Jump to content

Blokování MAC adres na Compalu

Sparrow

Recommended Posts

Zadání je jasný - zakázat jeho MAC se připojit na Wifi. 

Mám taky mobil Samsung.

Fyzická MAC: v telefonu - Nastavení - O telefonu - Stavové informace - MAC adresa Wi-Fi telefonu.

Ale pak když se podívám do Nastavení - Připojení - Wi-Fi - 3 tečky - Rozšířené nastavení - Správa sítí a otevřu si kdejakou dříve přidanou Wifi síť, tak po rozkliknutí názvu je tam Zobrazit více a Náhodná MAC adresa, kde je i vidět. A pokud si takto rozkliknu několik sítí tak zjistím, že ten generátor je skutečně náhodný a není v tom generování žádná shoda, nějaký stejný základ apod. 

Tedy pokud má dotyčný nastavenou náhodnou MAC adresu - což je u Samsungů skutečně výchozí volba, tak je to nekonečný příběh sbírání a blokace MAC a zařízení se stejným názvem ... 

• Thanks 1
  • Super
  • -
  • ALLinONE
  • Compal CH7465
  • Praha
  • Speedtest

Tohle je funkce všech nových Android v telefonů a bývá default zapnutá.

Na základě MAC mohlo třeba obchodní středisko sledovat jak často jej navštěvujete a podobně.

Stejně tato funkce moc nepomůže, protože můžou teoreticky i tak sledovat na základě uložených sítí v telefonu. (mobil vysílá tzv. Probe request kdy se aktivně dotazuje stylem "Je tady přítomná síť ABC? " tudíž do okolí prozrazuje seznam vašich uložených sítí, pokud máte zaplou wifi a nejste k žádné přihlášeni)

• Thanks 1
  • -
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, Set-top box Premium
  • Opava

OK, v defaultu zapnutá. Ale, že router ukazuje pořád stejnou MAC - viz první screen, jen se změnil typ WiFi z 2.4G na 5G. 

Ale jak jsem psal, já to na Xiaomi zapnuté nemám a taky mi tam ukazoval nějakou zmatenou MAC.

Děkuji všem za snahu a názory, otestuji osobně na sobě ve středu a dám vědět, jestli  to jde přes to nastavení WiFi.

Edited by Sparrow
  • Thanks 1
  • Basic 250 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • Compal black, CA modul
  • Praha 10
  • Speedtest