Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Zdravím, nevím, jestli to někdo používá, ale já více než 10 let. Poslední měsíce si ale všímám, že u některých kanálu na TV, (mám plnou nabídku v DVB-C + CA modul), se pořad sice nahraje, ale při jeho následném přehrávání se nelze v něm pohybovat zpět/dopředu (ne, nemyslím tím třeba omezení Primy, tohle s tím nemá nic společného). Kdysi šlo nahraný pořad posouvat, případně přeskakovat třeba po 5ti minutových skocích. Teď to u některých kanálu nejdeš - jako by v tom vysílání chyběly nějaké pulzy??  Stejně tak používání funkce Rew Live View - TV mám nastavenou, že po přepnutí na libovolný kanál se automaticky na pozadí nahrává smyčka 90 minut. tzn. sledovaný pořad můžu stopnout a kdykoliv se vrátit až těch 90 minut zpět (něco vám uteče, tak se vrátite a pak zase pokračujete tam, kde jste to přerušili). Tohle taky fungovalo ještě za UPC, ale pod VF některé kanály prostě ten pořad nezačnou vůbec nahrávat - opět, jaky by v tom signálu chyběla nějaké pulzy, nebo nějaké synchro..? Používá to někdo a všiml si toho taky? Celkem dost mě to štve. Pokud připojím společnou anténu, tak to funguje jak má.

Upraveno uživatelem cvancara

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
Odesláno

Můžeš napsat na kterých kanálech zkusím to vyzkoušet ( jestli je mám ) 

Mám sice už cca 10 letého dědečka od Samsungu, ale právě fce Time Shift ( manuální obdoba tvého Rew Live View ) je k nezaplacení 🙂

• Super+
  • Red Basic Lite
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • Praha 10 - Vršovice
Odesláno
  • Autor

Mrknu doma, Mám dědu Panasonica a to přestalo někdy loni, ale nějak jsem si toho ještě nevšímal, ale teď jsem to chtěl párkrát využít, a prd.

Určitě tam bylo i HBO, ale nevím, jestli všechny nebo jenom některé.

Ono to dělá to, že když to je nahrané, tak dám posun třeba dopředu, tak to skočí hned na konec a přehrávání se ukončí. Jako by to bralo, že se jedná o jeden blok/snímek? A právě to začlo dělat až pod VF. Všiml jsem si toho u vícero stanic (jenom teď z hlavy nevím).

Upraveno uživatelem cvancara

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
Odesláno

On to může být problém samotných programerů, protože třeba začnou odbavovat své programy z nových zařízení, které mohou využívat novější kodeky a bohužel starší TV s tím mohou mít problémy (např. u těch HBO tu právě proběhla informace o změnách v distribuci)

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

Ano to bylo první co mě napadlo, podobně se totiž chovají videa i třeba na počítači nebo mobilu, když video sice dokáží přehrát, ale nemají k dispozici potřebný kodek, tak se něm nelze pohybovat rychle dopředu nebo zpět.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
Kodek je na kódování a dekódování videa, nikoliv na přetáčení, tj. když příslušný kodek chybí, tak je při reprodukci pouze černá obrazovka. Nemožnost přetáčení obvykle souvisí s příliš vysokým datovým tokem, se kterým si přehrávač není schopen při zrychlené reprodukci poradit.
Jinak pochopitelně různá omezení, vč. např. úplné nemožnosti záznamu, umožňuje i samotné CI+ rozhraní a příslušný CAM s jeho podporou (a je jenom na operátorech, jestli toho využijí či nikoliv).
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Nemožnost posunu v přehráváném videu může způsobit i poškození souboru, kdy jeho část chybí a podobně. Potom video na počítači jde přehrát jen od začátku do konce a nejde se posouvat. Lepší přehrávače umí sestavit nějaký index a potom už posouvání funguje.

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odesláno

a nemá to co do činění s Primou, že by to pro sichr zakázali všude přes CI+ jak píše dolfík

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Bohužel HBO nemám, ale postupně testuji na jiných stanicích. 

Nevím jak Panasonic ale Samsung má nějaké vlastní nahrávání a ani v PC jsem nepřišel na to jak z toho film vytáhnout. 

Jinak toho omezení od Primi bych se u tohoto systému nahrávání nebál. Neexistuje totiž standartní (a asi žádný) protokol který tohle umožnoval při záznamu na médium připojený k TV.

Tz. začíná reklama a je tam nějaká značka která zastaví a blokuje přetáčení a po reklamě to zase povolí.

Jak tu psal @Ivo2003možná je v háji médium a dělá v záznamech chyby. A zvlášť pokud máš automatický Time schift jak jsi psal, Tak bych životnost média neviděl moc na dlouho 😞

• Super+
  • Red Basic Lite
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • Praha 10 - Vršovice
Odesláno

Já nahrávám přes Set-Top Box DM920 s CA modulem a to se mi ještě nikdy nestalo a to nahrávám i 4 různé programy najednou (1 kódovaný + 3 volné 

• Super
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Teplice

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague