Jump to content

Přechod na nový tarif a vyměnit i modem?

Recommended Posts

V 12. 3. 2023 v 11:54, Drejkys napsal:

1: Jde mi o to, že před několika roky jsem ten modem koupil na doporučení zde na foru s tím že Compal je méně stabilní (Puma apod.) a že na rychlosti do 300 je lepší Technicolor, tak jestli už nyní opravdu je výhodnější jít do toho Compalu? Ten Vodafone station nechci kvůli vyšší spotřebě.

A tehdejší problémy Compalu jsou již zažehnány? Pokud bych zůstal na rychlosti 300 je v něčem výhodnější Compal vs Technicolor? Předpokládám že na tu 500 by to už s Technicolorem ani nešlo.

Kdyby jste si měli vybrat Compal vs Arris? Ten Arris má asi zase ještě vyšší příkon?

• Kabel 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • TC7200
  • Teplice

Technicolor má rychlostní strop někde okolo 350 MBit, takže na pětistovku je nepoužitelný,

s Compalem budeš mít stabilnější internet, protože pro připojení k internetu spojuje dohromady 24 kanálů, zatímco Technicolor jich umí pouze 8 a při té rychlosti 300 Mbit už jede při hranici svých možností, takže stačí aby s jedním z těch osmi kanálů byl nějaký problém a okamžitě to pocítíš, zatímco u modernějšího Compalu je ta zátěž rovnoměrněji rozložená,

To je taky jeden z důvodů proč se všechny staré modemy postupně vyměňují včetně Technicolorů, 

Compal má také lepší WiFi s podporou obou pásem 2,4 a 5 GHz současně.

Já jsem s ním spokojený, nejprve jsem ho používal v režimu bridge a vlastní router a poté co můj router odešel, modem nyní používám v režimu router a vše funguje bez problémů.

• Agree 3
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Díky, teď trochu odbočím, četl jsem tu už vícekrát že se snad všem co mají staré modemy postupně vymění za nové? To znamená že kdo má vlastní odkoupený modem, tak když mu ho vymění bude muset platit pronájem. Nebo to mají nestaveno tak že je vyměňují jen těm co jsou i na starém v pronájmu a vlastníky nechají na těch starých dokud jim modem neumře?

• Kabel 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • TC7200
  • Teplice