Odesláno pátek v 17:10 2 dny Dobrý den.Tetě dnes technik nainstaloval internet kde ve smlouvě má rychosti 1000/200 Mb/s. Poté co technik odjel tak jsem se k routeru (Vodafone Wifi 6 Station TG6442 VF) připojil kabelem a naměřil jsem na speedtest.net rychlosti 850/87 Mb/s.Jde mi hlavně o rychlost odesílání (upload) kde ve smlouve je 200 Mb/s kdežto reálně je tam pouze 87 Mb/s, tedy necelá polovina.Je to takto "normální" nebo by se to mělo s Vodafonem řešit? Jiná služba Jiná služba TV Komplet CA modul Praha
Odesláno pátek v 17:14 2 dny Doporučuji sem nahrát snímky hodnot signálu modemu. Myslím, že nebudou naladěné OFDMA kanály. Je to v rozhraní modemu pod položkou "Stav DOCSIS". Premium+ - Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Karviná
Odesláno pátek v 17:43 2 dny Jo přesně tak, přihlaš se do webového rozhraní modemu a najdi tam ty tabulky kde jsou uvedené jednotlivé kanály a kvalita signálu pro downstream a upstream, udělej screenshot a nahrej to sem. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno pátek v 17:43 2 dny Existuje tabulka, která uvádí rychlosti pro různé případy.Jinak taky mám 1000/200 a aktuálně jsem naměřil tolik. Za historii měření s 1000/200 tarifem nejvíc tolik.moje hodnoty modemu Station s Wi-Fi 6Station.pdf Upraveno pátek v 17:48 2 dny uživatelem Technikus Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha
Odesláno pátek v 17:56 2 dny Autor Díky za tipy. Až se k tetě zase dostanu tak udělám screenshoty. Jiná služba Jiná služba TV Komplet CA modul Praha
Odesláno pátek v 18:00 2 dny Taky můžeš zavolat přímo na Vodafone a zeptat se zda tam není nějaký technický problém se signálem třeba, pokud by byl, tak by to tam měli vidět. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno včera v 09:031 den @mirij Určitě bych kontaktoval VF podporu a reklamoval službu. Není to sice pod minimální rychlostí, ale rozhodně to není očekávatelná rychlost, takže je to zcela validní případ pro reklamaci. Premium - - - -
Odesláno včera v 09:511 den zkusil bych měřit přímo přes aplikaci Speedtest Premium+, Super DSL Super, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves
Odesláno včera v 11:411 den Autor @tomus @ToMiR Tak toto je screenshot s tou kvalitou signálu (je to poskládané z několika screenshotů obrazovky). Já těm číslům nerozumím:Nevím proč, ale ta čísla na tom snímku tady nejsou skoro vidět a nevím jak to tady jinak vložit.Proto vkládám odkaz na stejný screenshot, ale na jiném serveru https://imgur.com/a/kcAcYhh kde je to dobře vidět. Upraveno včera v 11:451 den uživatelem mirij Jiná služba Jiná služba TV Komplet CA modul Praha
Odesláno včera v 13:571 den Díky, mezi kvalitou snímku nahraným zde na fóru a pod tím odkazem nevidím žádný rozdíl, tady v příspěvku se ukazuje pouze náhled, který je potřeba rozkliknout a pak snímek vidíš v plné velikosti a kvalitě.Co se týká těch hodnot signálů, tak byl tady obava že nejsou naladěné OFDM kanály, což se ale nepotvrdilo a všechny naladěné jsou, v downstreamu to všechno vypadá v pořádku, v upstreamu je to takový nejistý, u toho horního kanálu musí modem vysílat maximálním výkonem, což nevím jestli je problém nebo ne ,protože už jsem to tady několikrát taky viděl a ničemu to nevadilo a ten spodní kanál je zase signálově v pořádku ale vysílá pouze v poloviční modulaci než by mohl, což opět netuším jestli je to chyba nebo záměr, proto by bylo lepší zavolat na Vodafone a přeptat se zda tam není nějaký problém se signálem, protože oni tam těch hodnot vidí víc, než jen ty základní co tady vidím já z toho screenshotu. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.