Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

@Vulva Hledáte v tom moc velkou logiku, která tam není. U tarifů, které jsou objektivně více konkurenceschopné (jako je 2000 / 400), je zatím VF ochoten dávat jen menší slevu. Stejná situace je u tarifů s vyšším uploadem.

Ale to se dříve, nebo později změní, protože konkurence nespí a 2Gbps tarify začínají být běžnější (v tomto je velká výhoda FTTH oproti DOCSIS, kde tyto rychlosti jsou složitější)

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Líbí se mi firemní 1000/300 s pevnou IP adresou za 549 Kč, oproti 2000/400 za 1059 Kč. Ten 1 vs 2Gbps download nikdo v praxi nepozná, takže je to dvojnásobek za 300->400 upload. To nevím, zda dává smysl.

Navíc teda u toho Frizt modemu, tam je sice k dispozici pevná IP adresa, ale ne bridge? Jak to funguje? Dá se nastavit ta pevná IP na MAC adresu třeba routeru, který mi poté zajistí VPN (Wireguard a IPSec) služby do mé domácí sítě?

Upraveno uživatelem Vulva

• Premium Profi
  • Premium 5G
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • localhost
Odesláno

Teď se mi nesmějte, ale můj dotaz je: Proč O2 a T-Mobile na mé adrese píší optické připojení a Vodafone "jen" koaxem? Když je tam Cetin, tak Vdf se s nimi nějak neka?

Nebo to je nějaká reklamština O2 a TM, že je to optika, ale taky by to bylo připojeno jako u Vdf?

Upraveno uživatelem Komár

• Premium
  • Super
  • Základní, Cinema, Family, Sport
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV box Premium
  • Praha
Odesláno

Napadají mě 2 možnosti:

1) Vlastní optika TM (nesdílená na této adrese s VF) + optika po Nej.cz, kterou Cetin velkoobchodně nenabízí a prodává ji výhradně O2

2) Je možné, že web VF se snaží podstrčit vlastní Koax připojení na úkor optiky od Cetinu, protože na Koax má větší marži a tak se tváří, že tam Cetin FTTH vůbec není. Operátor na lince každopádně vidí všechny dostupné možnosti, takže pokud tam skutečně je vlastní optika Cetina (nikoliv po Nej.cz), tak by neměl být problém to zřídit.

• Super Fibre
  • -
  • ALLinONE
  • -
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 2

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague