Jump to content

RCS na iPhone s iOS 18(+)

Recommended Posts

Ahoj,

Update iOS 18 je venku, tak se chci zeptat, jak to vypadá s RCS zprávami. V rámci betaverzí možnost nebyla, v ostré verzi zatím taky není. Zkoušeno pro Vodafone a O2. Netušíte, jestli vůbec bude? Na kom toto vlastně záleží? Na operátorech, nebo na Apple? Nebo na obou?

• Agree 1
  • -
  • Super
  • -
  • -
  • Plzeň
  • Speedtest

Jo, tohle vím. Mám tedy telefon v češtině, ale RCS najdu jen tak, že vlezu do nastavení, vyhledám výraz RCS, přesměruje mě to do nastavení zpráv a tam už žádná zmínka není. Čili bude asi až ve chvíli, kdy bude RCS dostupné. O2 a Vodafone nic. 

• Agree 1
  • -
  • Super
  • -
  • -
  • Plzeň
  • Speedtest

Vážený Vodafone, řeknu vám tajemství. Apple má beta program, kde jsou nové funkce testovat a vyhodnocovat před oficiálním uvedením 😉 omlouvám se za malé rýpnutí.

Jinak já za sebe o RCS nestojím. Všem s Androidem to vypínám. Dělá to jen potíže. Jak někteří nemají data  a používají jen WiFi atd. Opravuji tím problém, že jim nechodí SMS na některá čísla atd. 

• Agree 1
  • Super
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, CA modul
  • Štatl

@MSwampNaprosto chápu a rozumím, dělám to stejně. Ale třeba u dětí, kde vím, že mají neomezená data (i kdyby nižší rychlostí) to nechávám zapnuté, protože doplácet za MMSky mě nebaví a občas prostě omylem pošlou fotku přes MMS místo třeba WA. RCS tohle řeší, ale dokud mám iOS bez podpory RCS ze strany operátora, tak to není řešením. A kupovat jim iPhony zatím nehodlám, na to mají ještě spoustu času. 

@Veronika - Vodafoneděkuji, už aby to bylo 🙂

• -
  • Super
  • -
  • -
  • Plzeň
  • Speedtest

2 hours ago, Veronika - Vodafone said:

@pmalecekPěkné ráno, zavedení této nové funkce pro zařízení Apple aktuálně vyhodnocujeme, konkrétní termín tak k dispozici nemáme.

Doufám, že to budete vyhodnocovat rychleji, než podporu pro cellular Apple Watch.

• Agree 1
  • -
  • Super
  • -
  • -
  • Želechovice n. Dř.