Jump to content

Jak rozsirit sit

Recommended Posts

Ahoj,  potreboval bych poradit, jake zarizeni koupit, abych rozsiril existujici internovou sit.

V soucasne dobe mam Vodafone Compal router v chodbe. Wifi pokryva vetsinu bytu, ale v obyvacim pokoji je jiz signal velmi slaby. Zaroven mam do vsech pokoju roztahane sitove kabely.

Rad bych:

1) Zesilil Wifi existujici signal v obyvacim pokoji. Nechci vytvaret nove site. Je potreba dokryt jen jeden pokoj, takze nepotrebuji velke pokryti.

2) V obyvacim pokoji mam vyvedene 2 sitove kabely. Rad bych je rozbocil na 3, abych tim pripojil PS5, TV a STB.

Jake zarizeni si mam koupit? Idealne neco s co nejnizsi spotrebou a cenou.

Diky!

• Basic
  • Red Basic
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Praha

Kup nějaký router který půjde přepnout do režimu AP, já na to třeba už několik let používám router od TP-link, mám ho propojený ethernetový kabelem s Compalem, v pokoji mě vysílá wi-fi síť a zároveň mám k němu připojený kabelem počítač a set-top box, jediné co mě na tom vadí že tp-link umí u Wi-Fi pouze základní čtyři kanály na 5 Ghz, takže kdybych kupoval něco příště tak si pohlídám abys zvládl i ty rozšířené protože se to pak překrývá s okolními wi-fi sítěmi a není kam uhýbat.

• Agree 1
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Super wi-fi mi v tomhle případě nedává smysl, to je pro ty co potřebují někam dostat signál bezdrátově, ale on má všude natahané síťové kabely.

• Agree 1
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Ještě dodám že při  použití routeru jako AP u tplinku není  nutné přívod z hlavního routeru dávat do portu LAN, ale je možné využít port WAN a všechny LAN porty zůstanou dostupné pro další zařízení.

Píšu jen tak pro jistotu, protože často čtu, že v režimu AP se propojuje s routerem přes LAN port.  Minimálně u tplink to nutné není.

• Like it 1
  • Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava