Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Dobry den, chci se zeptat, zda je mozne z obrazku v odkazu urcit, zda mam do bytu privedeny pevny internet od Vodafonu. Pronajimatel to nevi a nemam dovoleno pripadne tahat do bytu nejake dalsi kabely z chodby (ve vchode Vodafone internet ma, panelak na Strizkove, ul. Jablonecka). V te zasuvce je kabel jen k te pripojce vlevo, prava je nepripojena. Dal by se tedy pripadne napojit modem rovnou na nejaky ten kabel trcici ze zdi? Bylo by to za skrini, takze z hlediska vzhledu to nevadi. Dekuji za info

https://postimg.cc/gallery/dyZF5xW

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

@mk85 druhý obrázek to je na internet, ten první je anténní zásuvka na TV

• Premium+, Super DSL
  • Super, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno

No, já bych řekl, že ani jedno z toho nebude zřejmě rozvod Vodafone a to, co píše @kautskym bych rozporoval tuplem 😃

Obojí bude STA, kabely vyhovovaly naposledy koncem 90. let ... Každopádně je možné (vysoce pravděpodobné na té adrese), že v domě bude sdílený rozvod a že se přepojuje jen zdroj signálu mezi STA a Vodafone. Bude třeba minimálně vyměnit zásuvku a modlit se, aby to ty kabely daly.

Jak je rozvod veden po bytě těžko říci. Je možné, že na té druhé fotce je jen spojka a rozvod pokračuje do té zásuvky nebo naopak je ta zásuvka průběžná a jde z ní kabel dále. To bez rozebrání zásuvky či proměření těžko zjistíte. Na rozebrání zásuvky stačí odšroubovat ten jeden šroubek a sundat přední kryt/panel.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

To 2x zelené bude pravděpodobně společná anténa STA.

Když předchůdci Vodafone dělali na počátku 90. let výstavbu kabelovky, tak už se používal bílý kabel. I proto že kabely jsou dva napovídá že to je STA- přívod a odvod.

Druhá zásuvka může být buď STA nebo kabelovka- pro internet bude třeba její výměna.

Upraveno uživatelem Ivo2003

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odesláno
  • Autor

Diky za reakce. Tu zasuvku jsem rozebiral, proto vim, ze do leveho "koliku" vede ten kabel, ktery je tam v pozadi za temi zelenymi. Ten pravy kolik kabel nema, ale ta koncovka vypada stejne jako ta, kterou mam doma a je do ni pripojen kabel do routeru od pevneho netu od Vodafonu, proto jsem myslel, ze uz to tam nejak zavadeli. Ty zelene kabely mi prisly takove moderni 🙂 , proto jsem doufal, ze by to mohl byt prave kabel od VF, ktery by se jen pripojil k routeru, jako to mam doma. Ale asi teda smolik. Bud tedy pujde dohodnout, ze VF posle technika, aby to omrknul a jestli by se musely tahat kabely z chodby a listovat, tak mam holt smulu a zbyva neco ala ten jejich prenosny net.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno
před 6 hodinami, mk85 napsal:

nemam dovoleno pripadne tahat do bytu nejake dalsi kabely z chodby

Když na to přijde, tak to máš jako nájemce dovoleno ze zákona a pronajímatel má smůlu ... Druhá věc je, jak se k tomu pronajímatel postaví třeba při obnově nájemní smlouvy, pokud je na dobu určitou a tak ...

Zákon o elektronických komunikacích č. 127/2005 Sb.

§ 104

(16)

Vlastník domu, bytu nebo nebytového prostoru je povinen umožnit uživateli tohoto domu, bytu nebo nebytového prostoru, nebo podnikateli zajištujícímu veřejnou komunikační síť, o jehož služby prokazatelně projevil zájem uživatel tohoto domu, bytu nebo nebytového prostoru

b) zřízení vnitřního komunikačního vedení veřejné komunikační sítě včetně rozvaděče a koncového bodu sítě.

• Super
  • Super
  • -
  • Compal CH7465
  • Liberec
Odesláno
  • Autor

Dik za info, to jsem nevedel, kazdopadne mam za to, ze vlastnik bytu si muze urcit, co ano/ne a pokud mu to odsouhlasis, mel bys drzet slovo a ne si ignorantsky delat, co chces a pak se s nim hadat a sermovat zakony. A samozrejme ze mam smlouvu jen na rok, takze bych byl jiste po zasluze "odmenen".

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Jako najemce bych se vlastnikovi snazil vysvetlit, ze mit v byte kvalitni infrastrukturu je zaklad - tj. teplo, elektrinu, teplou a studenou vodu tam taky neodmital zavest, ze ne? No a rychly internet je dnes taky zakladni infrastruktura. Snazil bych se s nim domluvit, jak/kam dava smysl privest ucastnickou zasuvku, pripadne ho pozval, at je u zrizeni pritomen. Koneckoncu dela se to jednou pro kazdou infrastrukturu a pak je to tam uz naporad, pro vsechny dalsi najemniky.

Pokud je v dome optika (skoro cela Jablonecka ma dvougigabitovou optiku od C***Nu), je zasah do bytu jeste mensi nez u kabelu HFC site.

(Source: jako majitel bytu jsem dovolil najemnikovi zridit optiku do bytu, byl jsem u instalace, technikovi jsem nadiktoval, jak a kam vest kabel a kde ukoncit zasuvku. Kabelovka v byte uz byla, ale najemnik preferoval optiku, coz dava rozum. Vsichni byli nakonec spokojeni.)

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

A ten byt nemá žádnou jinou zásuvku/přípojku pro internet, byť třeba od konkurence?

Upraveno uživatelem Technikus

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
Odesláno

@mk85 Jen mne napadlo, volal jsi na VDF? Když jsem kdysi dávno dělal na dispečinku v UPC tak nebyl problém zjistit v jakém bytě je kabel zavedený a ve kterém ne. Stačilo uvést číslo bytu.

Jak je to teď netuším, ale taky by to měli vědět.

Upraveno uživatelem Sparrow

• Super+
  • Red Basic Lite
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • Praha 10 - Vršovice

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague