Jump to content

Výměna modemu Compal za Vodafone Station

Go to solution Solved by Marek-26,

Recommended Posts

Momentálně mám Compal CH7465. Vidím, že Vodafone nyní rozdává Vodafone Station se všemi rychlostmi internetu. Je možné požádat o upgrade a výměnu Compalu?

• Start
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Praha
  • Speedtest

• tomus changed the title to Výměna modemu Compal za Vodafone Station

A jak to je, prosím, s cenou? V současné době mám Compal za 50 Kč, když nový model dostanu “nuceně” cena asi zůstane, když si modem vyžádám budu platit 70 Kč dle současného ceníku? Děkuji  

• Super
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, CA modul
  • Štatl

Netuším, jak to je, ale předpokládám, že když si zákazník objedná výměnu, tak se to bere dle aktuálního ceníku. Tedy WiFi 5 za 70 a WiFi 6 za 100Kč.  Ale v případě "nucené" výměny se asi půjdou cestou nejmenšího odporu a umím si představit, že cena pronájmu bude zachována i když by mohli oznámit, že daný model bude končit a zákazníku zařiď se. Ano, narážím na případy u jiných poskytovatelů. To už tady bylo od dob UPC, kdy se UPC z pochopitelných důvodů podbízelo zákazníků, aby měli motivaci či jim to bylo jedno, vyměnit si své zařízení. Ale tenhle přístup je jen další výhoda pro nás poskytování zařízení formou pronájmu. 

• Agree 1
  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest

• Help center

@MSwampPěkné odpoledne, v případě, že budete mít o výměnu modemu zájem, stačí nás kontaktovat na lince 800 77 00 77 a kolegové s vámi naplánují výjezd technika, který vám modem přiveze. Cena pronájmu modemu Vodafone Station 3.1 je 70 Kč měsíčně a modemu Vodafone Station Wi-Fi 6 je 100 Kč měsíčně.

• 1000 Mb/s
  • ∞ GB
  • -
  • VF Station
  • Praha

• 2 weeks later...

Mám dotaz zda je výměna výhodná pokud používám Compal v Bridge módu. Hlavně se mi jedná o spotřebu, zahřívání a rychlost odezvy (ping). Aktuálně jsem nespokojen hlavně se zahříváním a horší odezvou. Spotřeba jen pro zajímavost. 

• Super
  • Start
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Šumperk
  • Speedtest

Osobní zkušenost nemám takže to nemůžu porovnat, ale počítej s tím že Vodafone station bude víc topit a mít vyšší spotřebu energie, protože přenos dat přes Docsis 3.0 + 3.1 je složitější a náročnější na výpočetní výkon.

Já mám modem Compal v režimu router a nepřijde mi že by se nějak přespříliš zahříval.

• Thanks 1
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

před 8 hodinami, hanes03 napsal:

Hlavně se mi jedná o spotřebu, zahřívání a rychlost odezvy (ping). Aktuálně jsem nespokojen hlavně se zahříváním a horší odezvou. Spotřeba jen pro zajímavost. 

Podle webu Vodafone má Compal spotřebu okolo 9-11 Wattů a Station okolo 18 Wattů.

• Thanks 1
  • Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava