Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Nevím jak jinde, v mém bytě na sídlišti v Praze je koax zásuvka vedle dveří na balkon v obývacím pokoji.

Takže mám cca 3m kabel a router stojí vedle TV.

Na Station se dívá na pohodu.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Právě že vedle TV v obýváku, proto to tak řeším. Vše je černé a tahle zrůdnost by byla jako pést na oko. Nechci tohle mít v zorném poli. Vždyť to vypadá jako by to někdo postavil v roce 1975 z Merkuru. Jako pardon, ale tohle nabízet v roce 2025 je úplně mimo a strašně smutné. Předchozí modem získat cenu red dot award a pak tohle?! To jako v Reichu našli ve skladu staré haraburdí a z toho to sestrojili?

Kabel vede přes celý byt, přes chodbu a další dva pokoje.

Dle mě vás poweruserů tolik nebude, spíše jsme většina bfu.

Upraveno uživatelem Komár

• Premium
  • Super
  • Základní, Cinema, Family, Sport
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV box Premium
  • Praha
Odesláno

@Komár To ano, ale BFU asi zase bude řešit spíše cenu a jiné služby - než upgrade z 1Gbps na 2Gbps, nemyslíte?

Ale chápu, v obyváku bych z toho Fritzboxu zešílel (ne že VF Station / router bych tam chtěl, ale tohle je mnohem horší).

@Technikus Tak to jsem opravdu rád, že to takto není i zde a mám přípojku u vchodu (popravdě nechtěl bych v obyváku ani router). Možná je to proto, že se tu budovala přípojka relativně nedávno.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno
před 4 hodinami, Technikus napsal:

istockphoto-473201229-640x640.jpg

Už tam 2 Gb/s jsou nyní

image.png

Haha. Diky moc za overenie. Este minuly tyzden som overoval kazdy den. A vidite, dnes som to neurobil. Kazdopadne diky za skvelu spravu. :)

• Premium Profi
  • -
  • -
  • Vodafone Station
  • Praha 6
Odesláno

Jen se chci zeptat, jak moc se dá spolehnout na informace o dostupných rychlostech / tarifech přes ověření adresy na webu? Pokud tam nevidím tarif s + znaménkem, což jsou ty nové tarify s vyšším uploadem, je jisté, že modernizace na mé adrese neproběhla? Nebo má smysl volat a zeptat se konkrétně živého člověka na telefonu?

Upraveno uživatelem JohnnyHere

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Operátor na telefonu prý vidí to stejné co ty na webu, takže pokud tam máš tarif bez pluska, tak upgrade rychlostí ještě neproběhl.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Dobře no, tak budu muset počkat, jsem zvědav za jak dlouho to bude :)

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Zatím se ale aspoň můžeš mrknout do modemu, zda už na tvé adrese proběhl aspoň upgrade technologie.

Po přihlášení do webového rozhraní modemu, hledej v nastavení záložky downstream a upstream, tam jsou tabulky se stavem signálů u jednotlivých kanálů, v tabulce downstream by měli být hned na začátku dva kanály s modulací OFDM a zbytek v QAM,

v tabulce upstream by také měly být uvedeny dva kanály s OFDMA, v tom případě je technologie na tvé adrese již upgradována a zřejmě dojde v dohledné době ke zvýšení rychlostí

Tam kde upgrade ještě neproběhl, najdeš pouze jeden OFDM kanál u downstreamu.

Musíš mít ale modem podporující DOCSIS 3.1, takže Vodafone station, pokud máš starší třeba Compal, tak tam nic nezjistíš, protože ten modulaci OFDM neumí.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

No, tak mám asi starší modem, protože všude mám jen QAM, viz screenshot.

obrázek_2025-05-01_203318657.png

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Jo to vypadá na Compal, ten mám i já.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 3

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague