Odesláno 5. září5. zář Ahoooj,vratte nasim legendarnim telefonum signal,mame starý nokie od 5110 a vic.Proc neustale vsechno menite kazdy operator.Vime ze si chce kazda strana operatoru vydělat ale menit pasma na signalu je hnus.Vratte nam signal.Je to historie a lide chteji zkusit si zavolat ze starych telefonu.Prestante nicit pasma a vratte nase legendy. - Basic - - Břeclav
Odesláno 5. září5. zář A to je jen začátek.., přijde čas kdy operátoři vypnou i 2G síť a pak už si nezavoláš ani z těch novějších telefonů. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 5. září5. zář Centrum péče Ahoj @paja104klm ,já chápu, že máte některé staré kousky, jako třeba tuto Nokii, rád :-) Není ale úplně možné očekávat, že takový telefon bude funkční ještě 27 let od uvedení na trh (může být, ale je potřeba počítat s tím, že už nemusí). Přece jen technologie se vyvíjejí, doba jde dopředu a kdybychom pořád zůstávali u starých "osvědčených" věcí, tak se nikdy nikam nepohneme.K přeskupení frekvenčních pásem nedošlo proto, aby mohli operátoři vydělávat, ale proto, že frekvencí není neomezené množství a dnes je umíme efektivněji využít. Pásmo 900 MHz bylo velmi roztříštěné, proto se dohodli operátoři a ČTÚ a došlo k výměně frekvencí tak, aby každý operátor provozoval souvislé bloky... Můžete si o tom přečíst například na https://www.idnes.cz/mobil/mobilni-operatori/o2-t-mobile-vodafone-mobilni-operator-vymena-pridelenych-frekvenci-pasmo-900-mhz-tisnove-volani-112.A200417_104411_mobilni-operatori_LHR.Mimochodem - v roce 2020, kdy k tomuto přeskupení došlo, bylo v naší síti zhruba 300 kusů telefonů, které to přímo ovlivnilo a které se pak už nezvládly do sítě připojit. Šlo o telefony staré v té době cca 15 let. Šlo tedy opravdu o zlomek zařízení oproti těm ostatním. Super Fibre Extra ALLinONE Vodafone TV app Samsung Pardubice
Odesláno 5. září5. zář před 4 minutami, tomus napsal:A to je jen začátek.., přijde čas kdy operátoři vypnou i 2G síť a pak už si nezavoláš ani z těch novějších telefonů.a to rok 2028, do kdy mají nějakej závazek 2G udržovat při životě 🤔https://www.idnes.cz/mobil/mobilni-operatori/2g-sit-nejstarsi-gsm-vypnuti-cesko-mobilni-operator-o2-t-mobile-vodafone.A240612_165220_mobilni-operatori_LHR„Můžeme potvrdit, že máme závazek daný spektrálním přídělem udržovat 2G síť až do poloviny roku 2028. To znamená, že se na vypínání 2G v tuto chvíli pozvolna připravujeme,“ informovala redakci Mobil.iDNES.cz tisková mluvčí T-Mobilu Patricie Šedivá s tím, že vypnutí zastaralé technologie bude operátor aktivně a včas komunikovat široké veřejnosti. - Red Basic+ - - Praha
Odesláno 5. září5. zář Blbý je, že na 2G mně funguje alarm v autě. Škoda, je spolehlivý, auto se tím dá odemykat, zamykat a spousta jiných věcí... - - Komplet Takový bílý, nastojato Praha Žižkov
Odesláno sobota v 17:18 5 dní Jojo, mám stejný problém. Zamykání, ovládání topení, data o provozu pro navigaci… 🤷🏻♂️ 3G mi už vypnuli, až vypnou 2G, tak jsem v háji a potřebuju nový auto 😀 Premium+ Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul Praha 6
Odesláno sobota v 17:44 5 dní Nokia 5110 nikdy nebyla oficiálně určena pro Vodafone CZ, proto ji ani nikdy neprodávali. Jelikož není duální a Oskar stavěl síť zejména v 1800 MHz pásmu. Pro jeho síť byl tedy duální mobil skoro povinný. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno sobota v 18:16 5 dní Já počítám že 2G síť pojede ještě o několik let déle než je ta minimální povinnost do roku 2028, operátoři určitě vědí kolik je na jejich síti připojeno jakých zařízení a kolik za ně uživatelé platí, až dojdou k názoru že už to pro ně není rentabilní tak to prostě vypnou. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno sobota v 19:22 5 dní 2 tomus: kéž bys byl dobrým prorokem! Jinak to budu muset vyřešit jako CableG! 😊 - - Komplet Takový bílý, nastojato Praha Žižkov
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.