homberg Posted January 23 Share Posted January 23 V Praze se chysta vysilani v DVB-T2 ve formatu UHD https://www.lupa.cz/aktuality/ceske-radiokomunikace-chteji-v-praze-nabidnout-ultra-hd-vysilani/ Tak mne napada, uz mnoho roku se prodavaji televize se 4K rozlisenim, ale programova nabidka = 0 (vcetne kabelovek). Je nejaky vyhled do budoucna, kdy bysme mohli zacit vyuzivat sve televizory na plne pecky? 🙂 1 Quote Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted January 23 Share Posted January 23 To bude ještě za dlouho. Zatím musí stačit využití 4k u streamovacích služeb a pro hraní her. Ono stejně - zatím se nevyužívá ani plný potenciál full HD, kdy kvůli nízkému bitrate je obraz horší, než u FullHD bluray filmu. 2 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek-81 Posted January 23 Share Posted January 23 Jde o peníze. Vyrobit obsah ve 4K je 2x dražší a náročnější než HD. UHD si mohou dovolit pouze velké a bohaté země a i tam omezeně. V podstatě v UHD vysílá v Evropě jen RAI. Ostatní jen příležitostně. Quote Basic Red Basic -, Základní -, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenda055 Posted January 23 Share Posted January 23 Jaké programy UHD byste si představoval? Nasa TV, Travel XP či otřesný Eurosport 4K, který už vyřadil z nabídky i T-Mobile? A co tak Prima UHD nebo Nova a sledovat reklamu ve 4K? Děkuji nechci. Jinak nevím co by do nabídky mohl být zařazeno. 1 Quote Premium Super+ ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV Premium, CA modul Vsetín Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparrow Posted January 23 Share Posted January 23 před 1 hodinou, homberg napsal: V Praze se chysta vysilani v DVB-T2 ve formatu UHD https://www.lupa.cz/aktuality/ceske-radiokomunikace-chteji-v-praze-nabidnout-ultra-hd-vysilani/ Tak mne napada, uz mnoho roku se prodavaji televize se 4K rozlisenim, ale programova nabidka = 0 (vcetne kabelovek). Je nejaky vyhled do budoucna, kdy bysme mohli zacit vyuzivat sve televizory na plne pecky? 🙂 Jen blbni, dají pár kanálů v UHD a z kapacitních důvodů nám odstřihnou DVB-C 🙂 Quote Super Red Basic Základní Compal CH7465, CA modul Praha 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
keramik Posted January 24 Share Posted January 24 V tu chvíli bych je odstřihnul i já. Quote 1000 Mb/s Jiná služba Klasik V.Station 3.1, 2xCA modul Plzeň - Skvrňany Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted January 24 Share Posted January 24 @Jenda055mně reklamy často přijdou, že mají lepší obraz, než ostatní vysílání do kterého jsou vloženy (i když má FHD). Na něco se díváš, najednou na tebe vyskočí obraz jako víno a navíc, stále mám pocit že i hlasitost u reklam trčí nad vysílaným programem a nastavenou hlasitostí. 1 Quote Premium - Základní Vodafone Station KrPole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack_6428 Posted January 24 Share Posted January 24 před 19 hodinami, Jenda055 napsal: Jaké programy UHD byste si představoval? Nasa TV, Travel XP či otřesný Eurosport 4K, který už vyřadil z nabídky i T-Mobile? A co tak Prima UHD nebo Nova a sledovat reklamu ve 4K? Děkuji nechci. Jinak nevím co by do nabídky mohl být zařazeno. Presne tyhle. Nasa, travelxp, eurosport... Ale hlavne bych cekal ze se rozhoupe Nat Geo nebo HBO. Jenze HBO ted nevyuziva ani potencial full hd. Mozna jeste arte. Quote Super Premium 5G ALLinONE Compal CH7465, CA modul Hlavní město Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts