Odesláno včera v 09:151 den Hlavně nerozumím jedné věci. Když se zruší služba, ke které je modem pronajatý, proč se celý proces musí řešit nadvakrát? K čemu mi bude modem doma ve chvíli, kdy už jsem internet zrušil?Navíc může vygenerování kódu pro vrácení trvat až 4–5 dní. Proč bych měl za tuto dobu ještě platit poměrnou část pronájmu modemu, když toto zdržení nevzniká na mé straně? Já jsem připraven modem vrátit obratem, ale tím, kdo celý proces prodlužuje, nejsem já, nýbrž vy. Není to tak trochu postavené na hlavu?Jakým způsobem mám vrátit zařízení, které jsem měl v pronájmu? - Vodafone.cz Upraveno včera v 09:251 den uživatelem Komár - - - - už jen 4x Neomezený Super, TV a net zrušeno Praha
Odesláno včera v 09:291 den A ono je v něčem výhodnější modem vrátit ještě při aktivní službě? V tom screenu výše se jasně píše - zrušit smlouvu, to bude provedeno k nějakému datu a pak do 14d vrátit zařízení. Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
Odesláno včera v 09:321 den Při výměně set-top boxu kus za kus mi operátor naúčtoval pět dní pronájmu za oba přístroje. Na infolince mi řekli, že je to kvůli prodlevě, než technik vrátí starý box na centrálu. Odmítl jsem to platit s tím, ať to naúčtují technikovi, a peníze mi v dalším vyúčtování vrátili. Jde sice o pár korun, ale pokud se většina lidí neozve, operátor takhle vydělává velké peníze za nic. - - - - PROTESTOV
Odesláno včera v 09:341 den Předpokládám, že v tu chvíli máš v ruce jako zákazník protokol o převzetí nového a odevzdání původního zařízení, a tak jak píšeš, máš podklady pro reklamaci.Jo, ten komu to je jedno tohle ve vyúčtování zřejmě přehlédne. viz aféra s Premium SMS, kolik lidí se nakonec našlo, že službu mělo nevědomky aktivní a platba odcházela. Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
Odesláno včera v 10:111 den před 33 minutami, Technikus napsal:A ono je v něčem výhodnější modem vrátit ještě při aktivní službě?V tom screenu výše se jasně píše - zrušit smlouvu, to bude provedeno k nějakému datu a pak do 14d vrátit zařízení.Nerozumíme si. Já se pozastavuji nad tím, proč musím zvlášť rušit službu a následně ještě zvlášť řešit ukončení pronájmu modemu. Tyto dvě věci přece jdou ruku v ruce.Pokud ukončím internetovou službu, měl by podle mě automaticky zaniknout i pronájem modemu, který je na tuto službu přímo navázaný. Stejně tak by mi měl nejpozději k poslednímu dni služby automaticky přijít kód pro jeho vrácení, abych mohl modem bez zbytečného prodlení odevzdat. Nedělám si vůbec žádné iluze o tom, že nebudu platit pronájem modemu za toto období, než se to k nim dostane.Zvlášť když jej standardně nemohu bezplatně vrátit na pobočce - respektive mohu, ale platit jim 200 Kč za to, že zařízení osobně přinesu je hovadina.V současnosti je celý proces zbytečně komplikovaný. Musel jsem nejprve volat kvůli zrušení internetu a po ukončení služby si ještě znovu volat o kód pro vrácení modemu a teď ještě několik dní čekat na to, než mi ten kód přijde v sms. To jsou podle mě naprosto zbytečné kroky navíc, které by dnes měl běžný systém zvládnout automaticky. - - - - už jen 4x Neomezený Super, TV a net zrušeno Praha
Odesláno včera v 10:311 den Jo, s tím souhlasím, že by to mohlo být nějaké automatické.Už by pomohlo i to, kdybych při výpovědi mohl obdržet kód pro odesílací zásilku se zařízením. Ale ona tam asi plyne nějaká lhůta, a pokud se balík neodešle v rámci ni, zřejmě podací číslo zanikne. Ale i toto by mohlo být v dnešní době dostupné v samošce na kliknutí - viz třeba mám zkušenost s vrácením balíku na Allegro. Jednoduché a účelné, okamžité. Upraveno včera v 10:321 den uživatelem Technikus Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
Odesláno před 22 hodinami22 hod Centrum péče Vrácení zařízení a zrušení služby jsou 2 různé věci. Ke vrácení zařízení může dojít i v době, kdy služba zůstává aktivní a zároveň, kdybychom pronájem automaticky ukončili při zrušení služby, tak předpokládám, že bychom řešili výrazný počet nevrácených zařízení...Přepravní kód vytváříme zákazníkům nejčastěji ve chvíli, kdy se domluvíme na zrušení služby, to znamená na začátku výpovědní doby. Kód má platnost 2 měsíce, takže je dostatek času na jeho využití a je na zákazníkovi, aby zařízení odeslal tak, jak mu to nejlépe vyhovuje. Pokud by kód z nějakého důvodu nedorazil, kdykoliv je možné o něj požádat a rozhodně není potřeba čekat na to, až bude služba zcela zrušena. Podmínky pronájmu přímo upravují to, kdy dochází k ukončení pronájmu - je to ve chvíli, kdy je zařízení převzato v distribučním skladu (což je obvykle max. pár dnů od předání do přepravy nebo odevzdání technikovi). - Extra ALLinONE Vodafone TV app Pardubice
Odesláno před 22 hodinami22 hod To co píše Ondra vypadá srozumitelně.Tak teď už jen otázka, zda to někde procesně drhne, nebo je vše tak, jak má být. Já vracel zařízení - set top box asi 2 roky zpět a to šlo / nebo mi to i přesto přijali na pobočce. Další zkušenost se zrušením/vrácením u Vodafone nemám. Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.