Odesláno pondělí v 14:32 4 dny Dobry den, chci se zeptat, zda je mozne z obrazku v odkazu urcit, zda mam do bytu privedeny pevny internet od Vodafonu. Pronajimatel to nevi a nemam dovoleno pripadne tahat do bytu nejake dalsi kabely z chodby (ve vchode Vodafone internet ma, panelak na Strizkove, ul. Jablonecka). V te zasuvce je kabel jen k te pripojce vlevo, prava je nepripojena. Dal by se tedy pripadne napojit modem rovnou na nejaky ten kabel trcici ze zdi? Bylo by to za skrini, takze z hlediska vzhledu to nevadi. Dekuji za infohttps://postimg.cc/gallery/dyZF5xW - - - - Praha
Odesláno pondělí v 14:48 4 dny @mk85 druhý obrázek to je na internet, ten první je anténní zásuvka na TV Premium+, Super DSL Super, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves
Odesláno pondělí v 17:32 4 dny No, já bych řekl, že ani jedno z toho nebude zřejmě rozvod Vodafone a to, co píše @kautskym bych rozporoval tuplem 😃Obojí bude STA, kabely vyhovovaly naposledy koncem 90. let ... Každopádně je možné (vysoce pravděpodobné na té adrese), že v domě bude sdílený rozvod a že se přepojuje jen zdroj signálu mezi STA a Vodafone. Bude třeba minimálně vyměnit zásuvku a modlit se, aby to ty kabely daly. Jak je rozvod veden po bytě těžko říci. Je možné, že na té druhé fotce je jen spojka a rozvod pokračuje do té zásuvky nebo naopak je ta zásuvka průběžná a jde z ní kabel dále. To bez rozebrání zásuvky či proměření těžko zjistíte. Na rozebrání zásuvky stačí odšroubovat ten jeden šroubek a sundat přední kryt/panel. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno pondělí v 17:41 4 dny To 2x zelené bude pravděpodobně společná anténa STA.Když předchůdci Vodafone dělali na počátku 90. let výstavbu kabelovky, tak už se používal bílý kabel. I proto že kabely jsou dva napovídá že to je STA- přívod a odvod.Druhá zásuvka může být buď STA nebo kabelovka- pro internet bude třeba její výměna. Upraveno pondělí v 17:43 4 dny uživatelem Ivo2003 Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno pondělí v 18:16 4 dny Autor Diky za reakce. Tu zasuvku jsem rozebiral, proto vim, ze do leveho "koliku" vede ten kabel, ktery je tam v pozadi za temi zelenymi. Ten pravy kolik kabel nema, ale ta koncovka vypada stejne jako ta, kterou mam doma a je do ni pripojen kabel do routeru od pevneho netu od Vodafonu, proto jsem myslel, ze uz to tam nejak zavadeli. Ty zelene kabely mi prisly takove moderni 🙂 , proto jsem doufal, ze by to mohl byt prave kabel od VF, ktery by se jen pripojil k routeru, jako to mam doma. Ale asi teda smolik. Bud tedy pujde dohodnout, ze VF posle technika, aby to omrknul a jestli by se musely tahat kabely z chodby a listovat, tak mam holt smulu a zbyva neco ala ten jejich prenosny net. - - - - Praha
Odesláno pondělí v 21:41 3 dny před 6 hodinami, mk85 napsal:nemam dovoleno pripadne tahat do bytu nejake dalsi kabely z chodbyKdyž na to přijde, tak to máš jako nájemce dovoleno ze zákona a pronajímatel má smůlu ... Druhá věc je, jak se k tomu pronajímatel postaví třeba při obnově nájemní smlouvy, pokud je na dobu určitou a tak ...Zákon o elektronických komunikacích č. 127/2005 Sb. § 104(16) Vlastník domu, bytu nebo nebytového prostoru je povinen umožnit uživateli tohoto domu, bytu nebo nebytového prostoru, nebo podnikateli zajištujícímu veřejnou komunikační síť, o jehož služby prokazatelně projevil zájem uživatel tohoto domu, bytu nebo nebytového prostorub) zřízení vnitřního komunikačního vedení veřejné komunikační sítě včetně rozvaděče a koncového bodu sítě. Super Super - Compal CH7465 Liberec
Odesláno úterý v 06:17 3 dny Autor Dik za info, to jsem nevedel, kazdopadne mam za to, ze vlastnik bytu si muze urcit, co ano/ne a pokud mu to odsouhlasis, mel bys drzet slovo a ne si ignorantsky delat, co chces a pak se s nim hadat a sermovat zakony. A samozrejme ze mam smlouvu jen na rok, takze bych byl jiste po zasluze "odmenen". - - - - Praha
Odesláno úterý v 07:14 3 dny Jako najemce bych se vlastnikovi snazil vysvetlit, ze mit v byte kvalitni infrastrukturu je zaklad - tj. teplo, elektrinu, teplou a studenou vodu tam taky neodmital zavest, ze ne? No a rychly internet je dnes taky zakladni infrastruktura. Snazil bych se s nim domluvit, jak/kam dava smysl privest ucastnickou zasuvku, pripadne ho pozval, at je u zrizeni pritomen. Koneckoncu dela se to jednou pro kazdou infrastrukturu a pak je to tam uz naporad, pro vsechny dalsi najemniky.Pokud je v dome optika (skoro cela Jablonecka ma dvougigabitovou optiku od C***Nu), je zasah do bytu jeste mensi nez u kabelu HFC site.(Source: jako majitel bytu jsem dovolil najemnikovi zridit optiku do bytu, byl jsem u instalace, technikovi jsem nadiktoval, jak a kam vest kabel a kde ukoncit zasuvku. Kabelovka v byte uz byla, ale najemnik preferoval optiku, coz dava rozum. Vsichni byli nakonec spokojeni.) - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno úterý v 07:30 3 dny A ten byt nemá žádnou jinou zásuvku/přípojku pro internet, byť třeba od konkurence? Upraveno úterý v 07:31 3 dny uživatelem Technikus Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha
Odesláno úterý v 13:10 3 dny @mk85 Jen mne napadlo, volal jsi na VDF? Když jsem kdysi dávno dělal na dispečinku v UPC tak nebyl problém zjistit v jakém bytě je kabel zavedený a ve kterém ne. Stačilo uvést číslo bytu.Jak je to teď netuším, ale taky by to měli vědět. Upraveno úterý v 13:12 3 dny uživatelem Sparrow Super+ Red Basic Lite Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul Praha 10 - Vršovice
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.