Odesláno středa v 18:45 1 den Nevím jak jinde, v mém bytě na sídlišti v Praze je koax zásuvka vedle dveří na balkon v obývacím pokoji. Takže mám cca 3m kabel a router stojí vedle TV. Na Station se dívá na pohodu. Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno středa v 18:58 1 den Právě že vedle TV v obýváku, proto to tak řeším. Vše je černé a tahle zrůdnost by byla jako pést na oko. Nechci tohle mít v zorném poli. Vždyť to vypadá jako by to někdo postavil v roce 1975 z Merkuru. Jako pardon, ale tohle nabízet v roce 2025 je úplně mimo a strašně smutné. Předchozí modem získat cenu red dot award a pak tohle?! To jako v Reichu našli ve skladu staré haraburdí a z toho to sestrojili?Kabel vede přes celý byt, přes chodbu a další dva pokoje.Dle mě vás poweruserů tolik nebude, spíše jsme většina bfu. Upraveno středa v 19:10 1 den uživatelem Komár Premium Super Základní, Cinema, Family, Sport Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV box Premium Praha
Odesláno středa v 19:30 1 den @Komár To ano, ale BFU asi zase bude řešit spíše cenu a jiné služby - než upgrade z 1Gbps na 2Gbps, nemyslíte? Ale chápu, v obyváku bych z toho Fritzboxu zešílel (ne že VF Station / router bych tam chtěl, ale tohle je mnohem horší).@Technikus Tak to jsem opravdu rád, že to takto není i zde a mám přípojku u vchodu (popravdě nechtěl bych v obyváku ani router). Možná je to proto, že se tu budovala přípojka relativně nedávno. Premium - - - -
Odesláno středa v 19:41 1 den před 4 hodinami, Technikus napsal:Už tam 2 Gb/s jsou nyníHaha. Diky moc za overenie. Este minuly tyzden som overoval kazdy den. A vidite, dnes som to neurobil. Kazdopadne diky za skvelu spravu. :) Premium Profi - - Vodafone Station Praha 6
Odesláno před 23 hodinami23 hod Jen se chci zeptat, jak moc se dá spolehnout na informace o dostupných rychlostech / tarifech přes ověření adresy na webu? Pokud tam nevidím tarif s + znaménkem, což jsou ty nové tarify s vyšším uploadem, je jisté, že modernizace na mé adrese neproběhla? Nebo má smysl volat a zeptat se konkrétně živého člověka na telefonu? Upraveno před 23 hodinami 23 hod uživatelem JohnnyHere - - - - Praha
Odesláno před 23 hodinami23 hod Operátor na telefonu prý vidí to stejné co ty na webu, takže pokud tam máš tarif bez pluska, tak upgrade rychlostí ještě neproběhl. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno před 22 hodinami22 hod Dobře no, tak budu muset počkat, jsem zvědav za jak dlouho to bude :) - - - - Praha
Odesláno před 22 hodinami22 hod Zatím se ale aspoň můžeš mrknout do modemu, zda už na tvé adrese proběhl aspoň upgrade technologie.Po přihlášení do webového rozhraní modemu, hledej v nastavení záložky downstream a upstream, tam jsou tabulky se stavem signálů u jednotlivých kanálů, v tabulce downstream by měli být hned na začátku dva kanály s modulací OFDM a zbytek v QAM,v tabulce upstream by také měly být uvedeny dva kanály s OFDMA, v tom případě je technologie na tvé adrese již upgradována a zřejmě dojde v dohledné době ke zvýšení rychlostíTam kde upgrade ještě neproběhl, najdeš pouze jeden OFDM kanál u downstreamu.Musíš mít ale modem podporující DOCSIS 3.1, takže Vodafone station, pokud máš starší třeba Compal, tak tam nic nezjistíš, protože ten modulaci OFDM neumí. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno před 21 hodinami21 hod No, tak mám asi starší modem, protože všude mám jen QAM, viz screenshot. - - - - Praha
Odesláno před 21 hodinami21 hod Jo to vypadá na Compal, ten mám i já. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.