Přejít na obsah

Doporučené odpovědi

Odesláno

Tipáč při penaltě zamkne kurzy takže je jedno jestli je to živý přenos nebo si na stadioně, protože na to nejde bez kurzu vsadit. A že je psaný gol dříve v tipáči než ho vidíš jsem myslel ty přenosy co běží na tipáči.

No a set top box má VF dva druhy. Klasický, co běží přes koax a net má jen na nahrávky a druhý co je IPTV a ten nepotřebuje koax protože je vše přes net a ten to zpoždění cca 20 sekund má.

Jo a bydlím vedle fotbalového stadionu a když řvou gol tak v tv třeba i přes anténu padne ten gol za cca 3 až 5 vteřin.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone TV 3 box, Compal CH7465
  • Teplice
Odesláno
V 2. 6. 2025 v 17:31, kraftwerk007 napsal:

DVB-C není pouze o nějakém modulu bez poplatku.

Tato norma dovoluje nejvyšší kvalitu obrazu- za předpokladu, že to nezařízne provider. IPTV používá kompresi kvůli úspoře dat. A když to provider přežene, tak kostičkování obrazu je normální.

Běžný stav je, když vypadne net kabelovka jede dál. Nejsem si jistý, jestli je STB funkční i bez netu- TV to nevadí.

Kvalita obrazu začíná být bohužel v DVB-C Vodafone horší. Nevím, jestli je to i o smluvních podmínkách mezi Vodafonem a provozovateli? Dva příklady za všechny. Eurosport běží ve vyšší kvalitě v Maxu, totéž prožívám s Filmboxy, kde kvalitou jsou ve Vodafone hrozné, v appce Canal+ o několik levelů výš.

• Basic
  • -
  • ALLinONE, 18+
  • Vodafone TV app Google, Vodafone TV app LG, Vodafone TV Standard box, Vodafone TV Premium box, Compal CH7465
  • Praha Zlín
Odesláno
V 22. 5. 2025 v 13:51, r2d2 napsal:

To jste docela popsal spoustu důvodů pro poskytovatele, proč to DVB-C nemít :)

UPC samo pronajímalo či prodávalo rekordér. Našel jsem, že se to nejspíš jmenovao "mediabox hd digital video recorder"... jenže nový pán, nový krám...

V 22. 5. 2025 v 13:51, r2d2 napsal:

Třeba to nahrávání na vlastní disky je bohužel více a více omezované...

Zatím musím zaklepat, že omezení nepozoruji. Doufám, že klepu na mahagon.

• 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odesláno

Pokud padá ten věčně omílaný argument že kabel je v topu a stream shit (a za mě teda padá), tak to zároveň padá vodafounu snad poslední benefit kterým se prsil. Respektive ani to ne, Vodafonu je kvalita ukradená, spíše bojovníci za VTV až za hrob to měli věčně za argument 🙂

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov
Odesláno

Ale ti bojovníci mají pravdu.

Kabel měl defacto historicky nejlepší kvalitu obrazu- o tom žádná.

Že, operátor záměrně zařezává kvalitu na úkor ušetření datového provozu v kabelu, za to ti bojovníci nemůžou.

Tím pádem, až kvalita klesne na úroveň tuctové IPTV, tak bude na čase udělat VTV pápá.

• Super
  • -
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Liberec
Odesláno

Problém je spíš v tom, že dneska je většina kanálů překlopena do HD rozlišení, ale v kabelu je počet kanálů stále stejný, ne-li vyšší a když to tam všechno chcete nacpat, tak musíš šetřit na datovém toku, lépe řečeno už se s ním šetří nejspíš na distribuci, takže podle toho to pak vypadá.

Ale pořád si myslím že příjem přes DVB-C s CA modulem v televizoru je stále spolehlivější a komfortnější než nějaká aplikace, aspoň co se týká vysílání.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

nevim o tom, že by nějaká iptv měla nekvalitní obraz nebo obraz v horší kvalitě 🤔 za to si vybavuju ještě v dávnejch dobách upc, jak tam pořád něco kostičkovalo a jakej to byl hnus, bohužel tohle zdědila i vtv 🙄 sem tady o tom i já kolikrát psal, co to dělá za divný věci, to sem jinde nezažil 🤔 nezbejvá než doufat, že tyhlety šílenosti se vyřešej s přechodem na 3ready a že se toho snad dožijeme 🙄

• -
  • Red Basic+
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

O kostičkování vím-ale podle toho co zde píšou lidé, tak to je spíše o lokalitě.

Dříve jsem nevěděl co to kostičkování je. Co to mám VF, tak to mám téměř denně.

• Super
  • -
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Liberec

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague