Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vlastní DOCSIS modem

Doporučené odpovědi

Odesláno

A ten Technicolor CGA4336 co k tomu dává T-Mobile se Ti tam taky nevejde? Mimochodem jich je celkem dost na ebay a i u nas na aukru a byval i od Karla.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

@Kuba Počkejte, to není otázka na Vodafone. Vodafone nabízí zařízení, ale nelze u něj nárokovat barvu či velikost. Tím jsem chtěl říci, že bude třeba předělat ten rozvaděč či modem umístit mimo něj.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

@Kuba Obávám se, že si nemůžeš diktovat podmínky na velikost a umístění zařízení. Pokud tam nenacpeš jeden ze stávajících přístrojů, bude to na prvním místě tvůj problém. Na velikost místa v rozvaděči VF nedokáže úplně reflektovat. Navíc jsi sám proti sobě, pokud zařízení nebude mít dostatečné větrání.

Ještě mě napadlo, skutečně nemáš třeba možnost umístit zařízení na zeď někde těsně vedle rozvaděče (nebo co nejblíž) a jen protáhnout přívodní kabel? Nebo jak píše @pubso protáhnout koaxiál někam, kde by modem mohl stát. U tchyně v bytě jsme prodloužení koaxiálu řešili naprosto bez problému.

Upraveno uživatelem sodekcz

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno
V 2. 3. 2026 v 12:32, Kuba napsal:

Díky všem za odpovědi.

Optickou síť CETIN tam bohužel nemám. Je tam jenom koaxiální kabel exUPC / Vodafone.

Žádné aktuálně nabízené modemy se mi do rozvaděče nevejdou (Vodafone station, Ultra hub 7, FRITZ!Box 6690). Arris CM3500 podle rozměrů na webu Vodafone by se tam teoreticky vešel, ale výrobce udává rozměry větší, kromě toho WiFi router a je blbě řešený, takže ten jsem vyloučil. Pokud už Vodafone nedodává Compal CH7465, tak z jejich nabídky to není řešitelné vůbec. Tak jsem s nimi domluvil alespoň, že mi přestanou účtovat za Technicolor nájemné.

Původní Technicolor TC7200 funguje kromě modemu i jako router - vysílá jednu WiFi síť 2,4 GHz na část bytu. Takhle mi to zprovoznil technik UPC v roce 2019. Protože to spolehlivě nepokrývalo celý byt, přidal jsem za něj do jiné části bytu další router ASUS RT-AC1200 a ten vysílá další 2 sítě na 2,4 a 5 GHz. Ten je s modemem do rozvaděče spojený UTP kabelem, buď napřímo nebo přes splitter D-LINK GO-SW-8G. To mi zapojoval můj IT technik. Nevím jestli jsem se správně vyjádřil, podle mě je to bridge mode, ale nejsem ajťák. Technicolor neměl nikdy problém s přehříváním, okolo něj bylo trochu vzduchu. Rozvaděč větraný není.

Asi tedy bude potřeba si pořídit vlastní modem - router, ale co jsem se zatím díval, tak jsem žádný nenašel, co by splňoval všechny požadavky. Rozdělit to na modem + další router nebude možné, to se mi do rozvaděče nevejde a ještě by bylo potřeba tam dát další zdroj.

Keď tam máte naťahané UTP káble, tak prečo si nepotiahnete koaxiál?

• Ultra+
  • -
  • -
  • AVM FRITZ!Box 6690
  • Praha 3
Odesláno

O víkendu jsem byl u mého známého, který má také modem Technicolor, který běží v režimu router a má ho umístěný v otevřené poličce v psacím stole, zkoušel jsem na něj dávat ruku a opravdu moc nehřál i když byl umístěný až vzadu u zdi.

Já mám doma modem compal a ten určitě hřeje víc, stěžoval jsi tady na něj jeden uživatel který ho měl umístěný ve stropě v podhledu že se mu přehřívá pokud je v režimu router, musel ho přepnout do režimu bridge

A nejnovější modemy s DOCSIS 3.1 které Vodafone už několik let instaluje hřejí ještě víc, takže je opravdu vyloučené aby takový modem byl v uzavřeném prostoru rozvaděče, maximálně by musel běžet v režimu bridge s vypnutým routerem a wi-fi.

Takže se začni připravovat na to že budeš muset modem někam přesunout, nebo zajistit v rozvaděči aktivní ventilaci.

A jak se tě tady Marek ptal co budeš dělat až ten tvůj stávající modem přestane fungovat, tak to myslel tak, že tyto modemy se postupně vyměňují a je možné že již v letošním roce dojde k jejich úplnému odpojení, tak jako to před časem nastalo u starších modemů Cisco, kdy uživatelé kteří výměnu neustále oddalovali byli nakonec několik týdnů bez internetu než jim Vodafone modem v vyměnil, protože toho pak měli moc.

Takže doporučuji nevymýšlet blbosti a opravdu to aktivně řešit.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague