsude maji v ceniku tarify max 2000/1000, myslim ze je to z duvodu, ze "dojizdi" na GPON fyzicke vrstve, ktera 2G/1G nejak kouzelne mimo spicku zvladne, pripadne s pouzitim DBA i v ramci spicky). VF je v tomhle vyjimka ze nabizi 2G/2G na XGS-PON, proto me to zajimalo. Premium - - Vodafone Station WiFi 5 Praha 10
Odesláno středa v 16:45 1 den Však jsem to psal.Ale pokud jde o fyzickou vrstvu, kterou spravuje pouze CETIN (nebo alternativně T-Mo a zpřístupňuje ji CETINu, pokud optiku stavěl T-Mobile), tak je úplně jedno, že tu koncovou službu prodává Vodafone. Může používat jen takovou službu, kterou mu CETIN nabídne - tj. 2000/1000.Jsou i místa, kde optiku postavil T-Mobile a zpřístupnil ji jak CETINu, tak Vodafonu. Vodafone i T-Mobile na takovém místě nabízí 2000/2000 na XGS-PONu, zatímco CETIN (a jeho přeprodejci, tedy teoreticky i Vodafone a T-Mobile, jen v jiné produktové řadě) jen 2000/1000.Mimochodem, O2 nic velkoobchodně nenabízí. Upraveno středa v 16:47 1 den uživatelem zajdee - - - Compal, 3xCA modul Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.