Daviddvbc Posted March 13 Share Posted March 13 Mě to právě příjde jako škoda. Vždyť HW je vpodstatě stejný. Quote Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted March 13 Share Posted March 13 Do žlutého kontejneru putuje jen ten bílý obal 🙂 Zbytek se po repasi vrací zpět do oběhu. 2 1 Quote Super 500 Mb/s Premium 5G Komplet Compal, VTV Premium Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviddvbc Posted March 13 Share Posted March 13 Takže se jen změní plastový kryt ? Quote Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted March 13 Share Posted March 13 Počítám, že jinak se HW nemění, ale co já vím 🙂 a FW se mění i u stávajících modemů u zákazníků. Quote Super 500 Mb/s Premium 5G Komplet Compal, VTV Premium Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drejkys Posted March 13 Author Share Posted March 13 V 12. 3. 2023 v 11:54, Drejkys napsal: 1: Jde mi o to, že před několika roky jsem ten modem koupil na doporučení zde na foru s tím že Compal je méně stabilní (Puma apod.) a že na rychlosti do 300 je lepší Technicolor, tak jestli už nyní opravdu je výhodnější jít do toho Compalu? Ten Vodafone station nechci kvůli vyšší spotřebě. A tehdejší problémy Compalu jsou již zažehnány? Pokud bych zůstal na rychlosti 300 je v něčem výhodnější Compal vs Technicolor? Předpokládám že na tu 500 by to už s Technicolorem ani nešlo. Kdyby jste si měli vybrat Compal vs Arris? Ten Arris má asi zase ještě vyšší příkon? Quote Kabel 300 Mb/s - Komfort TC7200 Teplice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviddvbc Posted March 13 Share Posted March 13 Myslím si, že 500 by s Technicolorem nešla (má málo kanálů) . Navíc Technicolor vám vymění nedobrovolně za pár měsíců tak i tak. 1 Quote Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted March 13 Share Posted March 13 Technicolor 500 určitě nezvládne. Quote - - - Bridge KrPole Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted March 13 Share Posted March 13 Technicolor má rychlostní strop někde okolo 350 MBit, takže na pětistovku je nepoužitelný, s Compalem budeš mít stabilnější internet, protože pro připojení k internetu spojuje dohromady 24 kanálů, zatímco Technicolor jich umí pouze 8 a při té rychlosti 300 Mbit už jede při hranici svých možností, takže stačí aby s jedním z těch osmi kanálů byl nějaký problém a okamžitě to pocítíš, zatímco u modernějšího Compalu je ta zátěž rovnoměrněji rozložená, To je taky jeden z důvodů proč se všechny staré modemy postupně vyměňují včetně Technicolorů, Compal má také lepší WiFi s podporou obou pásem 2,4 a 5 GHz současně. Já jsem s ním spokojený, nejprve jsem ho používal v režimu bridge a vlastní router a poté co můj router odešel, modem nyní používám v režimu router a vše funguje bez problémů. 3 Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drejkys Posted March 17 Author Share Posted March 17 Díky, teď trochu odbočím, četl jsem tu už vícekrát že se snad všem co mají staré modemy postupně vymění za nové? To znamená že kdo má vlastní odkoupený modem, tak když mu ho vymění bude muset platit pronájem. Nebo to mají nestaveno tak že je vyměňují jen těm co jsou i na starém v pronájmu a vlastníky nechají na těch starých dokud jim modem neumře? Quote Kabel 300 Mb/s - Komfort TC7200 Teplice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted March 17 Share Posted March 17 Časem výměna všech starých modemů, vč. těch odkoupených a všechno jenom do pronájmu. 1 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts