Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

to se asi moc nechytne, konkurovat zajetejm značkám jako cloudflare a google kvůli jejich dosahu, zkušenostem a rychlostem pude dost těžko 🤔 zapamatovatelnost těch adres a jejich možnoství kvůli různejm odlišnostem tomu taky nepomůže 😐 pak je taky otázka, jak tam bude (muset) fungovat blacklist od různejch států 🤔 k tomu se tradičně po evropsku vymyslí spousta dalších komplikací a byrokracie 🙄 možná je budou muset používat úřady, možná jim dají přednost i malý isp, ale to je asi tak všechno 🤔

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno
  • Autor

Uz jsem slysel i nazor, ze jde o klasickej ceskej tunel na prachy...

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odesláno

Je v tom zamontovany Brusel... Meh...

• Super
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Ova
Odesláno

tak sem zkusil ty servery, co blokujou reklamy, a ještě to má nějaký mouchy 🤔

dns4eu-chrome.avif

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Právě zkouším a ze strany DNS4EU nevidím problém. Už jsem jim napsal aby přidali testovací stránku, na což odpověděli, že můj "nápad" (To mělo napadnout je a ne někoho "noname".) projednali a prý ji udělají.

Zatím mě nejvíce zaujalo využití ve smartphone, kdy noads.joindns4.eu blokuje otravné vyskakující reklamy v aplikaci Novinky a jiných aplikacích (Záleží na tom, jak ty aplikace řeší reklamy.) . Ovšem mám s tím problém v práci, kde máme dva WiFi přístupy. Jeden je přes AD do LAN a druhý Host (Odděleno od LAN, dovolí pouze přístup na Internet.). U AD přístupu se přes firemní síť dostanu na Internet, ale nastavený resolver (Jakýkoliv tedy i od Cloudflare nebo od Google.) je vyrušen, takže k blokaci reklam nedochází. U přístupu Host mě to při nastaveném resolveru (Libovolném tedy i od Cloudflare nebo od Google.) nepustí na Internet. V práci na PC v prohlížeči (Zatím Firefox, ale to nebude trvat dlouho a budu muset používat Edge, u kterého IT zakázalo nastavování DoH.) mám DoH nastaveno na https://protective.joindns4.eu/dns-query ).

Z domova mě to funguje bez problémů. Doma na routeru DoT nefiltrovaný resolver, tedy unfiltered.joindns4.eu a u prohlížečů DoH https://protective.joindns4.eu/dns-query .

Upraveno uživatelem randomofamber

• 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Takže právě jsem dostal informaci, že na můj podnět vznikla stránka test.joindns4.eu

• 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
  • tomus změnil název na Nové evropské DNS
Odesláno

Někde to drhne.

image.png

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

no drhne toho víc 😐

dns-statcounter.avif

a ta stránka test.joindns4.eu taky neni úplně ve formě 🤔

dns-test.avif

každopádně ChatGPT má na evropský DNS celkem dobrej názor 🤔

ChatGPT analýza

DNS4EU, konkrétně IPv4 adresy 86.54.11.13 a 86.54.11.213, patří pod variantu Protective + Ad‑blocking. Jak si vedou výkonově?

📊 Rychlost a výkon

• Podle reálného testování pomocí Gibson Research DNS Benchmark skončila „unfiltered“ varianta DNS4EU na 2. místě, zatímco protective/ad-blocking (tedy tvoje varianta) byla přibližně na 4. místě – jedná se o solidní výkon, zejména vzhledem k EU‑infrastruktuře joindns4.eu+7ghacks.net+7reddit.com+7.

• Technický rozbor hovoří o odezvách 20–30 ms v hlavních EU městech díky optimalizacím jako anycast, agresivní cache a inteligentní prefetch hugs4bugs.me.

• Zpoždění navíc způsobené filtrováním (malware, reklamy) je jen 2–3 ms, díky čemuž je stále vynikající v porovnání s velkými DNS poskytovateli .

Výhody pro ČR (EU)

• Anycast infrastruktura znamená, že provoz se routuje optimálně – v Česku se dostaneš na servery (např. Brno) bez zbytečných prodlev .

• Strategie agresivní cache a pre‑fetch minimalizuje opakované dotazy – zkracuje odezvu, zejména u často navštěvovaných domén .

🏁 Shrnutí a doporučení

• 86.54.11.13/213 (Protective + Ad‑blocking) – super rychlé (~20–30 ms + 2–3 ms overhead), alespoň pro EU uživatele, včetně Česka.

• Výkonově zcela srovnatelné s top resolvery jako Cloudflare či Google (v benchmarcích dokonce lepší než některé).

• Navíc nabízí ochranu proti škodlivým doménám a blokování reklam na úrovni DNS.

Pokud jde o rychlost:

• Pokud ti jde hlavně o nejnižší latenci a rychlost, DNS4EU je vynikající volba – oproti volně dostupným nejrychlejším DNS.

• Odezvy 20–30 ms jsou ideální pro běžné surfování, herní provoz i práci.

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Nějaké povídání k tomuto tématu zde

• Premium
  • Super
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague