Přejít na obsah

Doporučené odpovědi

Odesláno

Vodafone upustil od označování Xiaomi (HyperOS) ROM , tedy "VF" na konci označení ROM? Kdy bude dostupný již vydaný update 2.0.203 pro Xiaomi 14T Pro? Já jestli je rozdíl ve vydání pár týdnů a nebo si mám udělat de-brand a dostávat update přímo od Xiaomi...

• -
  • Super+
  • -
  • -
  • Liberec
Odesláno

203 je pro Europe vydaný, pro Global zřejmě jen 202.

Více zde

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
Odesláno
  • Autor

Ano EEA 2.0.203 je vydaný ale zdá se, že u Vdf pořízené zařízení Xiaomi je opět brandováno a aktualizace nejdou přímo od Xiaomi ale přes Vdf. Dříve to člověk věděl přímo z názvu ROM, kde na konci místo "XM" (aktualizace zařízení dostává od Xiaomi) bylo "VF" (aktualizace vydává Vodafone), tak člověk věděl, že má rovnou po koupi u zařízení odemknout bootloader a nahrát tam čistou oficiální ROM od Xiaomi. Po dnešním laborováni s manuálním updatem jsem zjistil, že ač je na konci verze "XM", stejně se jedná o brandovanou ROM (což je poslední dobou evidentně nešvar více operátorů) a na aktualizace člověk musí čekat, až si to Vdf "otestuje", což někdy znamenalo měsíce čekání...

• -
  • Super+
  • -
  • -
  • Liberec
Odesláno

Co zkusit změnit oblast/region na něco co není v EU? Např. Švýcarsko a zkusit vyhledat aktualizace.

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Praha
Odesláno
  • Autor

Rady dobré pro někoho, kdo se v tom nevyzná :-) Tenhle trik funguje (Švýcarsko, UK a Švédsko) ale pouze v případě, že je distribuce updateu přímo od Xiaomi...

Já se ptám, kdy bude aktualizace uvolněna od Vodafone a nepřímo o potvrzení, že stále si brandují ROM (aspoň u Xiaomi, kdysi to dělali i u Huawei ještě s GMS).

• -
  • Super+
  • -
  • -
  • Liberec
Odesláno

No výče čtu, že to neobsahuje VF ale XM, tedy VNNEUXM.

Očekával bych tedy, že jde o Europe distribuci bez customizace operátora.

Uvidíme však, co odpoví někdo oficiálně z Vodafone

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Praha
Odesláno
  • Autor

To jsem také očekával, nicméně jsem prolezl ty internety a zjistil, že neoznačování operátorem upravných ROM a tedy i indikace jiného distribučního kanálu, je takový nový nešvar.

Upraveno uživatelem Ghouless

• -
  • Super+
  • -
  • -
  • Liberec
  • tomus změnil název na (ne)brandování HyperOS ROM Xiaomi
Odesláno

Článek z 8.7.2025 Xiaomi začíná vydávat nový Android 16 na první telefony

Zatím se totiž jedná jen o ranou fázi určenou především pro vlajkové modely Xiaomi 15 a Xiaomi 14T Pro. Tato aktualizace je dostupná pouze omezenému okruhu uživatelů v rámci programu Mi Pilot. Běžní uživatelé si tedy ještě nějaký čas počkají.

OPRAVA: Tady se řeší verze 20x a článek je o 21x . Omluva :(

Upraveno uživatelem Sparrow

• Super+
  • Red Basic Lite
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • Praha 10
Odesláno

V tom článku je i tento komentář v diskuzi.

image.png

Upraveno uživatelem Technikus

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Praha
Odesláno
  • Centrum péče

@Ghouless Pěkný den, verzi firmware s označením 2.0.203.0.VNNEUXM jsme zatím neotestovali z důvodu problémů na straně výrobce. Doporučím vám kontaktovat technickou podporu výrobce, která vám bude schopna poskytnout přesnější informace.

• Premium
  • Premium
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague