Sparrow Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 Mám dotaz. Funguje blokování přístupu podle MAC adres? Mě se to nějak nedaří 😞 Vyberu zařízení ze seznamu, vytvořím pravidlo ( je jedno jestli určité hodiny, nebo na furt ), přidám pravidlo, použít změny a preventivně i restart a nic, zařízení se vesele po chvíli připojí 😞 Viz obrázek. Quote Super Red Basic Základní Compal CH7465, CA modul Praha 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 U toho Samsungu A52s 5G je blokace dle MAC pro kočku, protože zařízení automaticky svoji MAC mění. Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMiR Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 (edited) @Adolf.ShitlerA k tomu si došel jak?🤔 Koukal si na tu fotku? Ta funkce na tom Samsungu je, ale on ji si nastavenou nemá... Edited November 5, 2023 by ToMiR 1 Quote Premium - Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, CA modul Karviná Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 Z fotky nastavení mobilu poznat nejde. 1 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 @ToMiR Ono je to přesně opačně neboli defaultně všechny Samsungy mění MAC adresu dle potřeby a jedině, pokud to user vyloženě nechce, tak musí v nastavení U KONKRÉTNÍ WiFi navolit MAC adresu telefonu (místo té MAC adresy náhodné). Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 A protože Sparrow píše, že po chvíli se zařízení vesele znova připojí, tak pravděpodobně za to může to, že Samsung vesele změnil MAC. 1 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMiR Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 To je všechno krásné, ale na tom screenu je jasně vidět, že se mu připojuje stejná MAC adresa, kterou má nastavenou ve filtru. 1 Quote Premium - Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, CA modul Karviná Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparrow Posted November 5, 2023 Author Share Posted November 5, 2023 (edited) Tak ono to je celé podivné, zkusil jsem "odpojit" sám sebe a výsledek stejný. Jen jsem si všiml, že MAC absolutně nesedí 😞 ale je podobná přidělné IPv6 adrese. - viz 2 první A teď jsem to zkusil doma a tam mi to ukáže normální MAC wifi v telefonu. - viz screen z Asusu Takže tady asi bude problém. Edited November 5, 2023 by Sparrow 1 Quote Super Red Basic Základní Compal CH7465, CA modul Praha 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMiR Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 (edited) V tom případě platí to, co napsali ostatní. Máš zvolenou náhodnou MAC adresu pro danou wifi. Platí to pro každou síť zvlášť. Najdeš to v profilu konkrétní sítě. Níže příklad za Samsungu. Edited November 5, 2023 by ToMiR 1 Quote Premium - Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, CA modul Karviná Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparrow Posted November 6, 2023 Author Share Posted November 6, 2023 Nastavené to nemám, ani jsem do teď netušil, že to jde, a to jsem si myslel, že mám mobil prolezlý skrz naskrz :D Ale v natavení routeru jsem našel ještě, že se dá filtrovat připojování na WiFi ( pokročilá nastavení - bezdrát - zabezpečení ) A tady to vypadá, že by to mohlo fungovat. Osobně se tam dostanu až ve středu, ale teď jsem na dálku "odstavil" jeden mobil ( Samsung ) a ještě se nepřipojil. Jen dotazy na ty Samsungy: - tuhle fci mají defaultně zapnutou? Protože ten koho chci bloknout určitě neví kde to nastavit. - a neměla by se zobrazit v seznamu zařízení i jiná MAC adresa PS: Abych objasnil proč se o to pokouším. Jde o internet v mé oblíbené hospůdce a jeden obyvatel z baráku ( mj. na pivo jsme mu dobrý 🙂 ) Má takovou občasnou úchylky se z domova připojit na WiFi hospody a přes STB pustit do TV nějaký metalový videa. A zrovna když se koukáme na fotbal, tenis atd 😞 1 Quote Super Red Basic Základní Compal CH7465, CA modul Praha 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts